Ängelholm-FKK 3-1

FKK föll mot Ängelholm

FK Karlskrona lyckades inte rida på den våg av framgång man haft i början av divison 1 södra i år, inte minst efter den kassaskåpssäkra derbysegern mot Mjällby i söndags.
På fredagskvällen förlorade man mot Ängelholm.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.09:11, 13 maj, 2017

FKK föll mot Ängelholm
Foto: Arkiv.

Matchen innebar två snabba mål av hemmalaget Ängelholm när Vladica Zlojutro satte både 1-0 och 2-0 efter bara tolv minuters spel.

Efter det fick FKK:s Fredrik Zickbauer en varning innan gästerna från örlogsstaden kunde reducera genom Karl Lindqvist i den tjugonde minuten.

I andra halvlek satte dock Ängelholms Erik Widén 3-1 på en nick, ett mål som skulle visa sig helt avgöra matchen.

Publik: 238.

Domare: Andreas Ekholm.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Karlskronas poängmaskin stannar i laget

Landslagsmeritade spelaren förlänger.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.15:53, 20 september, 2017

Karlskronas poängmaskin stannar i laget
Karlskronas Katka Kaplanov‡. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Under förra säsongen var den tjeckiska forwarden Katka Kaplanova den spelare som levererade flest poäng för Karlskrona HK i Damettan Södra. På 16 matcher stod hon för 29 poäng (15+14) och blev nia i poängligan.

23-åringen har gjort flera landskamper för sitt Tjeckien och spelat VM tre gånger.

På onsdagen gick klubben ut med att Kaplanova stannar i Karlskrona över kommande säsong. Klubbens tränare Conny Olausson säger följande i ett pressmeddelande:

”Hon har en fantastisk personlighet så vi är mycket nöjda över att se henne här igen. Katla blev uttagen till årets landslag i Tjeckien men har tackat nej till dem för hon vill lägga all fokus på KHK och det är vi mycket tacksamma för.”

Den 1 oktober startar serien för KHK när man möter Malmö Redhawks på bortaplan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klubben cashar in efter publikmatcherna

"Redan passerat vår budget".

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.15:38, 20 september, 2017

2 bilder
 • Strandvallen under tiden Mjällby spelade i Allsvenskan. Foto: Petter Arvidson
  Strandvallen under tiden Mjällby spelade i Allsvenskan. Foto: Petter Arvidson
 • Utsidan av Strandvallen. Foto: Petter Arvidson
  Utsidan av Strandvallen. Foto: Petter Arvidson

Höstsäsongen rullar på för Mjällby som tappat i toppstriden mot serieledande Landskrona och tvåan Utsikten. Helgens match mot just Landskrona slutade 1–2 trots hemmaplan och 2 744 personer på plats.

De senaste matcherna har inte bara gjort att Mjällby närmat sig Landskrona i publikligan. Matcherna har även bidragit till att bättra klubbens ekonomiska läge. Till toppmatchen mot Utsikten i juli kom 2 722 personer och i Blekingederbyt mot Karlskrona landade publiksiffran på 3 737 personer.

– Det betyder mycket för vi hade mycket folk mot Utsikten också och det har varit så i tre matcher på raken. Det är klart det är viktigt, herregud. Det är bara två lag i den här serien som har publik och det är Mjällby och Landskrona, säger Mats Mattsson som är biljettansvarig hos klubben.

Hur mycket drar ni in på dessa matcher?
– Tar vi matcherna mot Karlskrona och Landskrona handlar det om någonstans mellan 2–300 000 kronor per match. Det betyder väldigt mycket för vi har redan passerat vår budget för biljettintäkter och ligger på plus med 400 000. Då har vi ändå fyra hemmamatcher kvar och det lär bli en halv miljon över budget. Vi har några år med dåliga resultat och behöver verkligen dessa intäkter.

Mattsson berättar också att klubben ligger bra till ekonomiskt eftersom man budgeterat för ett överskott på en miljon och ligger i linje med det. Det återstår sju matcher i serien för klubben och fyra av dessa spelas hemma på Strandvallen. Samtidigt ska Mjällby möta Assyriska, FC Rosengård, Ängelholm och Oskarshamn vilket gör att de tidigare toppnoteringarna blir svåra att nå.

– Det lär inte bli lika mycket publik som på de tre senaste för mot Utsikten var det mitt i juli. Karlskrona och Landskrona var två givna publikmatcher men till resten av hemmamatcherna nu blir det ingen bortapublik till att börja med. De är kanske lite mindre intressanta men är vi med i toppen så kan det bli bra om vi snittar 1 500 under de fyra matcherna. Då drar vi in någonstans mellan 75-100 000 kronor per match, säger Mattsson.

Förlusten mot Landskrona gör att Mjällby är tio poäng efter skåningarna och får det mycket svårt att vinna serien. Att ta fem poäng på andraplacerade Utsikten däremot är ett mer realistiskt mål. Då skulle laget få kvala för att nå Superettan.

– Ja, då blir det riktigt bra. Kvalmatcher är alltid en extragrej till kassan. Då är det en hemmamatch som alla vill se, oavsett väder. Det är i november månad men spelar ingen roll för vi har spelat många kvalmatcher på Strandvallen med mycket folk. Det blir det säkert nu också. Det är en ren bonus och inget man budgeterat för, säger Mattsson.

FaktaPublikliga i Division 1 Södra
Landskrona BoIS – 2 011
Mjällby AIF – 2 005
FK Karlskrona – 857
Ljungskile SK – 719
IK Oddevold – 653
Kristianstad FC – 398
Oskarshamns AIK – 380
Skövde AIK – 366
Ängelholms FF – 358
FC Rosengård – 331
Qviding FIF – 304
Husqvarna FF – 287
Assyriska BK – 247
Utsiktens BK – 175

Källa: Svenska Fotbollförbundet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tränarens ilska efter tacklingen: ”Riktigt uselt gjort”

Talangen fick hjärnskakning i premiären.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.13:13, 20 september, 2017

3 bilder
 • Albin Storm. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
  Albin Storm. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
 • KRIF-tränaren Per Ljusteräng. Foto: Arkiv
  KRIF-tränaren Per Ljusteräng. Foto: Arkiv
 • Soft Center Arena i Kallinge. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
  Soft Center Arena i Kallinge. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Under onsdagskvällen väntar säsongens andra match för Kallinge/Ronneby IF som åker till Småland för match. Vimmerby står för motståndet och båda lagen har inlett Hockeyettan med vinster.

– Det blir en jättetuff match på bortaplan mot motståndet som är tippat tvåa i serien efter Kristianstad. De gick långt förra säsongen och har varit med i toppen under flera år. Nu har de spelare från Allsvenskan som har flyttat hem och det blir tufft. De kommer nog försöka få ner pucken i vår zon och hålla i den eftersom deras forwards är deras klart bästa lagdel, säger KRIF-tränaren Per Ljusteräng.

I premiären lyckades KRIF hemmaslå HA74 med 4–1 medan Vimmerby besegrade Tyringe på bortaplan med 4–3 efter förlängning.

– Första matchen var okej men det viktigaste var att vi vann. Det var premiär och vi spelade andra typer av matcher under försäsongen. Ser man tillbaka får vi vara nöjda med att ha klarat av det bra, säger Ljusteräng.

Båda lagen tippas ligga på den övre halvan av tabellen men när lagen har mötts tidigare under åren har Vimmerby oftast avgått med segern.

– Vi får väl ändra på det och vi hade Vimmerby i säcken förra säsongen men släppte in ett mål på slutet och förlorade i förlängningen. Vi får se om vi kan närma oss ytterligare, säger Ljusteräng.

Hans lag saknar Martin Ekström som fick en klubba i ansiktet i premiären och Dillon Duprey. KRIF saknar även Melker Persson efter hjärnskakning och Albin Storm som tacklades av HA47-spelaren Kevin Kallonen. Kallonen fick matchstraff medan Storm fick hjärnskakning.

– Albin har jag inte fått tag i och han har inte svarat men han är hemma. Det tar några dagar nu i efterhand och med tanke på smällen och farten han hade räknar jag med att det dröjer minst två veckor, säger Ljusteräng.

Vad säger du om smällen han fick?
– Vi har sett matchen på video och det är inget att snacka om att den var jätteful. Det var riktigt fult och onödigt. Det är sådana smällar som kan få en 20-åring som spelat hockey i hela livet att sluta. Det är riktigt uselt gjort och jag tycker det måste bort och beivras jättekraftigt. Jag utgår från att det blir en lång avstängning.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Dags att nominera idrottspristagare

Bästa prestationen ska belönas.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.11:43, 20 september, 2017

Dags att nominera idrottspristagare
Foto: Pixabay.se

Nu är det dags att söka idrottsstipendium eller nominera någon till idrottspriset eller föreningsledarpriset i Karlskrona kommun.

Idrottspriset är en hedersutmärkelse och delas ut till den Karlskronaidrottare som stått för den bästa idrottsprestationen under det senaste året.

Det delas också ut ett föreningsledarpris till den som visat erkänsla för särskilt värdefulla insatser inom föreningsområdet. Priset är avsett att stimulera till fortsatt föreningsarbete.

Ett idrottsstipendium kan sökas av en tjej eller kille under 20 år för att kunna vidareutveckla sig inom sin idrottsgren.

Fram till den 31 oktober kan man söka eller nominera.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Zlatan och Volvo vill hylla vardagens fotbollshjältar

Instiftar gemensamt stipendium.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.11:20, 20 september, 2017

Zlatan och Volvo vill hylla vardagens fotbollshjältar
Foto: Pressbild.

Zlatan Ibrahimovics samröre med biltillverkaren Volvo fortsätter.

Det senaste är att företaget tillsammans med Svenska Fotbollförbundet instiftat ett nytt stipendium kallat Number 10. 

Mottagaren av stipendiet kan vara en person, aktiv, ledare eller en förening, som i sitt arbete driver fotbollen framåt och är ett föredöme inom sport- och föreningsvärlden.

Redan vid Fotbollsgalan i november ska utmärkelsen, som symboliseras av en svensk landslagströja med nummer 10 på ryggen, delas ut.

– Vi vet att det finns en mängd människor runt om i landet som i med- och motgång gör sitt yttersta för svensk fotboll. Jag är väldigt nyfiken på vem som kommer att få den första tröjan, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare Svenska Fotbollförbundet i ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng