Han fortsätter i KRIF: ”Bra möjligheter”

Nu står det klart att han förlänger med KRIF Hockey.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.17:04, 12 maj, 2017

Han fortsätter i KRIF: ”Bra möjligheter”
Foto: Mikael Johansson

Forwarden Simon Hansson är klar för en förlängning med KRIF Hockey. 

– Jag gillar tänket med att träna mycket och att det blir bra träning med hjälp av STAC och man har väldigt bra möjligheter att utvecklas och ta nästa steg här, säger Simon Hansson om beslutat att förlänga med KRIF i ett pressmeddelande.

Så säger han om steget från från junior- till seniorhockey:

– Den största skillnaden är väl storleken och lite mer tanke bakom allt man gör. Tycker att jag kom in i det väldigt bra och det känns som att min spelstil passar in lite mer i senior hockey, avslutar Hansson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tränarens ilska efter tacklingen: ”Riktigt uselt gjort”

Talangen fick hjärnskakning i premiären.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.13:13, 20 september, 2017

3 bilder
 • Albin Storm. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
  Albin Storm. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
 • KRIF-tränaren Per Ljusteräng. Foto: Arkiv
  KRIF-tränaren Per Ljusteräng. Foto: Arkiv
 • Soft Center Arena i Kallinge. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
  Soft Center Arena i Kallinge. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Under onsdagskvällen väntar säsongens andra match för Kallinge/Ronneby IF som åker till Småland för match. Vimmerby står för motståndet och båda lagen har inlett Hockeyettan med vinster.

– Det blir en jättetuff match på bortaplan mot motståndet som är tippat tvåa i serien efter Kristianstad. De gick långt förra säsongen och har varit med i toppen under flera år. Nu har de spelare från Allsvenskan som har flyttat hem och det blir tufft. De kommer nog försöka få ner pucken i vår zon och hålla i den eftersom deras forwards är deras klart bästa lagdel, säger KRIF-tränaren Per Ljusteräng.

I premiären lyckades KRIF hemmaslå HA74 med 4–1 medan Vimmerby besegrade Tyringe på bortaplan med 4–3 efter förlängning.

– Första matchen var okej men det viktigaste var att vi vann. Det var premiär och vi spelade andra typer av matcher under försäsongen. Ser man tillbaka får vi vara nöjda med att ha klarat av det bra, säger Ljusteräng.

Båda lagen tippas ligga på den övre halvan av tabellen men när lagen har mötts tidigare under åren har Vimmerby oftast avgått med segern.

– Vi får väl ändra på det och vi hade Vimmerby i säcken förra säsongen men släppte in ett mål på slutet och förlorade i förlängningen. Vi får se om vi kan närma oss ytterligare, säger Ljusteräng.

Hans lag saknar Martin Ekström som fick en klubba i ansiktet i premiären och Dillon Duprey. KRIF saknar även Melker Persson efter hjärnskakning och Albin Storm som tacklades av HA47-spelaren Kevin Kallonen. Kallonen fick matchstraff medan Storm fick hjärnskakning.

– Albin har jag inte fått tag i och han har inte svarat men han är hemma. Det tar några dagar nu i efterhand och med tanke på smällen och farten han hade räknar jag med att det dröjer minst två veckor, säger Ljusteräng.

Vad säger du om smällen han fick?
– Vi har sett matchen på video och det är inget att snacka om att den var jätteful. Det var riktigt fult och onödigt. Det är sådana smällar som kan få en 20-åring som spelat hockey i hela livet att sluta. Det är riktigt uselt gjort och jag tycker det måste bort och beivras jättekraftigt. Jag utgår från att det blir en lång avstängning.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KRIF-HA 74 Sävsjö

Ljusteräng inför seriepremiären: ”Fokus på vårt egna spel”

(Uppdaterad 19.25) I dag tar KRIF Hockey emot HA 74 Sävsjö i seriepremiären av hockeyettan södra.

Redaktionen 24blekinge.se

Redaktionen 24blekinge.se

Kl.15:52, 17 september, 2017

Ljusteräng inför seriepremiären: ”Fokus på vårt egna spel”
Foto: Arkiv.

Det är ett KRIF Hockey med medvind som i dag söndag tar emot Sävsjölaget HA 74 hemma i Soft Center Arena.

Sista träningsmatchen slutade med vinst mot Tingsryd; 2-1 på bortaplan.

I en intervju med KRIF:s hemsida berättar tränaren Per Ljusteräng hur det känns inför premiären.

– Vi håller fokus på vårt eget spel och uppträdande på isen och hoppas att det räcker till seger. Vi tar med oss den sköna känslan av vinst och bra spel till seriepremiären, säger han.

Uppdatering: Matchen slutade med klar seger för KRIF: 4-1.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Han blev hjälte i Australien – sköt hem titeln

Blekingespelaren blev matchvinnare på andra sidan jorden.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.13:50, 6 september, 2017

I söndags avgjordes den australiska hockeyligan AIHL när Melbourne Ice mötte CBR Brave i en direkt avgörande match om titeln.

Melbourne hade tagit hem grundserien utan problem och i laget återfanns svenskarna Niklas Dahlberg, Kristoffer Backman, Viktor Gibbs Sjödin samt den i Kallinge/Ronneby fostrade Sebastian Ottosson.

Lagets tränare är Charles Franzén som precis som Sebastian Ottosson annars tillhör Tranås i Hockeyettan. I slutspelet slog Melbourne Ice ut lokalrivalen Melbourne Mustangs efter 4–2 i semifinalmatchen.

Ottosson satte 2–1 för Melbourne med endast 26 sekunder kvar av den andra perioden. Det målet visade sig bli matchvinnande men Ottosson hann med att sätta sitt andra mål tidigt efter pausen och matchen blev till slut 4–1.

Därmed tog Melbourne Ice sin fjärde titel i historien och efter matchen utsågs Ottosson till finalens mest värdefulle spelare. Tidigare i karriären har Ottosson gjort flera säsonger med Krif och 51 SHL-matcher med Linköping.

Fakta 

Sebastian Ottosson

Ålder: 25 år (920207).

Position: Center/högerforward.

Längd: 179 centimeter.

Vikt: 90 kilo.

Klubb: Tranås AIF.

Tidigare klubbar: Kallinge/Ronneby (moderklubb), Linköping HC, Mjölby HC (lån), Sparta Sarpsborg (lån), Vita Hästen (lån), Melbourne Ice.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han får kontrakt med KRIF: ”Visat sig vara en krigare”

Han stannar i KRIF.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.12:24, 5 september, 2017

Han får kontrakt med KRIF: ”Visat sig vara en krigare”
Foto: Mikael Johansson/Caluva Foto

Nu står det klart att kanadensaren Dillon Duprey stannar i Kallinge/Ronneby efter en lyckad try-out. Han stannar i klubben säsongen ut.

– Han kom hit egentligen utan några garantier utan ville träna med laget och visa vad han kan för att slå sig in i truppen. Han tränade en gång med oss under förra året men vi erbjöd honom att komma hit. Han reste över halva jordklotet och bekostade det på egen hand. Det är tufft gjort, säger sportchef Mikael Johansson.

Duprey är en 24 år gammal forward som förra säsongen spelade med Olofströms IK i division 2. Där var han lagets poängkung med 45 poäng (27+18) på 35 matcher.

– Han har imponerat på oss ledare med fin inställning. Han spelade på en nivå nu som han inte gjort innan mot bra lag. Vi tror att han kommer att bli en värdefull spelare när han kommer i vårt spel. Det är betydligt mer uppstyrt i Hockeyettan än i division 2, säger Johansson.

Vad är han för spelartyp?

– Han är en hårt arbetande forward som är kvick och stark. Han går även rakt på mål och har ett bra skott så han kan nog peta in några puckar för oss. Han vill ju bli en professionell hockeyspelare och det är vad han jobbar för.

– It’s been great skating here on a try-out. My teammates and the coaching staff have made me feel right at home. We have a very fast and skilled team and I think we will do very well this season. I look forward to helping the club in anyway that I can and I am very excited for the start of the season, säger Dillon Duprey i ett pressmeddelande.

Under helgen spelade Kallinge/Ronneby en försäsongsturnering i Skåne där Duprey deltog och fick möta Västervik och Västerås utöver hemmalaget Kristianstad. Alla matcher slutade visserligen med förlust men Mikael Johansson är ändå nöjd med spelet.

– Det var bra lag vi fick möta och på ett lagom avstånd för oss. Lag som Kristianstad och Västerås ska vara med i toppen så det var bra att vi fick mäta oss mot dem. Vi startade matcherna för dåligt och det är något vi måste jobba på. I övrigt tycker jag att vi var minst lika bra i matcherna, säger han.

Efter värvningen är truppen fylld men laget gick på is relativt sent och kommer att nöta mer på detaljer som numerära över- och underlägen den närmaste tiden. På fredag väntar dessutom en hemmamatch mot lokalrivalen Tingsryd.

– Sedan möts vi igen på bortaplan nästa vecka och det är alltid kul att möta Tingsryd. På en fredagsmatch i ett derby hoppas jag på mycket folk, säger Johansson.

FaktaKRIF:s försäsongsturnering

Fredag: KRIF–Västerviks IK 0–3

Lördag: Kristianstads IK–KRIF 6–4

Söndag: Västerås HK–KRIF 4–2

 

Dillon Duprey

Ålder: 34 år (930625).

Position: Högerforward.

Längd: 180 centimeter.

Vikt: 85 kilo.

Klubb: Kallinge/Ronneby IF.

Tidigare klubbar: St. Michael's College School JV, Brampton Capitals, West Mall Lightning, Florida Gulf Coast University, Olofströms IK.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tufft motstånd väntar i cupen: ”Ligger någon vecka bakom”

De åker till Skåne för att spela cup.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.09:58, 1 september, 2017

2 bilder
 • Kallinge/Ronneby under förra säsongen.
  Kallinge/Ronneby under förra säsongen.
 • Per Ljusteräng, tränare för Kallinge/Ronneby.
  Per Ljusteräng, tränare för Kallinge/Ronneby.

Kallinge/Ronnebys säsong startade den 17 augusti när man besegrade seriekonkurrenten Tyringe på hemmaplan. Sedan dess har man hunnit med en bortaförlust mot IK Pantern med 2–3 samt en bortaseger mot Tyringe med 2–1.

Från fredag till söndag deltar laget i First Hotel Christian IV Cup som avgörs i Kristianstad. Under fredagseftermiddagen väntar match mot allsvenska Västervik som var en positiv överraskning i fjolårets serie.

– Det blir tufft motstånd under tre dagar på raken. Det är en bra koll på att vi klarar av det hela. Vi möter ett allsvenskt lag och två topplag från Division 1 så det blir jättetufft. Förhoppningsvis tar det fram det bästa av oss. Går man tillbaka två säsonger var Västervik i stort sett obesegrade. Nu fullföljde man det med att komma högt i Allsvenskan innan man åkte i play off. Så det är ett jättestarkt lag, säger tränaren Per Ljusteräng.

Under lördag och söndag blir det match mot Kristianstad som tippas i toppen av Hockeyettan och Västerås som åkte ur Hockeyallsvenskan i våras med liten marginal.

– Vi vet att Kristianstad har haft problem under försäsongen med lite skador. Vi vet att de blir ett topplag i vår serie och är även den stora seriefavoriten efter vad de levererade under förra säsongen. Västerås har delvis ett nytt lag men har ändå lyckats behålla runt tio spelare från laget som åkte ur. De är säkert revanschsugna och vill visa sig från sin bästa sida för att bygga på ny kula, säger Ljusteräng.

Han beskriver det som att laget har haft en del småskavanker men inga större skador. Samtidigt har det varit lite si och så med spelet under de första matcherna.

– Vi är väl lite tunga i benen, men ska vara på väg uppåt. Jag hoppas att vi kan bjuda till kamp i alla matcher, även mot Västervik. Jag hoppas att vi kan hänga på och anpassa oss efter nivån där och ta med oss det till de andra matcherna.

Till denna säsong har ett antal nya spelare tillkommit. Laget gick på is relativt sent och Ljusteräng säger att man nog ligger någon vecka efter de andra lagen, men tror inte att det gör någon större skillnad.

– Vi har väl tio nya spelare och nivån är betydligt högre än under förra året. Det känns på alla att det är en bra konkurrensnivå där alla vill visa upp sig på ett bra sätt. Vi har tränat hårt och mycket, men inte överdrivet. Snart får vi börja finslipa på detaljer för vi gick inte på is förrän den 10 augusti, säger han.

Kallinge/Ronneby blev femma i Hockeyettan Södra under höstsäsongen 2016/17 och tog sig vidare till Allettan där det blev en ny femteplats. Man slog ut Borlänge i Playoff 1 med 2–0 i matcher men åkte sedan ut mot Visby/Roma i Playoff 2. Gotlänningarna var för starka och gick vidare med 2–1 i matcher.

– Vi gav oss själva inte riktigt chansen och gjorde ett grovt misstag så vi förlorade. Vi brände våra skepp hemma när vi borde ha vunnit, säger Ljusteräng.

Inför förra säsongen bytte klubben ut så gott som hela laget utom två spelare. Detta år har det varit en klart lugnare silly season.

– I år är det enklare för oss och vi har försökt placera ut dem som varit med för att hjälpa de andra och visa hur vi vill att det ska se ut. Det känns som att alla kompletterar varandra på ett bra sätt och vi tar steg framåt. Vi har rollspelare, lite grovjobbare, fysiska spelare och lite mer lirande. Vi har en fin mix med unga och lite äldre spelare, säger Ljusteräng.

Har ni satt upp något mål?

– Nej, det har vi väl inte men vi vi vill ju vinna varje match. Vinner man varje match går det väldigt bra. Topp fem är väl den enda målsättning man kan ha i första serien. Klarar man av det får man höja målsättningen. Så topp fem tycker jag att vi ska vara.

FaktaFirst Hotel Christian IV Cup

Fredag

16:30 – Kallinge/Ronneby–Västervik
19:30 – Kristianstad–Västerås

Lördag

15:00 – Västerås–Västervik
18:00 – Kristianstad–Kallinge/Ronneby

Söndag

14:00 – Västerås–Kallinge/Ronneby
17:00 – Kristianstad–Västervik

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng