KLART: Stor forward förlänger med KRIF

Klart: Han fortsätter i KRIF Hockey.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.12:11, 10 maj, 2017

KLART: Stor forward förlänger med KRIF
Foto: Mikael Johansson.

Nu står det klart att Pontus Okerblad Vestin, 22 år, fortsätter i KRIF Hockey. 

Han anslöt till förra säsongen från den amerikanska ligan NAHL, och jobbade sig in i laget efter en skadedrabbad inledning av säsongen.

– Jag kommer jobba lite extra på att bli mer fysisk och snabbare därute på isen. Ser fram emot säsongen som kommer och tror det kan bli en väldigt bra säsong både för laget och för mig själv, säger Pontus Okerblad Vestin i ett pressmeddelande.

 

 

Nästa artikel

KRIF tillbaka på vinnarspåret

Miika Häikkilä gjorde två mål när KRIF 6-3-besegrade Tranås på hemmaplan.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.22:07, 15 november, 2017

KRIF tillbaka på vinnarspåret
Foto: Arkiv.

Den tog ju slut till slut. KRIF otroliga segersvit på tio raka segrar senast i mötet med Nybro Vikings (förlust 3-1).

Men när serieledarna ställdes mot sjätteplacerade Tranås var de fast beslutna om att inte starta någon omvänd förlusttrend. De var snabbt tillbaka på uppe på hästen.

Detta trots att laget fick en tung start med bortaledning redan efter två och en halv minut, efter att Anders Skoog tryckt dit 1-0.

Det dröjde dock inte länge förrän KRIF visade att de är KRIF. 1-0 blev på två positiva minuter för hemmalaget 2-1 i den första perioden.

Efter att Tranås kvitterat följdes sedan lagen åt fram till 3-3 då KRIF stod för ett superryck i den tredje perioden. Likaläge 3-3 blev mellan minut sex och minut elva i den tredje perioden 6-3 för Kallinge-Ronneby – som också blev slutresultat.

Miika Häikkilä stod för två mål för KRIF.

KRIF behållder därmed sitt fem poäng stora försprång längst upp i tabellen ner till tvåan Kristianstad.

FaktaFakta

Hockeyettan
Kallinge-Ronnaby - Tranås 6-3
(2-2, 1-0, 3-1)


Målen: 02:27 0-1 Anders Skoog, (Albin Torstensson, Robin Johansson), 07:07 1-1 Erik Santesson, (Karl Olofsson, Josef Ingman), 08:54 2-1 Miika Häikkilä, (Andreas Nordfeldt, Oskar Lindgren), 19:03 2-2 Eric Gustafsson, (Filip Petersson, Albin Torstensson), 27:19 3-2  Alexander Heiver, (Johan Lundgren, Johans Grönkvist), 42:42 3-3 Marcus Schelin, (Robin Johansson, Eric Gustafsson), 46:32 4-3 Miika Häikkilä, (Alexander Lunsjö, Andreas Nordfeldt), 49:24 5-3 Erik Santesson, (Martin Ekström, Sebastian Magnusson), 51:56 6-3 Simon Hansson, (Mathias Karlsson)
Skottstatistik: 32-37 (11-14 ,7-11,14-9)
Utvisningar: KRIF 6x2 Tranås 3x2
Domare:
Kristoffer Folkstrand, Anton Sjögren, Andreas Nord
Publik: 
648

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sviten bruten – KRIF förlorade toppmatch

Lyckades inte stå emot toppkonkurrenten.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.17:20, 11 november, 2017

Sviten bruten – KRIF förlorade toppmatch
Foto: Faton Pasho.

Det var på förhand uppdukat för en riktigt hockeyfest i Liljas Arena när serieettan Kallinge/Ronneby, med tio raka vinster gästade Nybro. Publikmatchen med fri entré lockade 1 944 personer till Arenan under lördagen när två topplag gjorde upp om viktiga poäng i toppstriden.

Hemmalaget Nybro Vikings gasade på från sekund ett och skapade en hel del farliga lägen framför Isak Edman i KRIF-målet. Det var dock inte förrän den andra perioden det rasslade till i nätmaskorna.

Nybro Vikings Fabian Ilestedt, med ett hattrick i senaste matchen mot KRIF, ordnade fram ledningsmålet 1-0 i inledningen av den andra perioden efter att ha rundat Edman i mål.

Åtta sekunder senare hade Blekinge-laget kvitterat till 1-1 efter att Albin Storm direkt efter tekning jobbat sig in i zonen och tryckt in pucken bakom Alexander Johansson.

– Det var väldigt viktigt att vi fick in en snabb kvittering efter deras mål eftersom de inledde piggt. Nybro kom ut lite hårdare än vad vi gjorde så det var viktigt tycker jag, säger målvakten Isak Edman.

Trots den snabba repliken fortsatte hemmalaget Nybro Vikings trycka på i offensiv zon.

Efter att bortalaget KRIF dragit på sig två onödiga utvisningar i form av sex spelare på isen kunde Fabian Ilestedt runda två spelare och lirka in ledningsmålet 2-1.

– Vi kommer inte riktigt upp i maxkapacitet. Nybro Vikings kändes lite hetare än vad vi gjorde och fick in ett powerplay mål, säger Edman.

De 1 944 personer i Liljas Arena fick se en intensiv tredjeperiod där bortalaget Kallinge/Ronneby aldrig fick chansen att skapa de tryck som krävdes för att rubba Alexander Johansson i Nybromålet. Istället kunde Robin Wengdahl skicka in spiken i kistan när Isak Edman lämnat kassen.

Två raka förluster mot Nybro Vikings i grundserien och en bruten vinst-svit. Vad är det som inte stämmer mot dem?

– Jag vet inte. Det gäller att man är på tårna direkt på nedsläpp. Vi vet att Nybro kommer ut hårt. Det är ett topplag så det gäller att vara med från start.

Match på onsdag igen – hur tar ni er tillbaka till vinnarspåret?

– Bra träning på måndag så är man redo för match på onsdag igen, avslutar Edman

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LIVE: Se presskonferensen efter att KRIF tog tionde raka!

KRIF ångar på. Här kan ni se presskonferensen efter matchen. Vi ursäktar det lila.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.13:56, 9 november, 2017

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”Notan” avgjorde för KRIF

Ökade på lagets segerrad till tvåsiffrigt när KRIF vände och vann med 4-2 mot Vimmerby.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.22:40, 8 november, 2017

”Notan” avgjorde för KRIF
Foto: Arkiv.

KRIF hamnade i underläge inför den sista perioden efter att Vimmerbys poängkung Markus Modigs skjutit 2-1 i slutet av den första.

– Vi startar inte matchen bra och gör inte riktigt som vi sagt inför matchen, sa Andreas Nordfeldt.

Efter en mållös andra period tryckte KRIF gasen i botten i tredje, och då hänger de flesta lagen inte med.

Med tio minuter kvar av matchen hade laget en lyckominut där underläget snart var en ledning, efter först Johan Lundgren och sedan Miika Häikkilä gjort varsitt mål.

– Vi pratade om att ha tålamod, då får vi utdelning – och det fick vi, fortsatte Andreas Nordfeldt.

Som också skulle bli målskytt. I slutet av matchen när Vimmerby plockat ut målvakten Johan Kallio fick han öppen gata och kunde enkelt lägga in den.

– Hade jag missat där hade jag inte förlåtit mig själv. Jag har inte gjort så mycket mål i år så det var extra skönt att pilla dit den, sa ”Notan” nöjt.

Det rullar på bra för KRIF nu. I med segern kom lagets tionde raka seger. 

– Ja, goda vanor, ger goda resultat. Vi gör samma sak både träning och match då blir det bra. Moraliskt starkt av oss att vända mot ett topplag också.

I nästa match väntar toppmöte då KRIF åker till Nybro för att möta serietrean Vikings.

– Där vill jag göra en liten shoutout till KRIF-supportrarna, som är grymma just nu. Det är bara en krona i inträde – så slut upp.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KRIF-tränaren: ”Vi är aldrig riktigt nöjda”

Förstafemman hotet mot KRIF:s milstolpe.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.14:25, 7 november, 2017

KRIF-tränaren: ”Vi är aldrig riktigt nöjda”
Per Ljusteräng. Foto: Bildbyrån.

I morgon, onsdag, väntar Vimmerby hemma för segermaskinen från Kallinge/Ronneby. Ett av två lag som tagit poäng av KRIF i år. Då kan hemmalaget nå upp i tvåsiffrigt i segrar i sträck.

– Vår sportchef (Mikael Johansson) nämnde att vi har nio raka häromdan, och jag svarade: Oj så bra! Det är liksom inget jag lägger fokus på, utan fokus ligger på varje lika viktiga match. Vi har ett långsiktigt mål vi strävar efter och det är att ta oss längre än förra året (Play off 2 till Allsvenskan), säger KRIF:s tränare Per Ljusteräng.

Nio raka är starkt, ofta går man på åtminstone någon mina. Vad är det hos er som lyckats skapa den?
Jag tror det är konkurrenssituationen som finns i laget. Alla vill spela och presterar du inte kan du vara borta nästa match. Sedan är vi aldrig riktigt nöjda – inte ens när vi vinner. Vi vill hela tiden bli bättre, förklarar Ljusteräng.

Senast KRIF mötte Vimmerby lyckades serieledarna kvittera i slutskedet efter att ha tagit ut målvakten och kunde sedan vinna efter förlängning, där Alexander Lunsjö avgjorde.

– Jag kommer ihåg att vi var det bättre laget men att vi inte lyckades få in pucken. Sedan hade vi lite flyt men segern var välförtjänt.

Hur är de att möta?
– De har några riktigt skickliga spelare med både fart och skicklighet i deras förstafemma med Markus Modigs och Jesper Kokkonen, som är tunga att möta. De är det största hotet, men överlag har de bra bredd.

Ni har skapat ett sexpoängsförsprång i tabellen. Ger det er en trygghet att testa till exempel nya taktiska dispositioner?
Nya taktiker testar vi dagligen, utan att bry oss om tabelläget. Det handlar om att gå vidare rent taktiskt. Men det är klart det är lättare att gå till jobbet som serieledare. Men vi får inte slappna av – slutar man vilja bli bättre så kommer man bli sämre.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng