TV: Rattfull förare försökte smita från polisen

En man i övre 20-årsåldern försökte under natten till lördagen att smita från en polisbil som signalerade åt mannen att stanna. Mannen är nu gripen för bland annat försök till grov misshandel mot poliserna.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.08:42, 6 maj, 2017

Klockan 00.12 under natten till lördagen, ville polis stoppa ett fordon för kontroll i Karlskrona.
I stället för att föraren, en man född -90, stannade bilen körde han snabbare därifrån.

För att få stopp på ekipaget var polisen tvungen att preja in fordonet i ett staket. Färden slutade på Villavägen i Jämjö och föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott samt försök till grov misshandel då han flera gånger under händelsens gång körde på polisbilen.

– Initialt blir han medtagen för provtagning. Mannen är frihetsberövad, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Mannen saknade körkort.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Nu släpps årets Rosa rutor-kalender

Alla intäkter går till Cancerfonden.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.18:01, 20 september, 2017

I våras togs bilderna till årets Rosa Rutor-kalender i Karlskrona.

Kalendern har funnits sedan 2013 och handlar om att samla in pengar till forskningen kring bröstcancer.

Nu på måndag släpps årets kalender och enligt fotografen Marika Ottosson var det en uppsluppen tillställning när bilderna togs:

– De var hos Frisörcompaniet och sedan fick de konsulthjälp med sminket innan fotograferingen. Vi hade vansinnigt roligt vid dessa tillfällen.

Se hur fotograferingen gick till i 24Play.

Projektet har hittills varit framgångsrikt.

– 2014 sålde vi alla tvåtusen kalendrar. Och då hade vi sponsring för hela projektet vilket innebar att hundra procent av pengarna skänktes till cancerfonden. I pengar räknat handlar det om 300 000 kronor.

Årets Rosa Rutor-kalender kommer att säljas på ett antal platser i kommunen (se faktaruta).

Även de olika modellerna kommer att tillhandahålla exemplar för försäljning.

 

FaktaHär säljs kalendern:

Frisörcompaniet Karlskrona, Turistbyrån Karlskrona, Akademibokhandeln Karlskrona, Interflora Ronneby och BLT kundtjänst i Karlskrona.

Fler platser kommer framöver.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Familjefys med Emelie

TV: Så får du tid till träningen: ”Sätt inte ribban så högt”

24Sveriges nya träningsskribent Emelie Elmes tipsar om hur du hinner med träningen i din vardag. Hon visar även upp ett kort och effektivt träningspass.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.20:00, 14 september, 2017

Att träning är bra, det vet vi. Att det gör oss piggare, friskare, gladare och att det förmodligen kommer leda till ett längre liv, det vet vi också. Trots detta är det många som har svårt att få in träning som en naturlig del av vardagen.

En av de vanligaste förklaringarna jag hör är bristen på tid. Tid har vi alla. Det är däremot i slutändan vi själva som väljer hur vi ska prioritera den.

Användare av sociala medier sitter i genomsnitt och scrollar i över en timme om dagen. (!?)

Sätt inte ribban så högt. Tränar du nio minuter idag så är det mer än vad de som inte tränar alls gör. Här kommer fyra övningar du kan köra precis vart som helst. För DU har väl nio minuter över till träning idag? Idag kan vara dagen du tar tag i det!

Jobba 30 sek per övning, vila 15 sek. 3 varv!

Knäböj/squats

Här tränar du främst: framsida lår, baksida lår och rumpa

Så gör du: Stå höftbrett isär, pressa knäna lite utåt så att de inte faller inåt. Brösta upp dig och håll ryggen rak med lätt svank. Tighta till mage och bål och håll den spänningen hela tiden. Håll tyngden på hälarna och sätt dig så djupt som din rörlighet tillåter. Krummar du ryggen har du gått för djupt.

Dips

Här tränar du främst: triceps, baksidan av armen (Eller gäddhänget, kärt barn har många namn)

Så gör du: Dra bak och ned axlarna, se till att armbågarna går rakt bakåt genom hela övningen. Sträva efter att ha rumpan så nära stolen som möjligt. Böj armarna och sträck ut dem igen, Vill du ha det tuffare? Sträck på benen!

Superman

Här tränar du främst: rygg och balans

Så gör du: Stå på alla fyra. Fokus genom hela övningen på att ha höften stilla och höftbenen lika långt från golvet så att du inte tippar höften. Blicken i golvet och håll spänningen i bålen. Sträck diagonal arm och ben, håll kvar ett par sekunder innan du byter.

Plankan

Här tränar du främst: mage och core men precis hela kroppen är med och jobbar

Så gör du: Armbågarna under axlarna. Håll en naturlig svank, du känner direkt när du börjar tappa position. Det vanligaste misstaget är att hamna i  ”hängbron”. Kör bara så länge du orkar hålla en rak och fin planka.

Här hittar Emelies Instragramkonto ”Familjefys”.

Emelie Elmes

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Kolla in i landstingets bedömningsbil

"Vi har ingen möjlighet att ta med patienter i bilen".

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.17:21, 13 september, 2017

I en ny video visar Landstinget Blekinge hur de nya bedömningsbilarna i Blekinge funkar.

Bedömningsbilen larmas hem till patienter via SOS Alarm och en sjuksköterska kan då hjälpa patienten på plats eller bedöma i fall man behöver ringa in en ambulans.

– Vi har ingen möjlighet att ta med patienter i bilen, säger sjuksköterskan Per Malm i filmen men menar samtidigt att bedömningsbilen har mycket av den teknik som även finns i en ambulans.

Under 2017 har de båda bedömningsbilarna som utgår från Karlshamn haft över tusen uppdrag i länet, enligt Landstinget Blekinge. 

Se filmen i 24Play. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Episk hyllningsfilm till hemstaden

Gör succé på nätet.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.17:05, 6 september, 2017

På bara några dagar har Filip Rudolphsons film om hemstaden Karlshamn fått fler än 22 000 visningar på Facebook.

Filmen lades upp i söndags och visar Karlshamn i all sin prakt med torget, Hunnemarakallbadhuset, Utvandrarstatyn och mycket mer.

– Många tycker om den och reaktionerna har varit väldigt positiva, säger Filip Rudolphson.

En person hade synpunkter på att det borde ha varit fler människor i filmen men utöver det har det mestadels rört sig om hejarop.

– Han tyckte kanske att det var lite öde men annat folk tyckte det var bra att fokusera på vad som finns här och inte på människor. Så det är blandade åsikter.

Filip Rudolphson har läst digital bildproduktionBlekinge tekniska högskola fram till i våras och berättar att han kan använda filmen i sin portfolio.

– Jag tycker om att göra film och tanken var ju att göra något större efter att jag gått ut skolan. Man försöker lägga ner en del tid och göra det så bra som möjligt för att visa vad jag kan.

Själva filmen började han arbeta med i slutet av juli. Sedan dess har jobb kommit emellan och eftersom han ville filma när solen var framme tog det sin tid.

– Jag satt och tänkte vad som kunde vara intressant, som sticker ut och vad Karlshamn är. Det var stunder då jag gick runt och bara filmade byggnader som jag kunde hitta. Sedan valde jag ut de scener som blev snyggast. Torget är alltid fint med fontänen och rådhuset med kyrkan. Sedan ville jag visa upp skärgården också.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Han blev hjälte i Australien – sköt hem titeln

Blekingespelaren blev matchvinnare på andra sidan jorden.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.13:50, 6 september, 2017

I söndags avgjordes den australiska hockeyligan AIHL när Melbourne Ice mötte CBR Brave i en direkt avgörande match om titeln.

Melbourne hade tagit hem grundserien utan problem och i laget återfanns svenskarna Niklas Dahlberg, Kristoffer Backman, Viktor Gibbs Sjödin samt den i Kallinge/Ronneby fostrade Sebastian Ottosson.

Lagets tränare är Charles Franzén som precis som Sebastian Ottosson annars tillhör Tranås i Hockeyettan. I slutspelet slog Melbourne Ice ut lokalrivalen Melbourne Mustangs efter 4–2 i semifinalmatchen.

Ottosson satte 2–1 för Melbourne med endast 26 sekunder kvar av den andra perioden. Det målet visade sig bli matchvinnande men Ottosson hann med att sätta sitt andra mål tidigt efter pausen och matchen blev till slut 4–1.

Därmed tog Melbourne Ice sin fjärde titel i historien och efter matchen utsågs Ottosson till finalens mest värdefulle spelare. Tidigare i karriären har Ottosson gjort flera säsonger med Krif och 51 SHL-matcher med Linköping.

Fakta 

Sebastian Ottosson

Ålder: 25 år (920207).

Position: Center/högerforward.

Längd: 179 centimeter.

Vikt: 90 kilo.

Klubb: Tranås AIF.

Tidigare klubbar: Kallinge/Ronneby (moderklubb), Linköping HC, Mjölby HC (lån), Sparta Sarpsborg (lån), Vita Hästen (lån), Melbourne Ice.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng