De gör akvavit av öl: ”Vill inte vara sämre”

Det lokala bryggeriet gör akvavit av överbliven öl. "I stället för att låta det gå till spillo skickas ölen till ett mikrodestilleri i Hälsingland", säger Dan-Magnus Svensson.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.21:56, 20 april, 2017

De gör akvavit av öl: ”Vill inte vara sämre”
Foto: Privat

På det lokala bryggeriet, Brygghus 19 i Karlshamn, omvandlas öl som bland annat närmar sig bäst före-datumet till akvavit.

– Det blir mycket spill vid en produktion. I stället för att låta det gå till spillo skickas ölen till ett mikrodestilleri i Hälsingland. De hjälper oss med destilleringen, säger Dan-Magnus Svensson, som äger bryggeriet tillsammans med Magnus Karlsson.

Akvaviten är smaksatt med kummin, anis, fänkål och en skvätt sherry.

Skåne har en egen akvavit och vi ville inte att Blekinge skulle vara sämre. Därför har vi döpt den till Blekinge akvavit, säger Svensson.

Den 2 maj kommer Blekinge akvavit att börja säljas på Systembolaget i länet och i Bromölla.

– Det blev totalt 600 liter av akvaviten som är fördelade i 1 200 flaskor. Det är redan många som visat intresse för den, vilket är jätteroligt.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel