Komplicerad vattenläcka

Boende utan vatten ytterligare minst ett dygn

Ett omfattande fel på en vattenledning gör att VA-abonnenter i Hällaryd blir utan vatten i ytterligare minst ett dygn. När vattnet sedan kopplas på är det viktigt att dricksvattnet kokas innan användning.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.18:16, 16 april, 2017

Boende utan vatten ytterligare minst ett dygn

 

Sedan klockan 21 på lördagen har VA-personal arbetat intensivt med att identifiera och åtgärda komplicerad vattenläcka i Hällaryd. VA-abonnenterna i Hällaryd kommer att bli utan vatten ytterligare minst ett dygn.

Gamla riksvägen i nivå med idrottsplatsen är fortfarande avstängd på grund av vattenläckan. En tankbil med dricksvatten finns vid kommunalhuset i Hällaryd. Det finns även vattentankar i Modala, i norra Hällaryd. Det är viktigt att inte lämna kranar öppna då det kan medföra problem när vattnet släpps på igen.

”När vattnet väl kopplas på är det viktigt att koka kranvattnet innan användning under de första dygnen. Mer information om detta kommer att finnas här på kommunens hemsida i samband med att vattnet släpps på”, skriver Karlshamn kommun i ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel