Komplicerad vattenläcka

Boende utan vatten ytterligare minst ett dygn

Ett omfattande fel på en vattenledning gör att VA-abonnenter i Hällaryd blir utan vatten i ytterligare minst ett dygn. När vattnet sedan kopplas på är det viktigt att dricksvattnet kokas innan användning.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.18:16, 16 april, 2017

Boende utan vatten ytterligare minst ett dygn

 

Sedan klockan 21 på lördagen har VA-personal arbetat intensivt med att identifiera och åtgärda komplicerad vattenläcka i Hällaryd. VA-abonnenterna i Hällaryd kommer att bli utan vatten ytterligare minst ett dygn.

Gamla riksvägen i nivå med idrottsplatsen är fortfarande avstängd på grund av vattenläckan. En tankbil med dricksvatten finns vid kommunalhuset i Hällaryd. Det finns även vattentankar i Modala, i norra Hällaryd. Det är viktigt att inte lämna kranar öppna då det kan medföra problem när vattnet släpps på igen.

”När vattnet väl kopplas på är det viktigt att koka kranvattnet innan användning under de första dygnen. Mer information om detta kommer att finnas här på kommunens hemsida i samband med att vattnet släpps på”, skriver Karlshamn kommun i ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bröt sig in i restaurang – försökte stjäla alkohol

Två män försökte i februari stjäla alkohol från en restaurang i Blekinge. Nu har männen dömts vid Blekinge tingsrätt.

Sebastian Ahokas

Sebastian Ahokas

Kl.16:59, 27 juli, 2017

Bröt sig in i restaurang – försökte stjäla alkohol
Foto: Arkiv

Den 11 februari i år försökte två män stjäla alkohol från Restaurang Kronolaxen i Mörrum.

En av männen, som vid brottet var 17 år, krossade en ruta med en sten. Männen tog sig då in i restaurangen och letade efter alkohol, men hittade inget.

Innan stöldförsöket drack de båda männen öl och ville ha mer. En av männen var dessutom påverkad av ångestdämpande tabletter.

Männen har nu dömts vid Blekinge tingsrätt för försök till stöld. Den då 17-åriga mannen döms till ungdomstjänst i 35 timmar. Den andre mannen, född -93, döms till en månads fängelse. Båda männen har tidigare domar.


Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Företag i Karlshamn får skattetillägg

Efter att ha redovisat felaktiga siffror ska nu företaget Södra Cell betala skattetillägg.

Camilla Segerberg

Camilla Segerberg

Kl.09:43, 27 juli, 2017

Företag i Karlshamn får skattetillägg
Foto: Arkiv

Södra Cell producerar pappersmassa vid tre pappersbruk i Mörrum, Mönsterås och Värö.

Enligt en granskning gjord av Skatteverket har företaget gjort fel vid sin elredovisning och ska nu betala tillägg på energiskatt.

Södra Cell ska därför betala dryga 500 000 kronor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tonåringar kastade sten mot bilar – nu kommer straffet

Det var i början av maj som flera ungdomar kastade stora stenar på bilar som passerade Hinsetunneln. "Det är fullständigt livsfarligt", sa polisens förundersökningsledare Bengt Jeppsson efter händelsen. Nu döms tonåringarna vid Blekinge tingsrätt.

Mia Martelleur

Kl.13:58, 26 juli, 2017

Tonåringar kastade sten mot bilar – nu kommer straffet
Foto: Mattias Nilsson.

Två pojkar i tonåren döms till ungdomstjänst för framkallande av fara för annan vid Blekinge tingsrätt. De båda pojkarna är 15 respektive 17 år gamla och har tillsammans med en annan pojke, som är under 15 år, kastat stenar från Hinsetunneln ner på körbanan. Flera bilar ska ha varit nära att träffas av stenarna – vilket hade kunnat sluta illa.

LÄS MER: Ungdomar kastade sten mot bilar: ”Fullständigt livsfarligt”

En familj, som var nära att träffas av stenarna när de var ute och övningskörde med sin dotter, tog sig upp på Hinseberget och fick tag i pojkarna. Polis tillkallades och pojkarna kunde identifieras.

– Vi blev rejält skärrade när vi insåg vad som hade hänt. Vi hade kunnat bli dödade, sa mamman i familjen, Erla Askmyren till 24Blekinge efter det inträffade.

LÄS MER: Övningskörde med dottern: ”Vi hade kunnat bli dödade”

15-åringen erkände att han kastat stenar medan 17-åringen har nekat. Men Blekinge tingsrätt finner båda tonåringarna skyldiga till framkallande av fara för annan och dömer dem till 25 timmar ungdomstjänst. De ska även betala skadestånd på 5 000 kronor till flickan som övningskörde.

Ingen av pojkarna förekommer i belastningsregistret sedan tidigare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så här blir veckans väder

Regn, moln och solsken. Veckan bjuder på blandat väder.

Camilla Segerberg

Camilla Segerberg

Kl.10:22, 25 juli, 2017

Så här blir veckans väder
Foto: Bildbyrån

Enligt meteorologen Anders Wettergren på SMHI väntas blygsamma sommartemperaturer under veckan i hela landet, då det kommer att vara molnigt nästan överallt.

På torsdagen kan det bli mer ostadigt väder när regn kommer in över södra Sverige. Har man tur kan det dock titta fram sol på fredagen då regnvädret ska passera bort.

Olofström:
skarmavbild-2017-07-25-kl-10-14-19

Sölvesborg:skarmavbild-2017-07-25-kl-10-13-51

Ronneby:skarmavbild-2017-07-25-kl-10-14-42

Karlshamn:skarmavbild-2017-07-25-kl-10-14-54

Karlskrona:skarmavbild-2017-07-25-kl-10-15-11

Skärmdumpar: SMHI.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Blekinges populäraste bostäder

Här kommer listan över de bostäder som blivit mest klickade på bostadssajten Hemnet under veckan som gått. Veckans lista domineras av vinterbonade fritidshus.

Ludvig Brännlund

Ludvig Brännlund

Kl.22:20, 24 juli, 2017

LISTA: Blekinges populäraste bostäder

1, Jämjövägen 28, Torhamn. Utgångspris 1 095 000 kronor. 6048 klick.
skarmavbild-2017-07-24-kl-14-21-37
Foto: Fastighetsbyrån.

”Ett fritidshus fyllt med vackra och tilltalande interiörval. Huset har totalrenoverats från 2010 med behållna detaljer såsom fina trägolv och kakelugn. Ett stort altandäck i direkt anslutning till huset med utrymme för möbelgrupp. Genomgående ljusa och stilrena interiörer med vackra golv och ljusa rum ger huset en modern och tidlös stil. En renoverad källarvind perfekt som gäststuga eller hobbyverksamhet. Trevlig trädgårdstomt med möjligheter för den trädgårdsintresserade. Gångavstånd till havet och rogivande natur”, skriver mäklaren i sin annons. 


2,Hamnvägen 9, Sturkö. Utgångspris 890 000 kronor. 4281 klick.

skarmavbild-2017-07-24-kl-14-24-02
Foto: Husman/Hagberg.

”Mysig och utvecklingsbar skärgårdsfastighet på Sturkö. Nära hamnen i Sanda hittar vi detta trivsamma fritids- eller åretrunt hus omgärdat av vacker plan trädgård med fruktträd och odlingsmöjligheter. Här finns möjlighet att sätta sin egen prägel i samband med renovering eller bara flytta rätt in. Fungerande kakelugn och vedspis. Genuint uthus ger möjlighet för fritidsverksamhet eller gästrum. Nära till Skärgårdstrafik med båt och bussen stannar precis utanför tomten”, skriver mäklaren i sin annons.


3, Västra Vittusgatan 14, Karlskrona. 1 650 000 kronor. 4110 klick.

skarmavbild-2017-07-24-kl-14-26-53
Foto: Fastighetsbyrån. 

”Med en läcker och hög utsikt ligger denna ljusa och tilltalande tvåa! Hörnlägenheten har genomgående ljusa och stilrena interiörval samt utgång till inglasad balkong i bästa söderläge. En lägenheten i absoluta toppklass med utsikt över Karlskronas skärgård. Lägenheten ligger på eftertraktade Möllebacken och har närhet till stadskärnan, kommunikationer samt all tänkbar service. Välskött förening som genomgått flera stora renoveringar. Med hiss från markplan bor ni synnerligen attraktivt i en elegant lägenhet”, skriver mäklaren om bostaden i sin annons. 


4, Matvikshamnsvägen 390, Kalvö, Karlshamn. 2 950 000 kr. 3774 klick.

skarmavbild-2017-07-24-kl-14-30-23

”Tillfälle att förvärva en sommardröm i Karlshamns vackra skärgård! På Kalvö ligger denna pärla, endast några minuters båtfärd från Matviks hamn. Här har man en väl planerad sommarstuga med en fantastisk havsutsikt, egen strandtomt med brygga. Inventarier, båt och båttrailer följer köpet. Så ett komplett kit för ett skärgårdsliv”, skriver mäklaren i sin annons.


5, Viggvägen 20, Ramdala. 1 350 000 kronor. 3748 klick.

skarmavbild-2017-07-24-kl-14-33-51
Foto: Fastighetsbyrån.

”Med lugnt och bra läge på natursköna och populära Trummenäs och med närhet till hav, bad och golfbana ligger detta välskötta hus i ett plan. Trevlig trädgård med stor stensatt altan i söderläge på husets framsida. Bekvämt boende med allt i ett plan. Här finns rymligt vardagsrum med braskamin, två sovrum, kök med plats för matbord och duschrum med tvättmöjligheter. Bra och praktiska sidobyggnader med flera gästplatser och förvaringsmöjligheter. Det välplanerade huset kan användas både som permanentbostad eller fritidshus”, skriver mäklaren i sin annons. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng