Nu har den lilla kattungens ägare hittats

I lördags skrev 24Blekinge.se om en liten svart kattunge som stod och jamade utanför en port i centrala Karlskrona. Elinore Axelsson tog hand om den och efterlyste information om var ägaren befann sig. Nu - tack vare 24Blekinge och sociala medier - har kattungen kommit tillrätta igen.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.08:36, 10 april, 2017

Nu har den lilla kattungens ägare hittats
Foto: Privat.

– Vi gick förbi och såg då den lille kattungen som hoppade mot porten och klättrade på den för att ta sig in. Först tänkte vi gå vidare då vi trodde att ägaren fanns i närheten, men när ingen ägare gav sig till känna och katten började röra sig mot trafiken så kände vi att vi behövde göra något, sade Elinore Axelsson i lördags.

Det slutade då med att Elinore tog hem katten till sig men eftersom hon är nybliven mamma sedan några veckor tillbaka kunde hon själv inte ta hand om katten utan gjorde en efterlysning i sociala medier.

Sent på söndagskvällen kunde ägaren lokaliseras.

– Jag fick bara ett väldigt kort meddelande från ägaren via PM på Facebook. Hon ringde även och smsade. Hon hade varit bortrest under helgen och haft en inneboende som haft lägenheten. Så det är lite oklart hur katten kom ut men det är skönt att den nu kommit till rätta, säger Elinore Axelsson till 24Blekinge.se.

Läs också: Hittade ensam och utlåst katt: Vem är ägaren?

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel