Blekingeföretag kan bli årets hantverkare

I början av maj är det dags för den tredje upplagan av Hantverkargalan på Hamburger börs i Stockholm. Bland de över 3000 nominerade företagen finns det en del från länet.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.12:30, 23 mars, 2017

Blekingeföretag kan bli årets hantverkare
Foto: DoRunner.

Tävlingen Årets hantverkare avslutas med en gala och prisutdelning den 4 maj.

Fram till den 20 april kan vem som helst nominera företag som slåss om priser i åtta olika klasser.

Redan nu har 3 500 nomineringar kommit in och bland dem hittar vi företag från länet, bland annat A Petterssons bygg, AC El och Snickarna från Karlskrona men även Sandbäcks rör i Ronneby och Mårtenssons VVS i Sölvesborg.

– Många skriver inte ut ortsnamnet när de skickar in sin nominering, vilket är syn, säger projektledaren för tävlingen; Martin Dan.

Han berättar att priser i kategorierna Bygg, VVS, El och Måleri kommer att delas ut. Det handlar om små, medelstora och stora företag inom varje kategori vilket innebär sammanlagt åtta priser.

De nominerade företagen går att rösta på fram till den 20 april.

Efter den 20 april avslutas nomineringsperioden med att man tar fram ett kvotvärde baserat på antalet röster delat med antalet anställda och de fem företag med högst kvotpoäng går vidare till en final.

– Sedan är vi noga med att granska företagens ekonomi, kreditvärdighet, certifieringar, omdömen och referenser innan vi utser Årets hantverkare.

Detta sker på en stor gala på Hamburger börs i Stockholm den 4 maj då över 500 hantverkare och sponsorer träffas under ledning av konferencier Peter Settman. 

– Vi gillar honom. Han funkar bra i målgruppen och är själv en stor användare av hantverkare då han ju äger en del fastigheter och så, säger Martin Dan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel