De försvinner från KHK

På måndagen meddelade Karlskrona HK en del förändringar i laget. Nu står det klart att två spelare får lämna klubben.

Redaktionen 24blekinge.se

Redaktionen 24blekinge.se

Kl.13:26, 13 mars, 2017

De försvinner från KHK
Foto: Bildbyrån.

Det handlar om Alexander Viklund och Robin Gartner.

26-årige Alexander Wiklund kom till Karlskrona HK inför säsongen 2013-2014 från dåvarande seriekonkurrenten BIK Karlskoga.

Efter två bra säsonger i HockeyAllsvenskan var Alexander Wiklund en av hjältarna som tog klubben till SHL och för evigt skrev in sig i KHK:s historieböcker.

Det blev totalt fyra säsonger i KHK för Alexander, två i HockeyAllsvenskan och två i SHL.

– Alexander är en bra kille och spelare som vi nu tackar för allt han gjort i klubben och vi önskar Alexander all lycka till framöver, säger sportchefen Michael Sundlöv i ett pressmeddelande.

Robin Gartner kom till Karlskrona HK inför klubbens första säsong i SHL ifrån Leksand 2015 – 2016.

Det blev totalt 102 matcher i KHK för den Nacka-fostrade backen.

– Även Robin är en riktigt bra kille som vi nu tackar för hans insatser i klubben och vi önskar honom all lycka till framöver, är Sundlövs kommentar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mäkitalo matchvinnare för målglada Mörrum

Stod för tre mål när Mörrum vände och vann med 7-2 i derbyt mot Olofström. Sölvesborg besegrade samtidigt Bora/Vetlanda.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.18:29, 19 november, 2017

Mäkitalo matchvinnare för målglada Mörrum
Mörrum jublar efter Mäkitalos 2-1-mål. Foto: Viktor Andersson

Mörrum hockey har hittat formen. Och det med besked. Efter segern senast mot de dåvarande serieledarna Kalmar med 5-1 hade laget heller inga problem borta mot Olofström. Derbyt slutade 7-2 och stor matchvinnare blev Mörrums poängkung Tom Mäkitalo.

– Vi började lite dåligt men kunde vända på det ganska fort – sedan var det bara Mörrum för hela slanten, säger Tom Mäkitalo efter matchen.

Mäkitalo stod för tre mål i matchen, ett i varje period, och stack ut i ett mycket starkt och spelskickligt Mörrum.

– Det känns bra i dag, vi har en bra femma, får bra snurr och skapar hela tiden – till slut får man in någon puck också, fortsätter tremålsskytten ödmjukt.

Hans 4-2-mål i den andra perioden när Mörrum gick ifrån hemmalaget var också det enklaste. Efter en öppnande passning från Fredrik Edvardsson hade Mäkitalo öppet mål och behövde bara sätta dit klubban.

– Vi har snackat om att spela rakare och lägga puckar på kassen och ju mer puckar vi slänger, desto farligare blir det. Vi skapar mycket och målen trillar in.

Mörrums tränare Andreas Ernebrand var nöjd med sitt lag. Åtminstone de två sista perioderna.

– Efter första perioden som vi var riktigt besvikna med tycker jag det är klasskillnad. Vi styr och ställer därute, säger tränaren Andreas Ernebrand.

Hemmalaget Olofström öppnade annars bra och tog ledningen men kraschade totalt i början av den andra perioden när Mörrum gick från 2-2 till 5-2 inom loppet av tre minuter.

I och med segern är Mörrum ny tabelletta, två poäng före Kalmar. Segern var Mörrums fjärde raka.

– Vi jobbar mer ihop. Vi sätter varandra i arbete snabbare och enheterna funkar – vi är helt enkelt bättre tillsammans. Sista matcherna har vårt powerplay dessutom funkat riktigt bra, avslutade Ernebrand.

En som var mindre nöjd var Olofströms tränare Teemu Elomo.

– Alla förluster är tunga men sättet vi förlorar den här matchen på, med utvisningarna vi tar – är avgörande. Fem mot fem var vi lika bra men utvisningarna fäller oss.

Och skickar en passning till domaren Nicklas Dahl.

– Domaren måste ha kontroll i ett derby. Let the guys play. Domarnivån är som en rollercoaster i dag, tycker Olofströmstränaren Teemu Elomo.

Blekinges tredje lag, Sölvesborg, hade precis som Mörrum en bra kväll när de besegrade Bora/Vetlanda med 3-2. Laget är sju men har bra häng på kvalplatsen två poäng upp.

FaktaMatchfakta:
Division 2 södra

Resultat Olofström – Mörrum: 2-7 (2-2)(0-3)(0-2)
Målen: 1a: 00:30 1-0 Marko  Luomala, (Kari Shivonen), 00:54 1-1 Adam Ingarsson, (Marcus Niemi, Hampus Karlsson), 05:55 1-2 (PP) Tom Mäkitalo, (Marcus Ericsson, Andreas Ahlberg Silverberg), 14:55 2-2 Wille Engrup, (André Leclair, Albert Praem),
2:a 25:09 Marcus Niemi, (Tom Mäkitalo, Dmitri Shaburov), 26:24 2-4 Tom Mäkitalo, (Fredrik Edvardsson, Marcus Ericsson), 26:57 2-5 Gabriel Olsson, (Sebastian Johansson,
3:e 45:47 2-6 Dmitri Shaburov, (Hampus Karlsson), 54:39 2-7 Tom Mäkitalo, (Marcus Niemi, Dmitri Shaburov)
Skottstatistik: (10-7)(5-16)(11-11)
Publik
: 587
Utvisningar: Olofström 1x5+20, 2x4 Mörrum 3x2

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Guter i målform – nu ställs han mot gamla laget

Forwarden har daglig kontakt med flera spelare i DIF. "Alltid speciellt att möta dem"

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.13:11, 18 november, 2017

Guter i målform – nu ställs han mot gamla laget
Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Det matchas tätt i SHL nu. Under torsdagen spelade KHK uppe i Mora där de fick med sig en poäng efter suddenförlust. Ove Molin var efter den matchen inne på KHK inte fajtades tillräckligt hårt. Tvåmålskytten Mattias Guter håller med.

– Vi visste att de skulle komma ut hårt och gå med fem man, men tyvärr var vi inte med från start, säger Mattias Guter.

En poäng och tre upphämtade underlägen – är det ändå nått att ta med sig?
Absolut! Fastän vi inte spelade någon jättebra hockey var vi hela tiden med i matchen, vilket är positivt.

En stor anledning till att KHK lyckades knipa en poäng var på grund av Mattias Guter – som stod för två mål och nu på allvar är tillbaka från sin skada.

– Det är såklart skönt att få utdelning när man varit borta ett tag. Formen är på väg upp och jag känner mig pigg och fräsch i både kroppen och huvudet, säger Guter.

Stockholmskillen Mattias Guter tillbringade sina juniorår i DIF och gjorde så sent som för tre säsonger sedan tio poäng för klubben i SHL. Nu ställs han mot sina gamla lagkamrater.

– Det är alltid speciellt att möta Djurgården. Jag tillbringade mina juniorår där och det är alltid kul att möta klubbar man tidigare har representerar, säger den förre DIF-spelaren.

Har du kvar kontakten med spelare/ledare?
Jag har kontakt med ganska många i DIF fortfarande. Jag skulle säga att jag har nästintill daglig kontakt med Markus Ljungh, Mikael Ahlén och Linus Hulström, på olika plattformar.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SHL

TV: Superglad – men ensam på läktaren

KHK-supportern i Mora väckte uppmärksamhet.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.10:12, 17 november, 2017

Karlskrona HK:s match mot Mora på torsdagskvällen blev kanske mest minnesvärd tack vare Mattias Guters storspel men en och annan kanske även tänker på bortaläktaren.

I ”klacken” stod en ensam KHK-supporter och gav Blekingelaget sitt stöd, något som fångades bra av C Mores tv-fotografer.

LÄS MER: Guters storspel räckte inte för KHK

Detta är inte första gången som KHK får ett ensamt stöd på bortaläktaren. Alla minns väl Ola Lindberg i Gävle som hejade på KHK i början av oktober.

Matchen i går slutade med förlust efter förlängning och en poäng till KHK.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Anna bjuder tio personer på KHK-biljett

Vill glädja folk som aldrig varit på match förut.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.20:00, 16 november, 2017

Anna bjuder tio personer på KHK-biljett
Foto: Bildbyrån/Privat.

Anna Czarnecka flyttade från Karlskrona till Malmö för sex år sedan och så länge hon kan minnas har hon varit en stor supporter av Karlskrona HK. 

I veckan kom hon med ett erbjudande av det lite ovanligare slaget. I en stor Facebookgrupp lade hon upp en text som gick ut på att Anna betalar ståplatsbiljetterna till tio personer under KHK:s hemmamöte med Brynäs nästa torsdag i NKT Arena.

Hur kom du på den här idén? 
– Jag har tänkt på det ett tag men inte vågat göra det fullt ut men nu är det dags för KHK är mitt stora intresse och det har ju varit lite tufft för dem på senare tid. Jag har varit lite orolig för deras chanser och ibland känns det som att alla vill ha bort dem från SHL. Men de har verkligen en plats i SHL och nu vill jag att folk som aldrig tidigare varit på en match ska få chansen.

Erbjudandet gäller tio personer som bjuds på ståplatsbiljetterna.

– Ja, jag har min budget på 1 500 kronor men om det blir för få som anmäler intresse kan jag titta på andra paketlösningar och erbjuda dem sittplatser i stället, säger Anna som inte drar sig för att gå omkring i Malmö till vardags, iförd KHK-tröja.

Urvalet av vilka som får biljetter kommer att ske slumpmässigt och senast nu på onsdag hoppas Anna Czarnecka kunna avslöja vilka som får ta del av hennes erbjudande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ljuset i KHK-mörkret – backarna producerar

KHK har börjat göra mål och backarna producerar, ingen betydelse när vi torskar, säger Bobbo Petersson, efter Växjö besegrat KHK med 6-4.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.22:04, 14 november, 2017

Ljuset i KHK-mörkret – backarna producerar
Bobbo efter ett gruff mot Växjö. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

I takt med att KHK börjat göra mål (sex mot Örebro och fyra mot Växjö) framåt har också poängproduktionen för backarna Daniel Gunnarsson och Bobbo Petersson stigit. Efter mål från Gunnarsson och assist från Petersson har de båda gjort poäng tre matcher i följd.

– De är nog mest lite flyt nu kanske, att de skotten man tar trillar in. Det är väl tillfälligheter kanske, men det har ingen betydelse när vi torskar, säger han efter 6-4-förlusten mot Växjö.

Det är ingen tröst att ni får in puckarna och är effektiva?
Nej, inte alls egentligen en sån här match. Vi behöver poängen.

Hur tung är en sådan här förlust?
– Det är jävligt surt, I dag blir vi väldigt små därute. När vi gör 4-1 känns det som att vi gör en jäkligt bra match men vi vågar inte spela ut i tredje, backar hem och det gick inte alls bra i dag.

4-1-ledning brukar inte bli till förlust. Men hos serieledande Växjö finns det en enorm trygghet att alla matcher kan vända. Mot KHK har det skett två matcher i följd.

– Det är klart det smyger sig in lite mentala bitar vid 4-3 att vi ligger där vi ligger, avslutar Bobbo.

Med sina sju poäng ligger Bobbo Petersson tillsammans med sin backkollega Cory Murphy på delad andra plats i KHK:s poängliga.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng