11 tips för att tjäna mer pengar

För att bli rik krävs hårt arbete och en stark vilja att nå sina mål och här kommer några tips på vägen för att nå dit. En del tips kan du börja med redan idag.

Redaktionen 24malmö.se

Redaktionen 24malmö.se

Kl.09:49, 12 mars, 2017

11 tips för att tjäna mer pengar
Foto: Arkiv

Har du som mål att bli rik eller till och med bli ekonomiskt oberoende? Här är 11 tips på hur du kan komma en bra bit på vägen. Veckans Affärer har listat olika strategier för att nå ditt ekonomiska mål, med hjälp insikter och råd från dollarmiljardärer.

1. Fokusera på intjäning
Att spara sig till rikedom är oerhört svår, det menar dollarmiljardären Grant Cardone. Hans tips är att istället fokusera på att öka din inkomst genom exempelvis lönepåslag och bonusar.

2. Hitta flera olika inkomster
Det låter simpelt och självklart men många inkomstkällor är det bästa sättet att tjäna pengar. En undersökning bland förmögna människor visade att 29 % av de rikaste hade fem eller fler inkomstkällor.

3. Spara för att investera – spara inte för att spara
Den enda anledningen till att spara ska vara för att investera senare, det menar Grant Cardone. Sätt in pengar automatiskt på ett konto du inte får röra – på så sätt lär du dig också att leva utan de pengarna och du kan istället fokusera på inkomstökning.

4. Var handlingskraftig
Uppmärksamhet och skärpa är de viktigaste faktorerna när du fattar beslut, skriver dollarmiljonären Tucker Hughes. För att behålla skärpan ska man försöka att få enkla vardagliga beslut att gå på autopilot. Ett känt exempel är att Steve Jobs alltid bar likadana kläder för att kunna lägga energi under dagen på viktigare saker.

5. Skryt inte – visa arbetsmoral istället
Istället för att lägga ner tid och pengar på att visa hur rik du är ska du visa upp din arbetsmoral istället. Det kommer belöna dig i slutändan. Cardone berättar hur han fortfarande körde en Toyota trots att han hade blivit miljonär.

6. Ändra hela ditt tankesätt kring pengar
Det första steget för att bli rik handlar om att tänka och tro rätt på hur man ska bli rik, det menar miljonären Steve Siebold. Enligt honom är det ofta tänkandet som skiljer de rika jämfört med de ordinära.

7. Investera i dig själv
Tucker Hughes har massa tips om hur du kan investera i dig själv. Att läsa åtminstone 30 minuter per dag, lyssna på podcast inom relevanta ämnen eller skaffa en mentor att bolla idéer med. Just läsning är kanske det allra viktigaste menar han. Att vara påläst och allmänbildad är något som värdesätts och det bästa sättet att nå dit är att läsa. Det sägs exempelvis att Warren Buffet läser 80 % av sin arbetsdag.

8. Strunta i den månatliga stabila lönen
Att driva eget är ofta ett snabbare sätt att nå rikedom istället för att vara anställd. Vägen till rikedom går snabbare om du har anställda som jobbar för dig än om du jobbar för någon annan, säger Steve Siebold.

9. Sätt upp mål och visualisera att du når dem
Miljonären T. Harv Eker:  ”Den största anledningen till att folk inte uppnår det de vill är att de inte vet vad de vill. Rikt folk är fullständigt klara på att de vill ha rikedom.”

Hans tips är ett tydligt mål och en specifik plan på hur du ska uppnå målet. Det krävs fokus, kunskap och hårt arbeta för att nå målet.

10. Börja umgås med folk som du ser upp till
Omge dig med talangfullt och drivet folk. Flera smarta, kreativa hjärnor fungerar bättre tillsammans än ensam. Det tipset ger Andrew Carnegie som byggde upp en förmögenhet efter att ha börjat med tomma händer.

Att umgås med framgångsrika och förmögna människor har också fördelen att du helt enkelt börja tänka och agera mer som dem. Lika barn leka bäst.

11. Sikta på 10 miljoner, inte 1 miljon
Ett finansiellt misstag många gör är att inte tänka tillräckligt stort. Sikta på 10 miljoner istället för 1 miljon alltså. ”Det finns ingen brist på pengar, däremot finns det brist på personer som tänker tillräckligt stort.” skriver Cardone.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så stora blev restaurangens skulder

Nu har bouppteckningen kommit.

Redaktionen 24blekinge.se

Redaktionen 24blekinge.se

Kl.08:34, 23 augusti, 2017

Så stora blev restaurangens skulder
Foto: Arkiv.

Restaurang 2 rum & kök i Karlskrona försattes i somras i konkurs.

Nu har advokat Per Swahn blivit klar med sin bouppteckning som visar att företagets tillgångar vid konkurstillfället var drygt 150 000 kronor medan skulderna uppgick till 1,5 miljoner kronor, vilket skapar en brist i konkursboet på drygt 1,4 miljoner.

Nio anställda kommer nu att omfattas av den statliga lönegarantin.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Optiker flyttar in i gammal skobutik

Förändringar på Borgmästaregatan.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.08:11, 23 augusti, 2017

Optiker flyttar in i gammal skobutik
Foto: Mattias Nilsson.

Just nu håller optikern SpecsaversTrossö i Karlskrona på att renovera sina lokaler.

I samband med renoveringen kommer en tillfällig butik att byggas upp inne i Wachtmeister Galleria; närmare bestämt på nedervåningen i den lokal som tidigare hyste Din Sko.

Tidigare i år flyttade Din Sko några meter bort i gallerian och skapade tillsammans med Ecco och Nilson Shoes nya butiken Feet First i Cubus tidigare lokaler.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: De mest klickade husen i Blekinge just nu

Här är de mest klickade husen på bostadssajten Hemnet.se i länet under den senaste veckan.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.21:00, 22 augusti, 2017

LISTA: De mest klickade husen i Blekinge just nu

1. Styrmansgatan 8 i Karlshamn. Pris: 1 800 000 kronor: Antal klick: 6 452. 

”Huset har många fina, gamla detaljer bevarade. Här har man högt i tak, fina spegeldörrar, kakelugnar, fina salar, serveringsgång med mera. Huset erbjuder stora gemensamhetsytor på entréplan och fyra sovrum på övervåningen”, skriver mäklaren i sin annons.

Foto: Fastighetsbyrån Karlshamn

Foto: Fastighetsbyrån Karlshamn


2. Mångatan, Brändaholm tomt 44 i Karlskrona. Pris: 1 295 000 kronor. Antal klick: 6 142. 

”Sällsynt möjlighet för Karlskronabor att förvärva en av de karaktäristiska rödvita kolonistugorna på vykortsidyllen Brändaholm. Stugan ligger med ett högt och vackert läge och har fin havsutsikt”, skriver mäklaren i sin annons.

Foto: Fastighetsbyrån Karlskrona

Foto: Fastighetsbyrån Karlskrona


3. Karlshamnsvägen 32 i Karlshamn. Pris: 1 200 000 kronor. Antal klick: 5 767.

”Rymlig 60-talsvilla som byggs till i etapper och bjuder i dag på flertalet sovrum, stort vardagsrum och ljusa och härliga utrymmen”, skriver mäklaren i sin annons.

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlshamn

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlshamn


4. Sturkövägen 35 B i Karlskrona. Pris: 3 750 000 kronro. Antal klick: 5 606. 

”Lantbruksenhet med fullt modernt boende på crika 150 kvadratmeter”, skriver mäklaren i sin annons.

Foto: Örlogsstaden AB

Foto: Örlogsstaden AB


5. Idrottsvägen 35 i Karlskrona. Pris: 400 000 kronor. Antal klick: 5 490. 

”Utvecklingsbar 80-talsvilla. Drygt 100 kvadratmeter fördelat på 3 sovrum, vardagsrum, kök och badrum. Stort renoveringsbehov föreligger”, skriver mäklaren i sin annons.

Foto: Örlogsstaden AB

Foto: Örlogsstaden AB


 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hon är Blekinges mest omtyckta mäklare

På hemsidan beskrivs hon med orden: "servicemänniska utöver det vanliga som charmar kunderna med glatt humör, fantastiskt leende och stort kunnande." Troligen stämmer detta eftersom Marie Ohlson är den mäklare i länet som får högst betyg på sajten hittamäklare.se. "Är det sant? Wow. Det känns väldigt roligt", säger hon till 24Blekinge.se.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.21:00, 21 augusti, 2017

Hon är Blekinges mest omtyckta mäklare
Foto: Carlshamnsmäklarna/Arkiv.

Att bli mäklare var länge en gammal dröm för Marie Ohlsson. 

– Redan 1993 var jag inne på att utbilda mig till mäklare men en annan yrkesbana kom emellan.

När dottern blev färdig med sin mäklarutbildning 2005 hjälpte Marie henne som assistent men insåg efter ett tag att man behövde vara två utbildade mäklare i firman.

Sagt och gjort. Marie Ohlsson sökte till Malmö högskola. 

– Det är en ganska krävande utbildning där man läser ett stort antal olika kurser, bland annat ekonomi och juridik.

2010 tog hon examen och har de senaste åren arbetat i yrket. En syssla som hon verkligen trivs med.

Varför är det så kul att arbeta som mäklare? 
– Framförallt tror jag att det är det här med att jobba med människor. Att knyta sociala kontakter är en stor grej för mig. Sedan tycker jag det är en fin känsla att få vara den som får lov att sälja en annan människas hem. Och det är kul att göra alla köpare glada.

En bra mäklare ska enligt Marie Ohlsson gilla att arbeta med människor, ha lite näsa för affärer, gärna vara en tävlingsmänniska men inte förvandlas till en dålig förlorare.

Alla dessa egenskaper finns bland det som kunderna bedömer på sajten hittamäklare.se.

Där är Marie den mäklare med lokal verksamhet i länet som har fått flest och mest positiva omdömen.

Bland det som kunderna betygsätter finns mäklarens lyhördhet, engagemang, sätt att vara pådrivande och graden av lätthet att tycka om om.

På samtliga punkter tar Marie Ohlsson hem full pott.

– Wow. Det här visste jag faktiskt inte om. Det känns väldigt roligt.

Att jobba som mäklare är något hon verkligen kan rekommendera och inte tänker sluta med i första taget.

– Intagsdelen är nästan roligast. När just jag får komma hem och möta kunderna och se deras hem som ska säljas. Visserligen är det inte kontorstider som man jobbar; många visningar och så sker på kvällar och helger men det är ett väldigt roligt jobb och det är så kul när kunderna säger till en efteråt att de är nöjda, att det blev så bra. Det behöver inte alltid vara att de fick exakt den summa som de hoppats på men de är ändå nöjda. För många är det också väldigt viktigt att de tycker om personerna som ska ta över deras gamla hem. Det kan vara nog så värdefullt, säger Marie Ohlsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Chippens nya uppdrag: Chef för jätteidrottsanläggning

I Förenade Arabemiraten ligger Dubai Sports City, en jätteanläggning med idrottsarenor, bostäder och hotell. Nu kommer anläggningen Sports Village att drivas av 37-årige Listerlandetsonen Christian "Chippen" Wilhelmsson.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.17:30, 21 augusti, 2017

Chippens nya uppdrag: Chef för jätteidrottsanläggning
Foto: Bildbyrån.

Enligt Kvällsposten blir Chippen ny chef för anläggningen.

– Jag kan inte säga så mycket mer än att det blir en ny position för mig och att det är en fantastisk möjlighet, säger Wilhelmsson till tidningen.

Sports Village är en del av Dubai Sports City med jättestora idrottsanläggningar, bostadsområden och hotell.

Många länder har lagt sina träningsläger i Dubai och med Chippens hjälp och kontaktnät hoppas arrangörerna nu på ytterligare investeringar.

Anläggningen har samtidigt fått kritik för att gästarbetare utnyttjas och tvingas jobba under slavliknande förhållanden, men detta är saker som Chippen inte reflekterat över.

– Det har jag inte riktigt satt mig in i, säger han till Kvällsposten.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng