Företag kan tvingas lägga ner – 55 anställda berörs

På företaget Textilia i Karlskrona, har man tvättat och levererat textilier och arbetskläder åt Landstinget Blekinge i närmare 20 år. Inom kort avgörs framtiden för förteget och de 55 personer som arbetar där. Om inte Textilia vinner upphandlingen med Landstinget Blekinge och Region Kronoberg, tvingas tvätteriet lägga ner.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.08:19, 21 februari, 2017

Företag kan tvingas lägga ner – 55 anställda berörs

På torsdag, lämnar Textilia in sitt anbud för Landstinget Blekinge och Region Kronobergs samupphandling av tvätt och textilservice. Det är ett anbud som kommer att avgöra tvätteriets framtid i Karlskrona.

– Vi har lämnat ett konkurrenskraftigt anbud med fokus på innovation, miljö och kvalitet. Jag känner att vi har ett bra erbjudande, dock väntar en orolig tid – framförallt för personalen i Karlskrona. Vinner vi inte avtalet finns det ingen möjlighet att fortsätta bedriva verksamhet i Karlskrona, säger Fredrik Lagerkvist vd, Textilia i ett pressmeddelande.

På tvätteriet i Karlskrona arbetar 55 personer i olika roller.

– Detta är mycket olyckligt. Vi har nyligen nyanställt fyra personer samt gått upp i tvåskift för att kunna serva våra kunder ännu bättre. Att nu gå in i en period av osäkerhet lägger helt klart sordin på stämningen. Men landstinget Blekinge och Region Kronoberg är Textilias största kund i Karlskrona som utgör närmare 60 % av volymen för tvätteriet. Med ett volymtapp i den storleken finns ingen möjlighet att fortsätta bedriva verksamheten i Karlskrona, säger Stefan Svensson, platschef i Karlskrona.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel