Sista minuten-tipsen till alla hjärtans dag

En rapport visar att alla hjärtans dag är den femte största högtiden i Sverige, och varannan svensk planerar att köpa något. Här är några tips på vad du kan köpa till din partner.

Michael Olsson

Kl.07:17, 12 februari, 2017

Sista minuten-tipsen till alla hjärtans dag
Foto: Pexels

Alla hjärtans dag har växt sig större än både Mor och Fars dag. Och enligt en rapport från Svensk Handel är den 14 februari nu den femte största högtiden i landet – när det kommer till handel.

– Alla hjärtans dag växer i popularitet. Det ger oss en chans att visa uppskattning till någon vi tycker om. För vissa delar av handeln är alla hjärtans dag viktig, säger Jonas Arnberg, chefsekonom på Svensk Handel.

Försäljningen av choklad, godis och blommor skjuter alltid i höjden runt högtiden. Även restauranger går bra då 29 procent av männen planerar att bjuda sin parter på middag. Men vill man undvika de gamla traditionella alla hjärtans dag-gåvorna har Leva&Bo tagit fram en lista på de bästa presenterna. Och i år ligger fokus på inredning.

Med på listan finns bland annat glaskonst från Kosta Boda, matchande t-shirts, designkrukor och snygga posters.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Då blir det grill och rockabilly

Mästerkock och klaviaturkung i gemensam satsning.

Mattias Nilsson

Kl.16:03, 24 februari, 2018

Då blir det grill och rockabilly
Foto: Arkiv.

Den 21 april förenas grillad mat med rockabilly när pianofenomenet Emilio Walter intar scenen vid Askunga Dovvilt.

Under kvällen kommer den rockiga musiken att kombineras med mästerkocksdeltagaren Patrik Trydefeldts matkonster vid grillen.

Ett antal grillrätter kommer att erbjudas kunderna till evenemanget som kräver förbokning.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Populär barnfavorit gjorde succé

Pettson och Findus bjöd på tårtkalas.

Nanna Jami

Kl.13:45, 24 februari, 2018

4 bilder
  • Femårige Gustav och treårige Charlie Wikell. Foto: Nanna Jami
    Femårige Gustav och treårige Charlie Wikell. Foto: Nanna Jami
  • Foto: Nanna Jami
    Foto: Nanna Jami
  • Foto: Nanna Jami
    Foto: Nanna Jami
  • Foto: Nanna Jami
    Foto: Nanna Jami

Föreställningen Pannkakstårtan med Pettson och Findus intog Konserthusteatern i Karlskrona på lördagen. 

Teatergruppen Mycke Nöje har sedan 1990-talet satt upp föreställningar baserade på Sven Nordqvists böcker om gubben Pettson och hans katt Findus.

LÄS MER: Högt biljettryck till populär barnfavorit

Treåriga Laima Runesson och hennes mormor Kerstin Runesson såg fram emot att få se föreställningen.

– Det är första gången vi ser den, säger Kerstin.

Foto: Nanna Jami

Foto: Nanna Jami

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Så gör du Emelies goda hälsokaka – klar på nolltid

Är du sugen på något gott som både är fritt från vitt socker, tillsatser och gluten? Då har du hittat rätt! Här är Emelie Elmes recept på en supergod kaka.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.10:30, 24 februari, 2018

Här kommer recept och film på hur du gör en riktigt god kaka. Den är perfekt som dessert eller till fikat. Det fina med denna variant är att du kan variera den i oändlighet.

Jag slänger i det jag har hemma, lite beroende på vad jag är sugen på. Vilken mängd jag ska ha av allt får konsistensen avgöra. Våga experimentera! Eftersom kakan inte ska gräddas heller kan det inte bli fel. Här kommer en riktigt god variant!

LÄS MER: Alla artiklar av ”Familjefys med Emelie”

Ingredienser:

1 dl cashewnötter

15 urkärnade dadlar

1 dl jordnötssmör

1/2 dl honung

4 msk kokosmjölk

2 msk kokosolja

1 msk mandelsmör

1/2 dl kakao

Så gör du (se film): 
Mixa cashewnötterna och strö ut dem i en form. Mixa resten av ingredienserna och bred ut över nötterna.

Svårare än så är det inte. Förvara i kylen tills den ska serveras. Jag vänder bitarna vid servering så att nötterna kommer överst. Ät med en klick grädde om du vill.

Det är helt fantastisk att det går att äta så här gott, helt utan vitt socker, tillsatser och gluten.

Baka, ät och njut!

Emelie Elmes 

Här hittar du Emelies Instagramkonto ”Familjefys”

Malkas milon 2

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Därför ska Victoria ta på sig stövlar

Här är anledningen.

Mattias Nilsson

Kl.21:54, 23 februari, 2018

Därför ska Victoria ta på sig stövlar
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån.

I april ska Kronprinsessan Victoria ta på sig ett par rejäla vandringskängor.

Anledningen till detta är att hon ska vandra genom Blekinge, en del av en satsning som pågått en tid och som går ut på att kronprinsessan vandrar genom hela Sveriges natur.

Tillsammans med landshövding Sten Nordin ska Victoria vandra genom vårt län den 13 april. Det exakta programmet för detta är ännu inte bestämt.

”Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här”, skriver Länsstyrelsen på sin sajt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

De tar över kända restaurangen

"Maten ska vara så lokal som möjligt".

Mattias Nilsson

Kl.19:58, 23 februari, 2018

De tar över kända restaurangen
Foto: Privat.

Göteborgskocken Antony Rookes familj har haft koppling till Sölvesborg sedan 1956 och själv har han spenderat alla sina somrar i Blekinge.

– Vi har hållit ihop i arton år och så länge har jag också varit med och vi älskar Sölvesborg, säger Ulrika Törnqvist. 

Nu står det också klart att krogprofilerna lämnar västkusten för Blekinge.

Den tredje april, efter påskhelgen, tar man över Restaurang Blåregn som varit ute till försäljning, något 24Blekinge.se tidigare har berättat.

– Vi ska inte göra någon förändring av lokalen, den är så fin som den är. Och vi tänker köra vidare med luncher men också lite kvällsverksamhet och catering, berättar Ulrika.

Maten som man tänkt sig servera är svensk med olika influenser utifrån.

– Tanken kring råvaror och annat är det ska vara så lokalt som möjligt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng