IVO stoppar boenden utan tillstånd

Två lägenheter som fungerat som utsluss från HVB-hem och ett stödboende för äldre ungdomar i Karlskrona, stoppas nu av IVO - Inspektionen för vård och omsorg.

Redaktionen 24blekinge.se

Redaktionen 24blekinge.se

Kl.09:56, 12 januari, 2017

IVO stoppar boenden utan tillstånd
Foto: Pressbild.

Det är företaget Ekekullen som drivit boendena utan att de haft rätt tillstånd.

Ekekullens tillstånd avseende den aktuella boendelösningen omfattar inte någon form av utslussningsverksamhet. IVO bedömer därför att verksamheten drivs olagligt då den inte har det tillstånd som krävs.

Två ungdomar som tidigare varit placerade i Spjutsbygd har även fått boende i två lägenheter i Karlskrona, visar IVOs granskning.

Företaget har under hösten ansökt om att bedriva stödboende i totalt fyra lägenheter i Karlskrona men den ansökan är inte färdigbehandlad. Också här bedömer IVO att man bedrivit stödboende utan att ha rätt till det.

I sitt beslut vill nu IVO att Ekekullen inte tar emot fler barn innan de fått tillstånd och att stödinsatserna avslutas senast den 20 januari. Att man inte bedriver stödboende utan att ha tillstånd och inkommer med en redovisning av detta innan januari månads slut. I annat fall kan det bli tal om föreläggande förenat med ett vite, skriver Nyhetsbyrån Siren. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel