Förslaget: ”Kör Öresundståg mellan Karlskrona och Emmaboda”

För att slippa byta tåg i Emmaboda och samtidigt skapa en direktförbindelse mellan Blekinge och Göteborg föreslår nu moderaten Carl-Göran Svensson att Öresundståg sätts in på sträckan Karlskrona-Emmaboda.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.08:52, 12 januari, 2017

Förslaget: ”Kör Öresundståg mellan Karlskrona och Emmaboda”
Foto: Arkiv.

I dag trafikeras sträckan av Krösatågstrafiken, ett typ av tåg som i dag känns omodernt men som fyllde sin funktion när banan startades, menar Carl-Göran Svensson, moderat och andre vice ordförande i Region Blekinges trafiknämnd.

I ett pressmeddelande skriver han att tågsträckan mellan Kalmar och Växjö ska få en ny mötesplats i Skruv. I och med detta finns det risk att passagerarna på Krösatågen mellan Karlskrona och Emmaboda inte kan byta tåg i Emmaboda på grund av att uppehållet där blir för kort.

I stället vill han nu genom ett förslag testa om det går att i stället köra Öresundståg mellan Karlskrona och Emmaboda.

Fördelarna skulle enligt Svensson bli att tågen kan docka med varandra och passagerarna slipper byta tåg, men också att det skapas en direktförbindelse mellan Karlskrona och Göteborg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel