På lördag springer han för rivalerna – ”En självklarhet att bidra”

Pelle Nilsson väljer ett lite annorlunda sätt att dra in pengar till klubbarna som drabbades av branden i Ronneby. Han kommer nämligen att springa på Jernvallen.

Per Widerberg

Kl.21:01, 9 januari, 2017

På lördag springer han för rivalerna – ”En självklarhet att bidra”
Pelle Nilsson

Den stora branden på Brunnsvallen i Ronneby har påverkat många. Fotbollsklubbarna Ronneby BK och FC Iliria har blivit av med i stort sett allt material. Även friidrottsklubben FIF Gnistan påverkades stort av branden. Pelle Nilsson har varit föreningsaktiv i många år i både Kallinge och Saxemara. Han har på eget intiativ valt att försöka dra in pengar till de drabbade föreningarna. Detta genom att på lördag springa runt Jernvallen i Kallinge.

– Jag vet hur tufft det är att driva en förening och när en sådan sak händer som en brand kan det bli besvärligt för klubbarna. Så i en timme på lördag kommer jag att springa runt Jernvallen och folk kan skänka pengar per lopp jag springer, säger Pelle Nilsson.

Han har ingen direkt koppling till lagen som är drabbade utan har mer jobbat i ”rivalklubbarna”.

– Sådant får man ju bortse från. Branden blev ett stort bakslag för alla klubbarna och jag tycker att det är en självklarhet att bidra, om man kan göra det.

Varför valde du just att springa för att samla in pengar? 

– Tyckte att det vore en rolig grej. Springa är något jag ändå skulle göra och sen är det en lite annorlunda grej gentemot vanliga insamlingar. Alla pengar jag kommer få in skickas till ett swish-konto som FC Ilira startat upp.

Och hur många varv kommer du orka på en timme? 

– Svårt att säga, men jag räknar med i alla fall 35 varv. De som vill kan gärna komma och göra mig sällskap på löparbanan. Då kanske man orkar några extra varv.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel