Lastbil och personbil i frontalkollision – Två till sjukhus

Det har skett en trafikolycka på E22an. Två personer har fått föras till sjukhus efter olyckan.

Per Widerberg

Kl.12:48, 9 januari, 2017

2 bilder

Larmet kom in 12.43 och handlar om en lastbilsolycka på E22:an i Mörrum. Enligt SOS Alarm har lastbilen kört in i en vajer och är just nu tvärställd över alla körfälten.

– Det är en frontalkollision mellan en lastbil och en personbil. Det är skadade personer på platsen. Mer kan vi inte säga, men det är en allvarlig trafikolycka och det är totalstopp i trafiken, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Enligt räddningstjänsten fanns det två personer i personbilen som lastbilen kolliderade med.

– Räddningstjänsten fick klippa ut dem ur bilen och de fick föras med ambulans till sjukhuset. De var kontaktbara, men behövde vård. Vi vet inte i nuläget vad det var som var orsaken till olyckan, säger Simon Älgne på räddningstjänsten i västra Blekinge.

”Just nu stopp på E22 mellan trafikplats Mörrum Ö och trafikplats Karlshamn V, båda riktningarna. Man beräknas kunna köra på vägen igen klockan 18.00” meddelar Trafikverket.

Trafikverket har nu gått ut med omledning av trafiken:

”Omledning: Österifrån kör via trafikplats Karlshamn väst (51) söderut på väg 29, höger in på väg 557 och sedan väg 564 mot trafikplats Mörum öst (50). Västerifrån kör via trafikplats Mörrum öst (50) in på 564 sedan vänster in på 557 och vänster väg 29 mot trafikplats Karlshamn väst (51)”

Texten uppdateras.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel