ÖSTERSJÖFESTIVALEN 2017

Festivalen satsar på god smak

Nu satsar arrangörerna bakom Östersjöfestivalen på en helt ny inriktning gällande mat.
En smakfestival med lokala kockar i duell.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.15:09, 9 januari, 2017

Festivalen satsar på god smak
Foto: Flickr.

Det är för att lyfta de lokala mathantverkarna som tanken på en smakfestival kommit till.

Under tre dagar kommer man att sätta fokus på mat och smakupplevelser med koncentration ner mot Näsviken.

Det handlar om småskalighet och lokal produktion. Arrangören Elin Sandelius hoppas även på ett samarbete med ölfestivalen.

– Det hela började med att festivalamiralen Anders Jönsson frågade mig vad jag saknar på Östersjöfestivalen och då blev det naturliga svaret mat och dryck som jag vill sätta mer i fokus. Och mitt förslag föll i god jord, säger Elin Sandelius till 24Blekinge.se. 

Hon tänker sig ett 50-tal utställare men även föreläsare och andra aktiviteter där kärleken till maten och det hållbara sätts i första rummet.

Ett inslag som diskuterats är att låta lokala kockar tävla mot varandra i så kallade kockdueller.

– Jag kan tänka mig att det blir lite som på tv. Speciella rätter som tillagas inom en särskild tidsrymd.

Med den nya smakfestivalen hoppas man binda samman matintresserade från länet men även från Baltikum och involvera alla smakupplevelser som nya svenskar kommit hit med.

– Jag tror att vi kan skapa en bred plattform för mat.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel