Kallinge/Ronneby IF

Dråpliga slutminuterna: ”Det är klart att det är surt”

Kallinge/Ronneby vände tvåmålsunderläge till 2-2, men fick se sig besegrade i matchens absoluta slutskede. "Det är klart att det är surt", säger Per Ljusteräng.

Ludvig Brännlund

Ludvig Brännlund

Kl.18:15, 8 januari, 2017

Dråpliga slutminuterna: ”Det är klart att det är surt”
Foto: Arkiv.

Allettan började med två storförluster för KRIF. Först i Kristianstad där laget föll med hela 6-0 följt av en 3-0-förlust hemma mot Nybro Vikings. Efter det har laget ryckt upp sig. Först vinst borta mot Kumla följt av en riktig kross mot Skövde.

KRIF bjöd supportrarna på målfest

Idag åkte KRIF på ett tvåmålsunderläge borta mot Vimmerby innan man tog sig tillbaka efter två mål i den andra perioden av Simon Hansson och Castan Sommer. 

– Från och med reduceringen till 2-1 tycker jag att vi är det klart bättre laget. Vi har skott i ribba och stolpe och deras målvakt fick göra flera bra räddningar, säger lagets tränare Per Ljusteräng.

Tredje perioden blev dock mållös för bägge lagen och matchen skulle avgöras på övertid. KRIF började förlängningen med ett powerplay och gick för avgörandet, men spelet fallerade och Vimmerby härdade ut och kunde ta hem segern fyra minuter in i förlängningen.

– Vi gör vår absolut sämsta period i matchen när vi har powerplay i förlängningen. Vi känner att vi kan gå ut och avgöra matchen, men blir för ivriga och tappar vårt spel, säger Per Ljusteräng som ändå vill poängtera att laget gör en väldigt bra insats.

– Det är klart att det är surt, men de minuterna ska inte få ta i från spelarna att de ändå i det stora hela gör en riktigt bra match.

Nu sätter man fokus på Allettans sjätte omgång på onsdag då KRIF ställs mot topplaget Troja/Ljungby hemma i Kallinge.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel