Två män stoppades efter drograttfylla

Sent på fredagskvällen stoppades två män i en personbil i Lyckeby, misstänkta för drograttfylla och grov vårdslöshet i trafik.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.07:29, 7 januari, 2017

Två män stoppades efter drograttfylla

Det var klockan 22.19 på fredagskvällen som polisen såg en personbil köra väldigt vingligt och stundtals på fel sida av vägbanan.

Bilen stoppades och i den satt en 26-årig förare som nu misstänks för drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Den 29-årige passageraren misstänks för ringa narkotikabrott.

De bägge männen frihetsberövades för provtagning.

Det hela inträffade på Carlemansvägen i Lyckeby.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu ska läderbaggen gynnas – landshövdingen på plats

Ska röjas rejält.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.07:00, 22 september, 2017

Nu ska läderbaggen gynnas – landshövdingen på plats
Foto: Pixabay/Arkiv.

På måndag invigs ett stort ekträdsprojekt i Blekinge och landshövding Berit Andnor Bylund kommer att finnas på plats på Knösö i Karlskrona.

Nu ska 30 olika ek-områden restaureras genom bland annat röjning.

Åtgärder ska också genomföras för att gynna Natura 2000-arterna läderbagge, större ekbock, ekoxe och hålträdklokrypare som är helt beroende av gamla ekar.

Ekmiljöer tillhör de mest artrika i svensk natur. Fler än 1000 arter är mer eller mindre beroende av trädslaget ek för sin överlevnad, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Åtta områden i Blekinge ingår i projektet I Blekinge är det områdena Gö, Haglö, Johannishus åsar, Knösö, Kummeln, Sonekulla, Tromtö och Valje som ingår i projektet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så mycket betalar kommunen för kontorsmaterial

Nya siffror visar vilka kostnader Sveriges kommuner har för bland annat pennor, papper och tejp.

Mia Martelleur

Kl.17:00, 21 september, 2017

Så mycket betalar kommunen för kontorsmaterial
Foto: Pixabay.

Nyhetsbyrån Siren har sammanställt uppgifter från Statistiska centralbyrån (SCB) angående hur mycket Sveriges kommuner lägger ut på kontorsmaterial.
Statistiken visar att kostnaderna varierar stort.

– Sett på riksnivå har kostnaden sjunkit sedan 2011, men det är inga stora svängningar, säger Anita Brandt, handläggare på SCB till Nyhetsbyrån Siren.

Sifforna kommer från kommunens redovisning och bygger på en kontopost från kommunernas rekommenderade kontoplan.

– Saker som kan ingå är bland annat förbrukningsmaterial som häftapparater, linjaler, pärmar, pennor, skrivpapper och tejp. Totalt i riket var kostnaden för kontorsmaterial cirka 400 miljoner kronor 2016, vilket ger ett snitt på 40 kronor per invånare. Den kommun som lade störst summa totalt var Stockholms stad, där kostnaden var nästan 25 miljoner kronor, säger Anita Brandt.

Nedan kan du se hur kostnaderna för kontorsmaterial fördelar sig hos kommunerna i Blekinge:

kontorsmaterial-blekinge

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Duon misstänks ha trakasserat kvinna

"Han ska kalla henne hora och spotta på henne".

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.15:38, 21 september, 2017

Duon misstänks ha trakasserat kvinna

En 20-årig man och en 21-årig kvinna åtalas i Blekinge tingsrätt sedan en kvinna i 20-årsåldern ska ha utsatts för en rad brott i Karlskrona kommun.

Enligt åtalet har mannen ofredat henne via telefon i februari genom att säga att hon är en hora och att han ska kalla henne hora och spotta på henne varje gång han ser henne.

I början av maj ska den åtalade mannen och kvinnan ha gjort sig skyldiga till hemfridsbrott, misshandel och övergrepp i rättssak när man först trängde sig in i kvinnans hem. Därefter blev kvinnan misshandlad av den andra kvinnan som knuffade henne i bröstet, sparkade henne i magen och slog henne flera gånger i ansiktet medan mannen gett henne en kraftig knuff.

Kvinnan ska även ha hotats av den andra kvinnan som sa ”om du polisanmäler detta kommer jag komma tillbaka till lägenheten och då blir det ännu värre än den här gången”.

I förhör har både mannen och kvinnan förnekat brott.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han får förtroendet som en av lagets kaptener

Backen möter sin barndomskompis.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.14:54, 21 september, 2017

5 bilder
 • Daniel Gunnarsson är ny assisterande kapten i laget. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
  Daniel Gunnarsson är ny assisterande kapten i laget. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
 • Ett 60-tal matcher för klubben har Daniel Gunnarsson gjort. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
  Ett 60-tal matcher för klubben har Daniel Gunnarsson gjort. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
 • Det blev förlust för Karlskrona i premiären mot Skellefteå. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
  Det blev förlust för Karlskrona i premiären mot Skellefteå. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
 • Ove Molin är Karlskronas tränare. Foto: Magnus Lejhall
  Ove Molin är Karlskronas tränare. Foto: Magnus Lejhall
 • Foto: Magnus Lejhall
  Foto: Magnus Lejhall

Han testade det redan under förra säsongen men nu spelar Daniel Gunnarsson med ett A på tröjan eftersom han tillsammans med Mattias Karlsson är en Karlskronas av två assisterande lagkaptener till Morten Madsen.

Ett lite större ansvar från tränaren Ove Molin väntar för den 25-årige backen under Karlskronas tredje säsong i SHL. Daniel Gunnarsson gillar rollen och berättar mer om vad det innebär.

– Rollen är ungefär samma och jag har fått ett A på bröstet så jag ska försöka att vara en ledande spelare. Jag är väl inte den som hörs eller syns mest i ett omklädningsrum men försöker ta för mig på isen och vara ett föredöme där. Fick veta det rätt tidigt men det kom väl ut i veckan. Det är något jag känner mig bekväm med och det var jag väl assisterande kapten även förra säsongen när vi var en mer, säger Gunnarsson.

Har Ove sagt något speciellt om din kaptensroll?
– Nej, inget särskilt utan jag ska bara vara mig själv. Jag har fått ett A eftersom jag är den jag är. Det finns många ledare i vårt omklädningsrum och jag ska bara ta stort ansvar på isen och visa det med hårt jobb. Det är vad de kräver av mig.

– Tillsammans i ledarteamet har vi försökt att hitta informella ledare i vårt lag. Man är duktig på olika saker och bidrar med olika saker. Vi tycker att ”Gunnar” representerar det yngre gardet i laget och med sättet han tränar på tycker vi han är en bra assisterande, säger Molin om valet av kaptener.

Gunnarsson har upplevt en del kaptener genom som Pelle Prestberg och Tomas Kollar i Leksand, Niclas Wallin och Chris Abbott i Luleå samt Ole-Kristian Tollefsen och Magnus Nygren i Färjestad. Alla har lämnat sina intryck på honom.

– Man har lärt sig av många och det är många man sett upp till. När jag kom till Luleå var det Niclas Wallin som spelat i NHL under flera år. Det var en kille jag såg väldigt mycket upp till, säger han.

Karlskrona förlorade premiären hemma mot Skellefteå med 1–2. I andra omgången väntar svårt motstånd när man möter Frölunda som tippas ta hem SM-guldet under våren.

– Frölunda är ett grymt bra lag och en värdemätare för oss. Vi gjorde en bra match mot Skellefteå, i alla fall under de två första perioderna. Kan vi spela på det sättet har vi stora chanser att vinna. Det gäller att spela enkelt och snabbt i egen zon vid första pressen för vi vet att de är ett skickligt lag med ett grymt bra anfallsspel. Det gäller att komma så snabbt som möjligt ur egen zon och försöka få ner pucken djupt. Förra matchen skapade vi lite offensivt och vi måste få långa anfall för att skapa chanser, säger Gunnarsson.

Vilka spelare får ni se upp med?
– Det är många och under förra säsongen framförallt hade de ett grymt bra power play. Vi får hålla oss på isen och undvika att de får spela i power play. Alla vet annars att Ryan Lasch har börjat säsongen bra och har varit bra i många år. I förra matchen gav vi Joakim Lindström två lägen att göra två mål så vi får hålla koll på vilka som är på isen.

I Frölunda hittar vi Daniel Gunnarssons barndomskompis Johan Gustafsson. Båda kommer från Köping, är födda samma år, blev draftade av Minnesota Wild och spelade tillsammans i Luleå under två säsonger. Sedan dess spelar de båda i en annan del av Sverige men har kontakt med varandra.

– Det är en bra vän och vi har vuxit upp tillsammans i Köping. Jag får hoppas att han står i mål i kväll så jag får försöka göra mål på honom.

Har ni snackat inför matchen?
– Nej, lite smått bara och man vill väl inte störa varandra för mycket. Han ville väl inte riktigt erkänna om han skulle stå eller inte så vi får se om han gör det. Det brukar bli att man träffas efteråt och morsar på varandra. Det hör till.

Gunnarsson gör sin sjunde säsong i SHL och menar att han utvecklats från en offensiv back till att bli mer av en tvåvägsspelare sedan debuten 2011/12 i Luleå. Under premiären matchades han tillsammans med nyförvärvet Bobbo Petersson. Gunnarsson fick lite över 20 minuters speltid medan Petersson spelade nästan 15 minuter.

– Det kändes helt okej där jag och Bobbo kompletterade varandra bra på isen. Vi fick mycket förtroende och försökte spela så enkelt som möjligt. Jag försökte hitta bra förstapass och jag tycker det är min styrka att jag hittar bra lösningar.

Har ni någon rollfördelning på isen?
– Vi är båda rätt spelande backar och försöker spela oss ur situationerna och vara kreativa med pucken istället för att kasta iväg den i onödan. Vi är rätt lika och kan spela både offensivt och defensivt så jag trivs att spela med Bobbo. Det fungerade bra då. Vi har rullat runt på försäsongen och oftast varit sju backar. Bobbo har varit borta så det har varit lite olika. Jag startade ändå med Bobbo och har väl varit mest med honom.

FaktaDaniel Gunnarsson

Ålder: 25 år (920415).

Position: Back.

Längd: 194 centimeter.

Vikt: 94 kilo.

Klubb: Karlskrona HK.

Tidigare klubbar: Köping HC (moderklubb), Leksands IF, Falu IF (lån), Luleå Hockey, Färjestad BK.

Draft: 128:e spelare totalt i femte rundan av Minnesota Wild under 2012.

*************

Karlskronas lagkaptener genom åren

SHL 2017–2018
C: Morten Madsen
A: Daniel Gunnarsson, Mattias Karlsson

SHL 2016–2017
C: Morten Madsen
A: Alexander Bergström, Mattias Karlsson

SHL 2015–2016
C: Tom Linder, Julien Brouillette
A: Joel Kellman, Kristoffer Söder, Alexander Bergström, Riley Holzapfel

Allsvenskan 2014–2015
C: Tom Linder
A: Alexander Bergström, Niklas Lihagen

Allsvenskan 2013–2014
C: Nick Angell
A: Kristoffer Söder, Jimmie Svensson

Allsvenskan 2012–2013
C: Kent McDonell
A: Christian Magnusson, Andreas Elofsson

Division 1 2011–2012
C: Jimmie Svensson
A: Hans Ottinger, Christian Magnusson

Division 1 2010–2011
C: Jimmie Svensson
A: Simon Skoog, Hans Ottinger

Division 1 2009–2010
C: Hans Ottinger
A: Carl-Johan Höök, Patrik Lindfors

Division 1 2008–2009
C: Hans Ottinger
A: Patrik Lindfors, Carl-Johan Höök

Division 1 2007–2008
C: Oskar Andersson
A: Jonas Norberg, André Jönsson

Källa: Eliteprospects.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är julmusten – i september: ”Lite galet”

Beställde hem 100 burkar.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.13:02, 21 september, 2017

Här är julmusten – i september: ”Lite galet”
Foto: Mattias Nilsson.

Nu kan man köpa julmust – redan i september.

– Tja, Hemmakväll har liksom en grej att de vill testa att vara först…det är nästan lite galet, säger Titti Viking som arbetar i butiken i centrala Karlskrona.

Tre pallar finns nu och kommer att börja säljas på momangen.

– Men jag var nog ändå lite feg. Jag tog bara hem hundra burkar, säger hon till 24Blekinge.se.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng