Målskytten efter det dramatiska mötet: ”Inte bra alls”

Karlskrona HK har det fortsatt svårt mot HV 71. Kvällens möte bjöd på dramatik när hemmalaget gick för en drömvändning mot Jönköpingslaget, men matchen slutade till sist 3-2. "Det är inte bra alls", säger Gunnarsson till cmore.

Ludvig Brännlund

Ludvig Brännlund

Kl.18:27, 7 januari, 2017

2 bilder
 • Daniel Gunnarssons 1-3-mål. Foto: Bildbyrån.
  Daniel Gunnarssons 1-3-mål. Foto: Bildbyrån.
 • Daniel Gunnarsson. Foto: Bildbyrån.
  Daniel Gunnarsson. Foto: Bildbyrån.

HV 71 gick ut som det bättre laget och det dröjde bara en dryg minut innan Ted Brittén skickade in pucken bakom Johannes Jönsson i KHK-målet.

I den andra perioden utökade gästerna sin ledning två gånger om innan KHK kunde reducera med lite mer än halva matchen kvar att spela.

Målskytten Daniel Gunnarsson var inte alls nöjd med lagets prestation när han intervjuades efter den andra perioden.

– Det är inte bra alls. Jag tycker vi spelar alldeles för svårt bakifrån med många krosspass och de kan ta pucken i mitten och vi bjuder på deras mål, säger Daniel Gunnarsson till cmore och fortsätter. 

– Vi måste spela enklare och rakare och snabbare hockey det är det som gjort oss framgångsrika hittills i år. Vi måste bara fortsätta med det som vi gjort tidigare.

Hemmalaget höjer sig i den sista perioden och sex minuter in så avlossar Alexander Deilert ett skott som ger hemmalaget 2-3 och strax där efter så jobbar Jimmy Andersson in pucken i mål, men målburen flyttas och efter ett långt överläggande beslutades att målet skulle dömmas bort.

Dramatiken tog inte slut där. Med fem minuter kvar av matchen får Joakim Rohdin friläge, blir fälld och straff utdöms. Alexander Bergström får i uppdrag att ge hemmalaget kvitteringen, men pucken träffar insidan av stolpen och ut.

Trots en hård press från KHK i matchens slutskede lyckades inte laget att fullborda vändningen och matchen slutade 3-2 till gästerna.

FaktaKarlskrona HK–HV71 2–3 (0–1, 1–2, 1–0)

Målskyttar KHK: Daniel Gunnarsson och Alexander Deilert.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KHK helt chanslösa i Scandinavium

Det blev en tung match för KHK borta mot Frölunda.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.21:23, 21 september, 2017

KHK helt chanslösa i Scandinavium
Det blev en tung match för KHK. Foto: Bildbyrån

Karlskrona HK inledde SHL-säsongen med en förlust mot Skellefteå i tisdags hemma på NKT Arena. Under torsdagen var laget ute efter revansch när man åkte till Göteborg för att ställas mot Frölunda.

Men det blev inga poäng den här gången heller för KHK. Frölunda tog kommandot direkt och tolv minuter in i den första perioden hade hemmalaget gjort både 1–0 och 2–0 genom Pontus Widerström och Ryan Lasch.

Den andra perioden såg ut att bli mållös, men med 58 sekunder kvar av perioden tryckte Patrik Westerholm in 3–0 till Frölunda och KHK hade en rejäl uppförsbacke inför tredje.

Karlskrona kunde inte sätta emot något och tredje perioden slutade 0–0. Under hela matchen mäktade KHK bara mot 13 skott, jämfört med Frölundas 37.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hon drömmer om SM efter premiärsegern

Talangen tog hem elitseriepremiären.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.19:00, 21 september, 2017

5 bilder
 • Natasja Remstedt under konståknings-SM 2015. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
  Natasja Remstedt under konståknings-SM 2015. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
 • Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
  Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
 • Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
  Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
 • Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
  Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
 • Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
  Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

För två veckor sedan inleddes Elitserien i konståkning och den första omgången av fem hölls i Luleå. Natasja Remstedt från Mörrums Konståkningsklubb var bäst av alla och tog hem damklassen.

– Det var ändå den första för denna säsong och jag kan inte säga att det var en prestation som jag hade önskat. Det var lite mer misstag i mitt friprogram men jag var ändå nöjd med saker jag gjorde i korta program. Det fick jag bra betalt för och kan ta med mig. Jag vill såklart jobba med programmen för att kunna få bättre poäng, säger Remstedt.

14 åkare kom till start och hennes 120,97 poäng räckte för en knapp seger över tvåan Josefin Taljegård från Västra Frölunda Konståkningsklubb som slutade på 119,69 poäng.

– Jag ville ju göra som jag gjort på träningar. Jag gjorde ändå bra försök och det var vad jag hade hoppats. Man ska inte förvänta sig allt och det var problemet inför korta vid uppvärmningen och det stressade mig lite. Min tränare sa att jag bara skulle komma till nuet, säger hon.

Hur står du dig i konkurrensen?
– På denna tävling var inte alla med och ett antal som brukar slå mig från landslaget var inte med denna gång. Sedan har det hänt lite förändringar för några junioråkare kommer till och alla har inte tävlat än. Vi får se kring SM hur det ligger till.

Elitserien är en viktig tävling eftersom den påverkar vilka åkare som får delta på SM. Årets tävlingar avgörs i samband med SM-veckan som detta år arrangeras i Skellefteå från den 13–17 april

– Jag skulle nog säga att tävlingarna är viktiga i sig. Det är bra att kunna komma dit och göra sitt bidrag. Jag och min tränare försöker att lösa det för det blir som en träning också på att träna på att tävla. Vi har pratat om att tävla lite utomlands och träffa lite nya personer för att se lite nytt.

Hur mycket satsar du på SM?
– Ja, jag satsar alltid på det. Sedan är det Nordiska mästerskapen men då måste jag placera mig så pass bra på SM och det har jag inte gjort under några år. För min del måste jag kämpa lite. För att vara med på större tävlingar som NM behöver jag bli bättre och tävla lite mot landslagsåkare. Det är kanske inte så lätt men är jag på deras nivå har jag mer chans på större tävlingar.

Remstedt var inte med på SM i fjol men blev sjua under säsongen innan. Hon har även tagit tre femteplatser och en sjätteplats på SM som junior. Under en tid har Remstedt upplevt svårigheter med att prestera på tävling. Tillsammans med tränaren Susanne Olsson har hon jobbat i ett drygt år och det har gett resultat.

– Bara på ett år tillsammans känns det som att jag har utvecklat mig och det har hänt så mycket med mig som person och hur jag börjat tänka. Det blev bättre efter varje tävling och jag lyckades med mina saker på tävling. Så det var ingenting jag förväntade mig skulle hända. Det har lett till så mycket förbättring.

Hon kommer ursprungligen från Göteborgstrakten men bor i Mörrum sedan ett år tillbaka och tävlar för Mörrums Konståkningsklubb.

– Det var mycket med mina svårigheter tidigare och jag hade svårt att ta mig ur den situationen. Nu är jag i Mörrum och läser en en kurs online på 50 procent om hälsopedagogik som jag tyckte lät intressant. Annars brukar jag hjälpa till kring träningar med föreningen.

Nästa omgång i Elitserien är den 14–15 oktober i Borås följt av den 11–12 november i Karlskrona. Efter omgångar i Österåker och Linköping väntar Elitseriefinal i Mörrum den 13–15 april.

FaktaNatasja Remstedt

Ålder: 21 år (960208).

Längd: 164 centimeter.

Klubb: Mörrums Konståkningsklubb.

Moderklubb: Göteborg Isdansklubb.

Tränare: Susanne Olsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han får förtroendet som en av lagets kaptener

Backen möter sin barndomskompis.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.14:54, 21 september, 2017

5 bilder
 • Daniel Gunnarsson är ny assisterande kapten i laget. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
  Daniel Gunnarsson är ny assisterande kapten i laget. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
 • Ett 60-tal matcher för klubben har Daniel Gunnarsson gjort. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
  Ett 60-tal matcher för klubben har Daniel Gunnarsson gjort. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
 • Det blev förlust för Karlskrona i premiären mot Skellefteå. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
  Det blev förlust för Karlskrona i premiären mot Skellefteå. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
 • Ove Molin är Karlskronas tränare. Foto: Magnus Lejhall
  Ove Molin är Karlskronas tränare. Foto: Magnus Lejhall
 • Foto: Magnus Lejhall
  Foto: Magnus Lejhall

Han testade det redan under förra säsongen men nu spelar Daniel Gunnarsson med ett A på tröjan eftersom han tillsammans med Mattias Karlsson är en Karlskronas av två assisterande lagkaptener till Morten Madsen.

Ett lite större ansvar från tränaren Ove Molin väntar för den 25-årige backen under Karlskronas tredje säsong i SHL. Daniel Gunnarsson gillar rollen och berättar mer om vad det innebär.

– Rollen är ungefär samma och jag har fått ett A på bröstet så jag ska försöka att vara en ledande spelare. Jag är väl inte den som hörs eller syns mest i ett omklädningsrum men försöker ta för mig på isen och vara ett föredöme där. Fick veta det rätt tidigt men det kom väl ut i veckan. Det är något jag känner mig bekväm med och det var jag väl assisterande kapten även förra säsongen när vi var en mer, säger Gunnarsson.

Har Ove sagt något speciellt om din kaptensroll?
– Nej, inget särskilt utan jag ska bara vara mig själv. Jag har fått ett A eftersom jag är den jag är. Det finns många ledare i vårt omklädningsrum och jag ska bara ta stort ansvar på isen och visa det med hårt jobb. Det är vad de kräver av mig.

– Tillsammans i ledarteamet har vi försökt att hitta informella ledare i vårt lag. Man är duktig på olika saker och bidrar med olika saker. Vi tycker att ”Gunnar” representerar det yngre gardet i laget och med sättet han tränar på tycker vi han är en bra assisterande, säger Molin om valet av kaptener.

Gunnarsson har upplevt en del kaptener genom som Pelle Prestberg och Tomas Kollar i Leksand, Niclas Wallin och Chris Abbott i Luleå samt Ole-Kristian Tollefsen och Magnus Nygren i Färjestad. Alla har lämnat sina intryck på honom.

– Man har lärt sig av många och det är många man sett upp till. När jag kom till Luleå var det Niclas Wallin som spelat i NHL under flera år. Det var en kille jag såg väldigt mycket upp till, säger han.

Karlskrona förlorade premiären hemma mot Skellefteå med 1–2. I andra omgången väntar svårt motstånd när man möter Frölunda som tippas ta hem SM-guldet under våren.

– Frölunda är ett grymt bra lag och en värdemätare för oss. Vi gjorde en bra match mot Skellefteå, i alla fall under de två första perioderna. Kan vi spela på det sättet har vi stora chanser att vinna. Det gäller att spela enkelt och snabbt i egen zon vid första pressen för vi vet att de är ett skickligt lag med ett grymt bra anfallsspel. Det gäller att komma så snabbt som möjligt ur egen zon och försöka få ner pucken djupt. Förra matchen skapade vi lite offensivt och vi måste få långa anfall för att skapa chanser, säger Gunnarsson.

Vilka spelare får ni se upp med?
– Det är många och under förra säsongen framförallt hade de ett grymt bra power play. Vi får hålla oss på isen och undvika att de får spela i power play. Alla vet annars att Ryan Lasch har börjat säsongen bra och har varit bra i många år. I förra matchen gav vi Joakim Lindström två lägen att göra två mål så vi får hålla koll på vilka som är på isen.

I Frölunda hittar vi Daniel Gunnarssons barndomskompis Johan Gustafsson. Båda kommer från Köping, är födda samma år, blev draftade av Minnesota Wild och spelade tillsammans i Luleå under två säsonger. Sedan dess spelar de båda i en annan del av Sverige men har kontakt med varandra.

– Det är en bra vän och vi har vuxit upp tillsammans i Köping. Jag får hoppas att han står i mål i kväll så jag får försöka göra mål på honom.

Har ni snackat inför matchen?
– Nej, lite smått bara och man vill väl inte störa varandra för mycket. Han ville väl inte riktigt erkänna om han skulle stå eller inte så vi får se om han gör det. Det brukar bli att man träffas efteråt och morsar på varandra. Det hör till.

Gunnarsson gör sin sjunde säsong i SHL och menar att han utvecklats från en offensiv back till att bli mer av en tvåvägsspelare sedan debuten 2011/12 i Luleå. Under premiären matchades han tillsammans med nyförvärvet Bobbo Petersson. Gunnarsson fick lite över 20 minuters speltid medan Petersson spelade nästan 15 minuter.

– Det kändes helt okej där jag och Bobbo kompletterade varandra bra på isen. Vi fick mycket förtroende och försökte spela så enkelt som möjligt. Jag försökte hitta bra förstapass och jag tycker det är min styrka att jag hittar bra lösningar.

Har ni någon rollfördelning på isen?
– Vi är båda rätt spelande backar och försöker spela oss ur situationerna och vara kreativa med pucken istället för att kasta iväg den i onödan. Vi är rätt lika och kan spela både offensivt och defensivt så jag trivs att spela med Bobbo. Det fungerade bra då. Vi har rullat runt på försäsongen och oftast varit sju backar. Bobbo har varit borta så det har varit lite olika. Jag startade ändå med Bobbo och har väl varit mest med honom.

FaktaDaniel Gunnarsson

Ålder: 25 år (920415).

Position: Back.

Längd: 194 centimeter.

Vikt: 94 kilo.

Klubb: Karlskrona HK.

Tidigare klubbar: Köping HC (moderklubb), Leksands IF, Falu IF (lån), Luleå Hockey, Färjestad BK.

Draft: 128:e spelare totalt i femte rundan av Minnesota Wild under 2012.

*************

Karlskronas lagkaptener genom åren

SHL 2017–2018
C: Morten Madsen
A: Daniel Gunnarsson, Mattias Karlsson

SHL 2016–2017
C: Morten Madsen
A: Alexander Bergström, Mattias Karlsson

SHL 2015–2016
C: Tom Linder, Julien Brouillette
A: Joel Kellman, Kristoffer Söder, Alexander Bergström, Riley Holzapfel

Allsvenskan 2014–2015
C: Tom Linder
A: Alexander Bergström, Niklas Lihagen

Allsvenskan 2013–2014
C: Nick Angell
A: Kristoffer Söder, Jimmie Svensson

Allsvenskan 2012–2013
C: Kent McDonell
A: Christian Magnusson, Andreas Elofsson

Division 1 2011–2012
C: Jimmie Svensson
A: Hans Ottinger, Christian Magnusson

Division 1 2010–2011
C: Jimmie Svensson
A: Simon Skoog, Hans Ottinger

Division 1 2009–2010
C: Hans Ottinger
A: Carl-Johan Höök, Patrik Lindfors

Division 1 2008–2009
C: Hans Ottinger
A: Patrik Lindfors, Carl-Johan Höök

Division 1 2007–2008
C: Oskar Andersson
A: Jonas Norberg, André Jönsson

Källa: Eliteprospects.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skadebesvär bekymrar lagets storspelare

Han hoppas på spel till helgen.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.12:45, 21 september, 2017

3 bilder
 • Karlskronas Lars Mšöller Madsen skjuter under en handbollsmatch i Handbollsligan mellan Redbergslid och Karlskrona. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
  Karlskronas Lars Mšöller Madsen skjuter under en handbollsmatch i Handbollsligan mellan Redbergslid och Karlskrona. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
 • Karlskronaspelarna deppar efter matchen i Handbollsligan mot Kristianstad. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
  Karlskronaspelarna deppar efter matchen i Handbollsligan mot Kristianstad. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
 • Lars Mšöller Madsen. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
  Lars Mšöller Madsen. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

På de två första matcherna i Handbollsligan har HIF Karlskrona åkt på två raka bortaförluster. Först mot IFK Kristianstad med 22–31 och sedan med 28–32 mot Lugi.

Den danske vänsternian Lars Möller Madsen stod för fyra mål i premiärmatchen men kom inte till spel mot Lugi på grund av en knäskada vars status fortfarande är något oklar.

– Vi vet inte riktigt och i tisdags kände jag ingenting. Så jag kör på i kväll och vi får se om knät håller, säger Möller Madsen.

Vad har läkarna sagt?
– De vet inte riktigt men tror att det kan vara lite på menisken och jag ska dit nästa vecka. Då får vi svar på hur det ser ut. Vi får se om knät håller och då kan man köra på men man får kanske åtgärda det sedan.

Skadan gör Möller Madsen till ett frågetecken till söndagens match mot Malmö HK men han hoppas få klartecken till spel.

– Jag tränade ju fullt i tisdags och hade inga bekymmer men det går kanske åt helvete i kväll (skratt). Det vet man aldrig riktigt. Som det ser ut nu är jag med och går för fullt, säger han.

Genom åren har han genomgått flera knäoperationer men denna typ av knäbesvär är nya och uppstod under slutet av matchen mot IFK Kristianstad när laget låg under stort.

– Sedan kändes det rätt okej och dagen efter var det ingenting. Jag tränade på hela veckan och på lördagen när vi hade en internmatch kom det igen. Dagarna efteråt fick man betala för det, säger Möller Madsen.

Vad säger du annars om säsongsinledningen?
– Jag tycker vi gör en bra match mot Kristianstad och det var kanske lite synd mot Lugi där vi växte under matchen. Det är svårt och vi har ett nytt lag som ska spelas ihop med två nya målvakter med. I träningsmatcherna har vi ändå gjort det bra.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klart med kontrakt för förre KHK-spelaren

Han får stanna i klubben.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.11:25, 21 september, 2017

Klart med kontrakt för förre KHK-spelaren
Tom Linder och Niklas Lihagen i KHK-tröjan under säsongen 2014/15. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Den 11 september gick det allsvenska laget BIK Karlskoga ut med att man plockat in centern Niklas Lihagen på ett try out-kontrakt på grund av skadebekymmer.

Tio dagar senare kommer beskedet att 33-åringen får kontrakt med klubben över hela säsongen. Lihagen stod för ett mål i en träningsmatch och en assist i Karlskogas seriepremiär mot Björklöven.

– Vi visste att Niklas skulle vara bra på isen, men han har redan också tagit en viktig roll vid sidan av isen och i omklädningsrummet. Vi är övertygade om att han kommer att vara en viktig kugge hos oss framöver, säger klubbchefen Torsten Yngveson till klubbens hemsida.

Lihagen representerade Karlskrona under säsongen 2014/15 när klubben avancerade till SHL och stod då för 30 poäng (13+17) på 52 matcher. De två senaste säsongerna har han spelat för Västerås.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng