Han tar över bolaget: ”Jag brinner för Olofström och vad vi gör här”

Nu har Citybolaget FCC AB, som på uppdrag från Olofströms Näringsliv är ansvarig för handelsutvecklingen i Olofströms bytt ägare. Den tidigare fastighetsägaren Frank Arnesson har sålt företaget till entreprenören Alfred Appelros.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.11:47, 5 januari, 2017

Han tar över bolaget: ”Jag brinner för Olofström och vad vi gör här”

– Jag är oerhört glad att vi genomfört denna affär. Alfred vill och kommer att utveckla bolaget på ett positivt sätt för alla inblandade parter. Först och främst är jag glad för Olofströms räkning som ort. Detta kommer att bli mycket positivt, säger Frank Arnesson, i ett pressmeddelande.

Säljfast har i samband med köpet även åtagit sig att fortsättningsvis stötta projektet Handla i Olofström.

Under en längre tid har Alfred Appelros och hans medarbetare varit ansvariga för verksamheten i Citybolaget. De ser nu fram emot framtiden som detta medför.

– Jag och mina medarbetare ska fortsätta leverera och utveckla handeln i Olofström. Vi är mycket stolta över det förtroende vi fått från Säljfast att driva företaget vidare. Jag brinner för Olofström och vad vi gör här. Företaget ska också växa. Med mig finns det inga stopp. Det ska bli oerhört kul att få arbeta vidare med bolaget i egen regi, säger Alfred Appelros.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Förre SSL-spelaren gör succé i moderklubben

Robin Mourujärvi spelade SSL-final med Växjö förra säsongen. Nu är han tillbaka i Olofström som den stora stjärnan.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.13:50, 19 november, 2017

4 bilder
 • Robin Mourujärvi. Foto: Viktor Andersson.
  Robin Mourujärvi. Foto: Viktor Andersson.
 • Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN
  Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN
 • Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN
  Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN

När jobbet inte gick att kombinera med innebandyn och pendlingen blev för jobbig för den förre Växjö Vipers-spelaren Robin Mourujärvi, fanns bara ett alternativ – tillbaka till moderklubben Olofströms IBK.

– Även fast jag trivdes jättebra i Växjö är det skönt att komma hem och spela innebandy i moderklubben. Det är en speciell känsla, berättar Robin Mourujärvi.

LÄS MER: Talangen avgjorde sista minuten-drama

Där har det gått över förväntan. Nåväl, kanske inte för honom. Men för klubben, som trots att de är nykomlingar är uppe på en andraplats i division 1 södra. Att han skulle vara lagets lysande stjärna och ligga i toppen av poängligan hade nog de flesta räknat med.

LÄS MER: Talangen avgjorde för OIBK

– Jag tycker vi har gjort det över förväntan. Vårt mål har först och främst varit att hålla oss kvar, sen är allt därefter en bonus.

Han berättar om anledningen bakom succén.

– Vi har alltid varit anfallsglada men sen har vi under hela den här säsongen tryckt på defensiven. Och även om vi fallit igenom lite bakåt, där vi har lite att gnugga på – får vi ihop det bra.

Du går ner två snäpp i seriesystemet, är det lika kul att spela?
Jadå, även om man får lite efterslängar efter sig. Så blir det ju – och det är roligt ändå. Det gäller att inte tappa huvudet bara.

Hur stor är skillnaden?
I tempot är det jättestor skillnad, så även passningsspelet. Ja allt egentligen, men det finns jättemånga duktiga spelare här i division 1 också.

FaktaFakta: Robin Mourujärvi

2017-18: Olofströms IBK
Poäng: 25
Mål: 12
Assist: 13
Ålder: 27
Meriter: SM-silver med Växjö Vipers 2016-17, uppflyttning med Olofström 2013-14.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Flera hållplatser stängs av

Det här är anledningen.

Nanna Jami

Nanna Jami

Kl.09:46, 19 november, 2017

Flera hållplatser stängs av
Foto: Arkivbild

På torsdag och fredag nästa vecka kommer Peab att asfaltera Sunnanvägen i Jämshög.

Det ska vara möjligt att komma in till samtliga fastigheter, men man kommer inte kunna köra förbi asfaltsläggare. Orsaken är att hela vägbredden asfalteras på en gång.  

På torsdagsmorgonen är det endast möjligt att använda den södra in- och utfarten mot väg 116/Bromöllavägen. 

”När läggaren passerat respektive fastighet är det enbart möjligt att använda den norra in- och utfarten mot Jämshög tills arbetet är klart, skriver Olofströms kommun på sin hemsida. 

Hållplatserna Rävalyckan, Ekdungen och Sunnavägen är avstängda under dessa dagar. Resande hänvisas i stället till hållplats Höjdaliden. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Talangen avgjorde sista minuten-drama

Satte slutresultatet 7-6 med bara 45 sekunder kvar.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.19:50, 18 november, 2017

Talangen avgjorde sista minuten-drama
OIBK besegrade Lagan. Foto: Viktor Andersson

Framspelad av assistkungen Robin Mourujärvi kunde 19-åringen Viktor Ojala, i den sista minuten, avgöra det raffinerade mötet mellan Lagan och Olofström till OIK:s fördel.

Som bara innebandymatcher kan svänga, svängde det i mellan Lagan och Olofström.

LÄS MER: Duon brinner för laget: ”Utan priset hade jag inte fortsatt”

Båda lagen var i ledningen två gånger vardera men när Ojala sköt sitt andra mål för matchen, sitt tionde totalt, till 7-6 var det för sista gången – det blev slutresultatet.

Sista minuten är något personer ofta förknippar med något bra – det gör garanterat Viktor Ojala och Olofström också. Segern tar nämligen upp laget på andraplats i tabellen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Duon brinner för laget: ”Utan priset hade jag inte fortsatt”

Kvinnliga duon leder ett av Sveriges bästa sekretariat - och de gör det med inlevelse.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.18:42, 18 november, 2017

2 bilder
 • Monica Bäckström och Emma Mourujärvi. Foto: Viktor Andersson
  Monica Bäckström och Emma Mourujärvi. Foto: Viktor Andersson

Årets eldsjäl i Olofström 2017, Emma Mourujärvi, skriker ut i mikrofonen. Olofström IBK har gjort ett nytt mål i matchen mot Willand, 10-2, och det är Robin Mourujärvi som gör det.

– Vi två är syskon. Jag har varit speaker här i åtta är, detta är mitt nionde och han är tillbaka i sin moderklubb efter spel i SSL och Växjö. Det är härligt, ler Emma Mourujärvi.

Motiveringen när Emma fick priset som årets eldsjäl kan sammanfattas så här:

”För sitt outtröttliga engagemang inom OIBK. Emma har ett långt förflutet inom klubben och har haft en mängd olika uppdrag. Alla uppdrag har hon åtagit sig med samma värme och glöd. Emma är en person att ta intryck av och att inspireras av”.

Under matchen står hon för multitasking på hög nivå. Samtidigt som hon sköter sitt uppdrag som speaker, dirigerar hon publiken, skriker på spelarna, hoppar upp och ner i stolen och hinner med att ge journalisterna bredvid henne både analyser och kuriositeter.

– Vi får ju inte heja på något lag egentligen utan ska vara neutrala. Ibland när det är sådär jättespännande då kan det vara riktigt svårt – man får hålla sig i läppen, säger hon.

Har ni fått någon tillsägelse?
Nej, snarare tvärtomDomarna säger ofta att vi är ett av Sveriges bästa sekretariat, för att vi är så duktiga på att veta vad som händer.

När Emma skriker ut  målskyttarna och assisterna, gör hon det med inlevelse. Hon darrar inte på rösten.

– Det är då man kan skrika ut glädjen och det är det som är så roligt – för man ser hur grabbarna blir taggade.

I sekretariat sitter Emma bredvid sin kollega Monica Bäckström som sköter statistiken. Att en kvinnlig duo sköter om ett manligt lags matcher hör inte till vanligheterna i idrottssverige.

– Ofta på matcher ser man att det är mycket manligt i sekretariaten, medan vi i Olofström har mycket kvinnligt i vårt. Jag tycker vi är ett bra sekretariat som jobbar tillsammans.

Till i år var det länge oklart om hon skulle fortsätta sitt engagemang som tar mycket tid. Men hennes bisittare Monica – övertalade henne att fortsätta.

– Jag blev övertalad helt enkelt, men det ska tilläggas: ”Att utan priset jag fick hade jag nog inte fortsatt, berättar Mourujärvi.

Det är en svår roll att hitta ersättare till, berättar de.

– Det är väldigt svårt att hitta en speaker som vill. De tycker att det är en så svår plats att ta. Folk vågar inte prata ut, säger Monica Bäckström.

Olofströmsherrarna har som nykomlingar inlett den här säsongen överraskande bra och trots att laget har som mål att hålla sig kvar – ligger de så högt som på tredjeplats.

– Det är sammanhållningen i laget som ligger bakom det. Plus tränaren (Andrej Jovic) som har verkligen gjort sitt, säger de två i kör.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Superkedjan gör dundersuccé

Olofströms heliga treenighet gör mål på allt.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.13:10, 17 november, 2017

3 bilder
 • Så nära målgaranti det kan bli. Olofströms superkedja vid tekning. Foto: Viktor Andersson
  Så nära målgaranti det kan bli. Olofströms superkedja vid tekning. Foto: Viktor Andersson
 • Ett av de sju målen kedjan stod för. Foto: Viktor Andersson.
  Ett av de sju målen kedjan stod för. Foto: Viktor Andersson.
 • Robin Mourujärvi under sin tid i Växjö. Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN.
  Robin Mourujärvi under sin tid i Växjö. Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN.

Det är egentligen bara att ta en titt i division 1 södras poängliga och du ser vidden av Olofström IBK:s offensiva kraft i år. Som nummer ett, Alexander Zoric, som trea Robin Mourujärvi och som fyra – Mattias Mikkonen. På åtta matcher har de tillsammans gjort, nästan osannolika, 66 poäng.

– Vi har spelat länge ihop och det känns som att vi har bra spelkemi faktiskt. Men vi skiftar lite i femmorna och jag tycker egentligen att alla kan spela med varandra, berättar poängligaledaren Alexander Zoric.

Ofta är det Zoric och Mikkonen som spelar tillsammans men i gårdagens hemmamatch mot Willands (11-2 till Olofström), satte tränaren Andrej Jovic också in sin stora stjärna – SSL-hemvändaren Robin Mourujärvi i kedjan.

MER: Här kan ni Mattias Mikkonens straff från matchen mot Willand. 

– Han är riktigt grym, kämpar och sliter och har ett riktigt bra skott – han är en komplett spelare, fortsätter Zoric.

– Jag ville göra det lite extra jobbigt för dem (Willands) och sätta ettan, tre och tian (inför matchen) i poängligan i samma kedja. Hade vi bara haft en av dem – hade det varit lätt att punktmarkera, men nu hade de tre att hålla koll på, det blir jobbigt, säger tränaren Andre Jovic.

Jobbigt var i princip bara förnamnet. I matchen mot Willands stod förstakedjan för sju av elva mål.

– De blev tagna på sängen när de tre fick spela ihop, fortsätter Jovic.

Nytillskottet i kedjan tillägger:

– Det var roligt, vi tre brukar få rätt hård markeringen på oss men tillsammans öppnande vi upp för varandra, säger Robin Mourujärvi, som i fjol spelare för Växjö Vipers i SSl.

FaktaFakta:
Poängligan division 1 södra:

1. Alexander Zoric Olofströms IBK, 8, 17 + 8 = 25
2. Håkan Petersson Halmstads IBK, 8, 9 + 13 = 22
3. Robin Mourujärvi Olofströms IBK, 8, 11 + 10 = 21
4. Mattias MikkonenOlofströms IBK, 8, 11 + 9 = 20
5. Samuel Folkesson/AlgmanVäxjö IBK, 8, 11 + 8 = 19

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng