Fina gesten – hjälper branddrabbade klubben | Nyheter i Blekinge – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Fina gesten – hjälper branddrabbade klubben

Efter den omfattande branden på Brunnsvallen under natten till tisdagen skänker nu Mörrums GoIS FK 5 000 kronor till Ronneby BK.

Nanna Jami

Kl.14:47, 4 januari, 2017

Fina gesten – hjälper branddrabbade klubben

Pengarna ska gå till att återuppbygga det som blivit förstört i branden. Mörrums GoIS FK hoppas nu att fler förringar ska haka på och visa sin lojalitet och solidaritet gentemot en förening som hamnar i olyckliga omständigheter.

”Det är stora värden som gått till spillo i en förening som liksom vi i Mörrums GoIS FK, arbetar hårt för att kunna finansiera kostnaderna för en omfattande verksamhet där inte minst ungdomsverksamheten är en mycket viktig del.

LÄS MER: Våldsam brand på anrika idrottsplatsen: ”Går inte att rädda”

Det är på intet sätt som så att vi har ett överflöd av pengar i vår förening men denna insats ligger helt i linje med de värderingar vi Gojsare med stolthet står för och det är därför en självklarhet för oss att ställa upp för Ronneby BK, skriver föreningen på sin hemsida.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Förre Krif-talangen klar Allsvenskan

Forwarden ansluter på permanent basis.

Viktor Andersson

Kl.15:58, 30 januari, 2018

Förre Krif-talangen klar Allsvenskan
Marcus Fornell i AIK-tröjan. Foto: Olle Wande / BildbyrŒån.

Den före detta Krif– och Mörrumsspelaren Marcus Fornell är klar för Allsvenskan och AIK. Det meddelar klubben på sin hemsida.

Forwarden som gjorde 15 poäng på 35 matcher för Krif säsongen 15-16 har varit utlånad från divison 1-klubben Lindlövens IF men ansluter nu på permanent basis.

På de tre matcher Fornell spelat för AIK har han gjort två poäng, varav ett mål.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ericsson(s) avgjorde när Mörrum segrade i toppmötet.

Målvakten och forwarden låg bakom 3-1-segern. "Verkligen skönt". Mörrum ny serieledare.

Viktor Andersson

Kl.22:17, 17 januari, 2018

Ericsson(s) avgjorde när Mörrum segrade i toppmötet.
Mörrum – Kalmar. Foto: Viktor Andersson.

Det tidiga toppmötet i mellan Mörrum och Kalmar hade vad som önskas av en match i Alltvåan. Fart, känslor och skönspel.

I slutet av den andra perioden fick Kalmar en femminuters-chans i powerplay –sedan Dave Lindarv åkt på matchstraff. Ett gyllene läge.

– Jag såg det inte så väl men det var väl lite oturligt kan jag tycka. Jag tror han (Kalmarspelaren) faller lite innan tacklingen och då ser det lite värre ut än vad det kanske är, menar forwarden Marcus Ericsson.

Då klev Mörrums målvakt på allvar in i handlingarna. Kalmar sköt skott på skott, Sebastian Ericsson räddade gång på gång – och Mörrum lyckades hålla ut.

Kort därefter sköt hemmalaget 2–1.Ett, som det brukar kallas, psykologiskt viktigt mål.

– Det var tungt för dem tror jag och definitivt en riktig boost för oss att komma ur det levande så att säga, säger Marcus Ericsson.

Vid tidpunkten hade Marcus Ericsson redan prickat i ett mål – och det skulle bli fler.

Med en minut kvar matchen hade Mörrum för många spelare på isen. Lagstraff, och ny powerplaychans för Kalmar.

Men detta var Mörrums och framförallt kompisarna Ericssonas kväll. Sebastian räddade och Marcus skickade pucken över hela isen – och in i den öppna kassen.

– Det är skönt att se den gå in. Det var lite flyt att den letade sig in men verkligen skönt, avslutar han.

Segern tog Mörrum upp som tabelletta och Marcus Ericssons två mål förde honom till toppen av poängligan.

FaktaMatchfakta
Alltvåan

Mörrum GoIS – Kalmar HC: 3–1 (1–1)(0–0)(2–0)

Målen: 1a: 07:281-0 . Ericsson, Marcus (Dave Lindarv) 13:24 1-1 Oliver Styf,
3:e 45:09 2-1 Jonathan Svensson, (Marcus Niemi, Dmitri Shaburov), 59:19 3-1 Marcus Ericsson

Skott: 26–33 (7–7)(8–12)(11–14)
Arena: Jössarinken
Publik: 664
Domare: Mikael Söderlund, Linjemän:Johan Ekelöf, Victor Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sparkades från klubben – nu kan han lämna hockeyn

"Kanske är det dags att sluta rentav".

Viktor Andersson

Kl.18:28, 12 december, 2017

Sparkades från klubben – nu kan han lämna hockeyn
Foto: Wikimedia Commons

För två veckor sedan sparkades den före detta finländske landslagsmannen från Olofströms IK, Marko Luomala. Anledningen var upprepade disciplinära övertamp. Då sa klubbens ordförande så här:

– Det är ett policybeslut vilket innebär att han brutit mot de regler som står angivna i kontraktet. Det har handlat om många olika grejer men igår rann bägaren över. Exakt vad det handlar om kan jag inte gå in på i detalj, säger klubbens ordförande Patrik Olsson. 

Och för de exakta detaljerna är locket fortfarande på. Både från ordföranden och spelaren själv. Men får man tro Luomala handlade uppbrottet främst om att han saknade sin familj.

– Det handlade om tomma löftet från deras sida – och brutna regler från min. Men framförallt handlade det om att jag saknade min, familj, berättar Marko Luomala.

Du vill inte gå in i detalj kring vilja regler du hade brutit mot?
– Nej, jag förstår vad du fiskar efter, skrattar han. Och fortsätter: Det fanns policys i mott kontrakt som jag inte följde. Men det var små saker, inga allvarliga. Hade det inte varit en sån liten stad hade det inte spelat någon roll.

– I början var det lite tufft men nu har jag glömt det och gått vidare, det är inga hard feelings, men ibland händer skit, berättar han.

Nu är Loumala tillbaka i Finland. Han mår bra och umgås med sin familj. Men Olofström kan ha varit den förre hockeystjärnans sista anhalt på hockeyresan. Han spelar inte med något lag just nu och det är inte säkert att han fortsätter.

– Det finns några klubbar som ryktas vara intresserade av mig och ett lag i Finland som visat intresse. Men vi får se, jag gör det inte utan familjen. Kanske är det dags att sluta rentav, funderar han.

Han ser tillbaka på sin tid i Olofström med positiva bilder.

– Jag har haft en bra tid i Olofström, det är inga hard feelings. Jag gillade laget, mina lagkamrater och staden.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bomben: KHL-forward till Mörrum

Mörrum har värvat rysk forward - men tappar back.

Viktor Andersson

Kl.16:21, 12 december, 2017

Bomben: KHL-forward till Mörrum
Foto: Joel Marklund / BILDBYRN

Mörrums Gois leder division 2 södra. Nu satsar laget stenhårt inför Alltvåan. De plockar in KHL-meriterande ryssen Alexander Kregan. Det meddelar klubben på sin hemsida.

Kregan har gjort en match med KHL-laget Metallurg Novokuznetsk men kommer närmast från MHL-Kuznetskie Medvedi där han stod för tre mål.

LÄS MER: Bomben: KHL-forward till Mörrum

Så här kommenterar Mörrum värvningen:

”I Kregan får vi en ung spelare som med sin kraftfulla åkning och energi kommer att bidra till laget på ett bra sätt. Vi tror även att han kommer att kunna producera ett antal mål för oss”.

21-åringen kommer att spela med nummer 13 på sin tröja och kontraktet är skrivet över den här säsongen.

Han draftades  2013 i tredjerundan, som nummer 89 totalt av Metallurg Novokuznetsk i KHL-draften.

Samtidigt meddelar klubben att de tappar backen Sebastian Johansson som i år stått för 18 poäng på 19 matcher i Mörrum. Efter avslutade studier har han fått ett jobberbjudande i Stockholm han inte kan tacka nej till.

”Vi i Mörrum tycker att det är tråkigt att tappa en bra spelare och person som Sebastian men vi är samtidigt glada för hans utveckling som spelare och person i klubben”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Förre Mörrums-tränarens nya uppdrag: ”Man kan stöta på vad fan som helst”

Under en säsong basade Mikael Tisell för Mörrum Gois i Allsvenskan. Nu har han ett något mer exotiskt uppdrag. "Det var som att åka tillbaka till 40-talet", säger han.

Viktor Andersson

Kl.13:12, 12 december, 2017

Förre Mörrums-tränarens nya uppdrag: ”Man kan stöta på vad fan som helst”
Foto: Bildbyrån

Säsongen 2002-03 huserade Mikael Tisell som tränare för Mörrums Gois. Klubben slutade som etta i Allsvenskan södras vårserie. Det tog dem hela vägen till playoff till kvalserien till Elitserien – men där tog det stopp. Björklöven blev för starka.

Det senaste A-laget han tränade var Kristianstad i division 1. En framgångsrik sejour, och under Tisells roder vann KIK serien överlägset 2011, hela elva poäng före tabelltvåan Olofström.

Året därpå tog han återigen klubben till Allettan, men även då tog det stopp där. Sedan dess har det varit tyst kring juniorlandslagets förre förbundskapten – fram till nu. I höstas tog han över ungerska mästarna DVTK Jegesmedvék.

– Ja, vad fan. Jag lever som en ungkarl nu, har en skön lägenhet, bil och det mesta fritt. Egentligen jobbar jag från sju på morgonen till halv elva på kvällen, men så gör jag allt också. Video, fys och så vidare, säger Mikael Tisell med ett skratt.

Staden som Tisell hamnat i heter Miskolc och är en mellanstor stad i Ungern. Laget, DVTK Jegesmedvék, hade de tre senaste säsongerna vunnit ligan, när Mikael Tisell blev kontaktad av den gamle Brynäs– och Troja-Ljungby-spelaren János Vas.

– János hörde av sig, och det var ju roligt så klart. Han är ungersk landslagsman och trodde att jag kunde hjälpa dem, säger Tisell och fortsätter:

– Men det är väldigt annorlunda här. De förväntar sig att man ska berätta precis allt för dem hela tiden. Det är lite grand det gamla öststatsledarskapet – det ska pekas med hela handen.

Är det inte det ledarskapet du gjort dig känd för tidigare?
– Jag hoppas att jag har lämnat det där lite. Man får öppna vyerna lite grand. Jag tror att vi är på väg att hitta en skön mix tillsammans.

Vilken nivå håller hockeyn?
– Alla spelarna hos oss är ju proffs. Jag skulle uppskatta att nivån är mellan toppen av hockeyettan och botten av hockeyallsvenskan. Det är absolut ingen dålig nivå, fyra-fem av lagen i serien är bra. Jag skulle gissa att underlaget är som i Danmark och Norge ungefär.

Tisell känner efter två-tre års uppehåll från ishockeyn och fokus på sitt egna företag en stor lust att vara tillbaka. Men han erkänner att tiden utan ishockeyn har varit skön.

– Ja, för fan. Jag har ju varit väck från hockeyn i några år nu. Men det har varit ganska skönt att vara ur den bubblan. Det här är ett test att få tillbaka glöden igen. Jag har trots allt hållit på med ishockeyn i över 30 år. Men allting kan hända, det är snabba ryck i den här branschen, säger Tisell med ett nytt skratt innan han fortsätter:

– Jag snackade lite med Gunnar Svensson innan jag åkte ner. Men jag ville inte höra alltför mycket. Sen fick jag lite information om klubben av János och jag tänkte: Går det åt helvete så går det åt helvete.

DVTK Jegesmedvék har under Tisells vingar gått som tåget i ligan – och toppar tabellen – nio poäng före tabelltvåan, MAC Budapest. För det är så ligan är upplagd: två rumänska lag, ett från Österrike och resten från Ungern. Det betyder att Tisell och hans mannar kånkar runt en hel del – på buss.

– Vi var i Rumänien för ett tag sen. Vilka grejer! Vi åkte klockan åtta på onsdagskvällen och satt i bussjäveln i elva timmar. Till slut undrade man om man var kvar på vägen, säger Tisell.

– Man fick inte en sömngnutta och provade sju miljoner ställningar i bussen. Sen ska du försöka ladda om, men det var ju som en baksmälla hela dagen. Sen spelade vi fredag och lördag – och sen samma resa igen. Det är en jävla ko-stig man åker på.

Det låter som en riktig upplevelse.

– Det kan var kor och allt möjligt på vägarna, man kan stöta på vad fan som helst uppe i bergen. När vi kom dit var det 1 500 galningar på läktaren. De firade som de vunnit VM-guld. Efter matchen fortsatte de dåna på, de dansade och drack bira. Lite festligt var det.

Hur ser det ut på era hemmamatcher?
– Det är väl omkring 1 200 till 1 500 på matcherna. Någonstans där ligger klubbens snitt. Men det är TV-sändningar med studio. Precis som i SHL.

Du valde att ta över ett lag som vunnit ligan tre år i rad. Det låter inte som något enkelt uppdrag.
– Nej, det är helt idiotiskt. Det hade varit bättre att ta ett lag som kom femma. Det är svårt att göra det bättre och det är där utmaningen ligger. De andra lagen gör allt för att slå oss och är trötta på att se oss vinna. Jag försöker hjälpa organisationen att förstå det. Vi måste bli bättre eftersom de andra lagen hela tiden blir bättre.

Text: Jesper Hallberg

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng