TV: Kyrkoherdens virala succé: ”Helt otroligt”

Jämjös kyrkoherde Patrik Magnusson sånginsats, tillsammans med flera barn, har blivit en viral succé och setts av över 17 000 personer. "Det är helt otroligt vilket genomslag det har fått", säger han till 24Blekinge.se.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.07:00, 20 juni, 2016

Över 17 000 personer har sett videoklippet när Jämjös kyrkoherde Patrik Magnusson sjunger Måns Zelmerlöws hitlåt ”Heroes” med dansande barn och applåderande föräldrar vid skolavslutningen i kyrkan – en viral succé.

– Det är helt otroligt. Vilket genomslag det har fått! Jag är jätteglad över att få vara med och dela glädjen med barnen och ungdomarna som sjöng och dansade till låten. Jag sjöng verserna, och sedan tog de i vid refrängen. Det var full fest i kyrkan, säger Patrik Magnusson till 24Blekinge.se.

Det var under skolavslutningen som han ställde frågan till barnen: Vad är en superhjälte?

– Jag fick många bra förslag, med allt från Pippi Långstrump, Bamse, Batman och Hulken. Sedan sa ett barn ”vi själva” och det var mäktigt. Det som definierar en superhjälte är att man hjälper varandra och stöttar den som behöver stöttning. Vi måste hjälpa varandra, och därför kan de också bli hjältar, säger Patrik Magnusson och börjar nynna ”We are the heroes of our time”.

Föräldern Stefan Thorup filmade in hela framträdandet och publicerade det på sin Facebook-sida.

– När Patrik började sjunga och barnen hängde på, så kände man gåshud och en väldigt trevlig stämning i hela kyrkan, säger föräldern Stefan Thorup.

Men detta var långt ifrån första och sista gången som kyrkoherden Patrik Magnusson använde sig av moderna låtar.

– Ja. Det finns så mycket tänkvärt i populärmusik som man kan använda sig av i kristna sammanhang. Vi har haft Euphoria under en gudsjänst, och under en konfirmandakt lyssnade vi på en Iron Maiden-låt för att den var så tänkvärd. Vi har även haft Metallica och låten Nothing Else Matters. Det är roligt att använda sig av musik som folk känner till och kan relatera till, och att väva in det i bibeltexter eller predikan.

Blir det att söka till Idol nu?
– Haha, nej. Jag är så nöjd med att vara präst och kyrkoherde i Jämjö. Det är det bästa man kan vara. Alla människor är så positiva och peppande och nu när man går runt i byn så ropar folk ”där går Måns Zelmerlöw”. Vi vill vara kyrkan på byn och att byn får finnas i kyrkan.

Har du fått några reaktioner?
– Ja, jag har fått många glada påhälsningar från folk som jag inte känner – och det är allt från folk i USA till Stockholm. Det är jätteroligt och härligt, säger Patrik Magnusson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Välgörenhetskonsert för barnkliniken

Se bilderna från kvällens välgörenhetskonsert.

Redaktionen 24blekinge.se

Redaktionen 24blekinge.se

Kl.19:29, 24 september, 2017

På söndagskvällen arrangerades en välgörenhetskonsert för att rusta upp barnklinikens lekplats på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Orsaken är att landstingets pengar inte räcker till ny lekutrustning.

– Jag jobbar som ordningsvakt på sjukhuset och springer omkring där kvällar och nätter och har ett nära samarbete med många avdelningar. Jag känner personalen och har sett de små kidsen. Jag är även volontär för Min stora dag så äpplet faller väl inte långt från trädet. Nu vill jag göra vad jag kan för att bidra, sade Filip Schönbeck som är initiativtagare till välgörenhetskonserten till 24Blekinge.se tidigare i veckan. 

Joacim Müllo och boogie woogie-stjärnan Emilio Walter uppträdde under kvällen.

Se bilderna nedan.

Tvings kyrka Tvings kyrka Tvings kyrka

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Nu släpps årets Rosa rutor-kalender

Alla intäkter går till Cancerfonden.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.18:01, 20 september, 2017

I våras togs bilderna till årets Rosa Rutor-kalender i Karlskrona.

Kalendern har funnits sedan 2013 och handlar om att samla in pengar till forskningen kring bröstcancer.

Nu på måndag släpps årets kalender och enligt fotografen Marika Ottosson var det en uppsluppen tillställning när bilderna togs:

– De var hos Frisörcompaniet och sedan fick de konsulthjälp med sminket innan fotograferingen. Vi hade vansinnigt roligt vid dessa tillfällen.

Se hur fotograferingen gick till i 24Play.

Projektet har hittills varit framgångsrikt.

– 2014 sålde vi alla tvåtusen kalendrar. Och då hade vi sponsring för hela projektet vilket innebar att hundra procent av pengarna skänktes till cancerfonden. I pengar räknat handlar det om 300 000 kronor.

Årets Rosa Rutor-kalender kommer att säljas på ett antal platser i kommunen (se faktaruta).

Även de olika modellerna kommer att tillhandahålla exemplar för försäljning.

 

FaktaHär säljs kalendern:

Frisörcompaniet Karlskrona, Turistbyrån Karlskrona, Akademibokhandeln Karlskrona, Interflora Ronneby och BLT kundtjänst i Karlskrona.

Fler platser kommer framöver.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Familjefys med Emelie

TV: Så får du tid till träningen: ”Sätt inte ribban så högt”

24Sveriges nya träningsskribent Emelie Elmes tipsar om hur du hinner med träningen i din vardag. Hon visar även upp ett kort och effektivt träningspass.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.20:00, 14 september, 2017

Att träning är bra, det vet vi. Att det gör oss piggare, friskare, gladare och att det förmodligen kommer leda till ett längre liv, det vet vi också. Trots detta är det många som har svårt att få in träning som en naturlig del av vardagen.

En av de vanligaste förklaringarna jag hör är bristen på tid. Tid har vi alla. Det är däremot i slutändan vi själva som väljer hur vi ska prioritera den.

Användare av sociala medier sitter i genomsnitt och scrollar i över en timme om dagen. (!?)

Sätt inte ribban så högt. Tränar du nio minuter idag så är det mer än vad de som inte tränar alls gör. Här kommer fyra övningar du kan köra precis vart som helst. För DU har väl nio minuter över till träning idag? Idag kan vara dagen du tar tag i det!

Jobba 30 sek per övning, vila 15 sek. 3 varv!

Knäböj/squats

Här tränar du främst: framsida lår, baksida lår och rumpa

Så gör du: Stå höftbrett isär, pressa knäna lite utåt så att de inte faller inåt. Brösta upp dig och håll ryggen rak med lätt svank. Tighta till mage och bål och håll den spänningen hela tiden. Håll tyngden på hälarna och sätt dig så djupt som din rörlighet tillåter. Krummar du ryggen har du gått för djupt.

Dips

Här tränar du främst: triceps, baksidan av armen (Eller gäddhänget, kärt barn har många namn)

Så gör du: Dra bak och ned axlarna, se till att armbågarna går rakt bakåt genom hela övningen. Sträva efter att ha rumpan så nära stolen som möjligt. Böj armarna och sträck ut dem igen, Vill du ha det tuffare? Sträck på benen!

Superman

Här tränar du främst: rygg och balans

Så gör du: Stå på alla fyra. Fokus genom hela övningen på att ha höften stilla och höftbenen lika långt från golvet så att du inte tippar höften. Blicken i golvet och håll spänningen i bålen. Sträck diagonal arm och ben, håll kvar ett par sekunder innan du byter.

Plankan

Här tränar du främst: mage och core men precis hela kroppen är med och jobbar

Så gör du: Armbågarna under axlarna. Håll en naturlig svank, du känner direkt när du börjar tappa position. Det vanligaste misstaget är att hamna i  ”hängbron”. Kör bara så länge du orkar hålla en rak och fin planka.

Här hittar Emelies Instragramkonto ”Familjefys”.

Emelie Elmes

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Kolla in i landstingets bedömningsbil

"Vi har ingen möjlighet att ta med patienter i bilen".

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.17:21, 13 september, 2017

I en ny video visar Landstinget Blekinge hur de nya bedömningsbilarna i Blekinge funkar.

Bedömningsbilen larmas hem till patienter via SOS Alarm och en sjuksköterska kan då hjälpa patienten på plats eller bedöma i fall man behöver ringa in en ambulans.

– Vi har ingen möjlighet att ta med patienter i bilen, säger sjuksköterskan Per Malm i filmen men menar samtidigt att bedömningsbilen har mycket av den teknik som även finns i en ambulans.

Under 2017 har de båda bedömningsbilarna som utgår från Karlshamn haft över tusen uppdrag i länet, enligt Landstinget Blekinge. 

Se filmen i 24Play. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Episk hyllningsfilm till hemstaden

Gör succé på nätet.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.17:05, 6 september, 2017

På bara några dagar har Filip Rudolphsons film om hemstaden Karlshamn fått fler än 22 000 visningar på Facebook.

Filmen lades upp i söndags och visar Karlshamn i all sin prakt med torget, Hunnemarakallbadhuset, Utvandrarstatyn och mycket mer.

– Många tycker om den och reaktionerna har varit väldigt positiva, säger Filip Rudolphson.

En person hade synpunkter på att det borde ha varit fler människor i filmen men utöver det har det mestadels rört sig om hejarop.

– Han tyckte kanske att det var lite öde men annat folk tyckte det var bra att fokusera på vad som finns här och inte på människor. Så det är blandade åsikter.

Filip Rudolphson har läst digital bildproduktionBlekinge tekniska högskola fram till i våras och berättar att han kan använda filmen i sin portfolio.

– Jag tycker om att göra film och tanken var ju att göra något större efter att jag gått ut skolan. Man försöker lägga ner en del tid och göra det så bra som möjligt för att visa vad jag kan.

Själva filmen började han arbeta med i slutet av juli. Sedan dess har jobb kommit emellan och eftersom han ville filma när solen var framme tog det sin tid.

– Jag satt och tänkte vad som kunde vara intressant, som sticker ut och vad Karlshamn är. Det var stunder då jag gick runt och bara filmade byggnader som jag kunde hitta. Sedan valde jag ut de scener som blev snyggast. Torget är alltid fint med fontänen och rådhuset med kyrkan. Sedan ville jag visa upp skärgården också.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng