Asarum kämpade ner bottenlaget: ”En styrka”

Formstarke Kalle Lindqvist avgjorde när Asarum besegrade tabelljumbon Nybro IF med 2-0 på bortaplan. "Det var ingen välspelad match, men vi vinner ändå med 2-0", säger Asarums tränare Paul Scott.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.19:12, 18 juni, 2016

Asarum kämpade ner bottenlaget: ”En styrka”
Robin Gustavsson höll nollan mot Nybro IF. Foto: Arkivfoto

Två mål av Karl Lindqvist och imponerande målvaktsspel av Robin Gustavsson innebar att Asarums IF besegrade tabelljumbon Nybro IF med 2-0 på bortaplan. Men det var ingen sambafotboll som åskådarna bjöds på.

– Nej, det var mycket kamp och ingen välspelad match alls. Men det är en styrka att vinna en sådan här tuff bortamatch. De kämpar för sitt liv och vi spelar inte så bra, men vinner ändå med 2-0. Det är en stabil vinst och det är det mest positiva i dag, säger Asarums tränare Paul Scott.

Formstarke ”Kalle” Lindqvists har med dagens två mål svarat för hela sex mål på de senaste fyra matcherna. Dagens första mål kom i den 43:e minuten.

– Ett psykologiskt viktigt mål. Kalle sprang och hamnade i ett 50/50-läge med målvakten, bollen studsade upp i luften och Kalle tog hand om den igen och tryckte snyggt upp den i mål via ribban, säger Paul Scott och fortsätter:

– I den andra halvleken lyfter de upp hela laget, och vi får en kontring i slutminuten där Kalle kan peta in 2-0. Jag vill framhäva hela laget i dag, men naturligtvis sticker Kalle ut med sina två mål och Robin (Gustavsson) gör en bra match också. Han plockade ner många bollar på fasta situationer.

Skön vinst?
– Ja, verkligen. Jätteroligt att få den här vinsten. Vi hade bara fyra poäng på bortaplan, men nu har vi sju och putsade till dem siffrorna. Det känns bra och nu ska vi njuta av den här segern, innan vi siktar mot nästa match som är mot Hässleholm på torsdag.

FaktaNybro IF–Asarums IF 0-2 (0-1)
Mål, Asarum: Karl Lindqvist 2.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu ska läderbaggen gynnas – landshövdingen på plats

Ska röjas rejält.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.07:00, 22 september, 2017

Nu ska läderbaggen gynnas – landshövdingen på plats
Foto: Pixabay/Arkiv.

På måndag invigs ett stort ekträdsprojekt i Blekinge och landshövding Berit Andnor Bylund kommer att finnas på plats på Knösö i Karlskrona.

Nu ska 30 olika ek-områden restaureras genom bland annat röjning.

Åtgärder ska också genomföras för att gynna Natura 2000-arterna läderbagge, större ekbock, ekoxe och hålträdklokrypare som är helt beroende av gamla ekar.

Ekmiljöer tillhör de mest artrika i svensk natur. Fler än 1000 arter är mer eller mindre beroende av trädslaget ek för sin överlevnad, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Åtta områden i Blekinge ingår i projektet I Blekinge är det områdena Gö, Haglö, Johannishus åsar, Knösö, Kummeln, Sonekulla, Tromtö och Valje som ingår i projektet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hon drömmer om SM efter premiärsegern

Talangen tog hem elitseriepremiären.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.19:00, 21 september, 2017

5 bilder
 • Natasja Remstedt under konståknings-SM 2015. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
  Natasja Remstedt under konståknings-SM 2015. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
 • Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
  Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
 • Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
  Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
 • Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
  Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
 • Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
  Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

För två veckor sedan inleddes Elitserien i konståkning och den första omgången av fem hölls i Luleå. Natasja Remstedt från Mörrums Konståkningsklubb var bäst av alla och tog hem damklassen.

– Det var ändå den första för denna säsong och jag kan inte säga att det var en prestation som jag hade önskat. Det var lite mer misstag i mitt friprogram men jag var ändå nöjd med saker jag gjorde i korta program. Det fick jag bra betalt för och kan ta med mig. Jag vill såklart jobba med programmen för att kunna få bättre poäng, säger Remstedt.

14 åkare kom till start och hennes 120,97 poäng räckte för en knapp seger över tvåan Josefin Taljegård från Västra Frölunda Konståkningsklubb som slutade på 119,69 poäng.

– Jag ville ju göra som jag gjort på träningar. Jag gjorde ändå bra försök och det var vad jag hade hoppats. Man ska inte förvänta sig allt och det var problemet inför korta vid uppvärmningen och det stressade mig lite. Min tränare sa att jag bara skulle komma till nuet, säger hon.

Hur står du dig i konkurrensen?
– På denna tävling var inte alla med och ett antal som brukar slå mig från landslaget var inte med denna gång. Sedan har det hänt lite förändringar för några junioråkare kommer till och alla har inte tävlat än. Vi får se kring SM hur det ligger till.

Elitserien är en viktig tävling eftersom den påverkar vilka åkare som får delta på SM. Årets tävlingar avgörs i samband med SM-veckan som detta år arrangeras i Skellefteå från den 13–17 april

– Jag skulle nog säga att tävlingarna är viktiga i sig. Det är bra att kunna komma dit och göra sitt bidrag. Jag och min tränare försöker att lösa det för det blir som en träning också på att träna på att tävla. Vi har pratat om att tävla lite utomlands och träffa lite nya personer för att se lite nytt.

Hur mycket satsar du på SM?
– Ja, jag satsar alltid på det. Sedan är det Nordiska mästerskapen men då måste jag placera mig så pass bra på SM och det har jag inte gjort under några år. För min del måste jag kämpa lite. För att vara med på större tävlingar som NM behöver jag bli bättre och tävla lite mot landslagsåkare. Det är kanske inte så lätt men är jag på deras nivå har jag mer chans på större tävlingar.

Remstedt var inte med på SM i fjol men blev sjua under säsongen innan. Hon har även tagit tre femteplatser och en sjätteplats på SM som junior. Under en tid har Remstedt upplevt svårigheter med att prestera på tävling. Tillsammans med tränaren Susanne Olsson har hon jobbat i ett drygt år och det har gett resultat.

– Bara på ett år tillsammans känns det som att jag har utvecklat mig och det har hänt så mycket med mig som person och hur jag börjat tänka. Det blev bättre efter varje tävling och jag lyckades med mina saker på tävling. Så det var ingenting jag förväntade mig skulle hända. Det har lett till så mycket förbättring.

Hon kommer ursprungligen från Göteborgstrakten men bor i Mörrum sedan ett år tillbaka och tävlar för Mörrums Konståkningsklubb.

– Det var mycket med mina svårigheter tidigare och jag hade svårt att ta mig ur den situationen. Nu är jag i Mörrum och läser en en kurs online på 50 procent om hälsopedagogik som jag tyckte lät intressant. Annars brukar jag hjälpa till kring träningar med föreningen.

Nästa omgång i Elitserien är den 14–15 oktober i Borås följt av den 11–12 november i Karlskrona. Efter omgångar i Österåker och Linköping väntar Elitseriefinal i Mörrum den 13–15 april.

FaktaNatasja Remstedt

Ålder: 21 år (960208).

Längd: 164 centimeter.

Klubb: Mörrums Konståkningsklubb.

Moderklubb: Göteborg Isdansklubb.

Tränare: Susanne Olsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så mycket betalar kommunen för kontorsmaterial

Nya siffror visar vilka kostnader Sveriges kommuner har för bland annat pennor, papper och tejp.

Mia Martelleur

Kl.17:00, 21 september, 2017

Så mycket betalar kommunen för kontorsmaterial
Foto: Pixabay.

Nyhetsbyrån Siren har sammanställt uppgifter från Statistiska centralbyrån (SCB) angående hur mycket Sveriges kommuner lägger ut på kontorsmaterial.
Statistiken visar att kostnaderna varierar stort.

– Sett på riksnivå har kostnaden sjunkit sedan 2011, men det är inga stora svängningar, säger Anita Brandt, handläggare på SCB till Nyhetsbyrån Siren.

Sifforna kommer från kommunens redovisning och bygger på en kontopost från kommunernas rekommenderade kontoplan.

– Saker som kan ingå är bland annat förbrukningsmaterial som häftapparater, linjaler, pärmar, pennor, skrivpapper och tejp. Totalt i riket var kostnaden för kontorsmaterial cirka 400 miljoner kronor 2016, vilket ger ett snitt på 40 kronor per invånare. Den kommun som lade störst summa totalt var Stockholms stad, där kostnaden var nästan 25 miljoner kronor, säger Anita Brandt.

Nedan kan du se hur kostnaderna för kontorsmaterial fördelar sig hos kommunerna i Blekinge:

kontorsmaterial-blekinge

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Anrik förskola firar med maskerad

Nästa vecka fyller man 40.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.16:54, 21 september, 2017

Anrik förskola firar med maskerad
Foto: Karlshamns kommun.

Nu på onsdag kommer Tuvans förskola i Mörrum att fira sina 40 år med maskerad och inbjudna gäster och glass.

Mycket har förändrats sedan Tuvans förskola byggdes 1977, men mycket är också sig likt.

Det finns sex avdelningar med barn i åldrarna 1-3 år, respektive 3-5 år.
Under jubileumsfirandet kommer barnens favoritmat och glass att serveras ute på gården.

– Vi har bland annat bjudit in pensionärer som var med från starten och som säkert har en del berättelser att dela med sig av, säger Ola Söderberg som är förskolechef.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Slugt inbrott filmades av övervakningskamera

Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.07:31, 21 september, 2017

Slugt inbrott filmades av övervakningskamera
Foto: Arkiv

Några minuter efter midnatt under natten mellan onsdagen och torsdagen larmades polis till Södra Stillerydsvägen i Karlshamn.

Väl där konstaterade poliserna att ett fönster hade lyfts ut från ett kontor, varpå en okänd gärningsman hade gått in i fastigheten och tillgripit gods.

Det är ännu okänt exakt vad som har stulits, men filmmaterial från en övervakningskamera på kontoret ska finnas.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng