Fotboll – Division 2

Asarums gruvliga revansch – krossade serieledaren

Storförlust mot Lindsdal senast. Mot serieledaren Rosengård visade Asarum vad laget är kapabelt till. "Det här måste räknas som vår bästa match hittills under säsongen", säger Asarums tränare Paul Scott.

Daniel Grozdanovski

Daniel Grozdanovski

Kl.18:57, 28 maj, 2016

Asarums gruvliga revansch – krossade serieledaren
Asarums tränare Paul Scott var nöjd efter segern mot FC Rosengård. Arkivfoto: Johan Svensson

Efter storförlusten mot Lindsdal (0–4) senast, var det ett tufft mental läge för Asarum inför matchen mot serieledaren FC Rosengård. Men när Asarum gjorde säsongens bästa match så här långt in på säsongen så visade man att inget lag i serien går säkert.

– Vi spelade  ett rakare spel med ett aggressivt försvarspel och gick på snabba omställningar. Dessutom hade vi mer boll än vad vi hade förväntat oss. Stundtals rullade vi en jättefin fotboll, säger Asarums tränare Paul Scott.

Topplaget Rosengård hade stora problem med Asarums targetspelare Karl Lindqvist. Efter att Pontus Nilsson nickat in en hörna slagen av Filip Ancker Book och Johannes Hedén Hultgren förvaltat ett halvt friläge i första halvlek, så var det Karl Lindqvists tur att presentera sig i målprotokollet.

– Det var efter en frispark, som vi vann flera nickdueller. Där dök Karl upp och dunkade in bollen i mål, säger Scott.

Målet betydde 3–0 och kom i början av den andra halvleken. Mot slutet av matchen fick Rosengård en spelare utvisad – Asarum kunde defilera hem segern.

– Det här måste räknas som vår bästa match hittills under säsongen. Vi vann rättvist och deras tränare kom fram efter matchen och sa att det var en välförtjänt seger. Vi behövde poängen och det är underbart att ta tre poäng, säger Scott.

När Asarum tar ledningen i matcherna vinner man. När Asarum släpper in första målet förlorar man.

– En sådan här seger är viktig för självförtroendet. Nu ska vi bara fortsätta att tro på vårt spel, säger Paul Scott.

FaktaDivision 2

Asarum–Rosengård 3–0 (2–0)

Målen, Asarum: Pontus Nilsson, Johannes Hedén Hultgren, Karl Lindqvist.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Landslagsstjärnor på plats när Asarum spelar cup

Då gästas man av Rosengård.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.11:06, 11 september, 2017

Landslagsstjärnor på plats när Asarum spelar cup
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Nu är matchdatum satt för Asarum mot Rosengård i Svenska cupen. 

Onsdagen den 27 september kommer Malmölaget till Blekinge och med sig har man landslagsstjärnor som Caroline Seger, Lotta Schelin och Anja Mittag som alla tre spelar i Rosengård.

Matchen spelas klockan 18.30 på kvällen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Maratonmatchen färdigspelad – efter 16 dagar

Serieledarna vann med jättesiffror.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.10:02, 6 september, 2017

Maratonmatchen färdigspelad – efter 16 dagar

Det tog 16 dagar men under tisdagskvällen kunde matchen Asarum–Stattena i damernas Division 1 till slut spelas klart. Matchen inleddes den 20 augusti men avbröts på grund av regn- och åskoväder.

Asarum var i ledningen med 4–0 när matchen bröts i den 49:e matchminuten. Serieledarna från Karlshamn behöll den ledningen när matchen återupptogs.

Mathilda Nilsson hade gjort två av målen innan matchen bröts och hon gjorde två nya mål även denna gång. Asarum fick in totalt fem mål denna kväll vilket gjorde att matchen slutade 9–0.

”Vi spädde på med fem nya mål ikväll. Vi ägde o kontrollerade matchen på offensiv planhalva mot ett försvagat Stattena. Det fanns ytor o tid. Tjejerna använde detta bra och hade bra passningsspel och rörlighet. Proffsigt genomfört i annorlunda match”, skriver tränaren Stefan Ekstrand på Facebook.

FaktaDivision 1 Södra Götaland

Asarum-Stattena 9–0 (4–0)

Målskyttar: Matilda Nilsson 4, Emma Nordahl 2, Tilda Agardius 2, Lova Hansson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu ska maratonmatchen avgöras: ”En speciell match”

Efter flera veckor kan den spelas klart.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.12:39, 5 september, 2017

Nu ska maratonmatchen avgöras: ”En speciell match”

Division 1-matchen mellan Asarums IF och Stattena IF den 20 augusti hann spelas i 49 minuter innan regn och oväder fick domaren att bryta matchen. Asarum var då i ledning med 4–0 och under tisdagskvällen återupptas matchen klockan 19.30 på Asarums IP efter 16 dagars väntan.

– Det är 41 minuter kvar och vi har en stor ledning. Vår plan är väl att vara på tårna och ha full fokus direkt. Samtidigt ska vi försöka komma tillbaka eftersom vi hade ett svagt anfallsspel i lördags. Vi ska försöka hitta tillbaka till vårt anfallsspel samtidigt som vi hittar en balans i laget och är kloka. Vi leder ändå matchen och det viktigaste är ändå att vi tar tre poäng, säger Asarums tränare Stefan Ekstrand.

Hans lag leder serien med tre poäng före Halmia på andra plats. Då ska det nämnas att Halmia spelat två fler matchen än Asarum. Med en klar ledning mot seriejumbon talar mycket för tre nya Asarumspoäng.

– Vi får hålla ihop laget och inte gå bort oss när vi inte behöver jaga mål egentlige. Det är rätt att försöka spela lite på resultatet och klokt att spela av matchen samtidigt som vi måste vidareutveckla vårt anfallsspel som var svagt senast. Vi måste hitta rörligheten och spela klokt, säger Ekstrand.

När lagen möttes sist beskriver han hur Asarum dominerade spelet fullständigt och skapade flera målchanser. Sedan kom ovädret och stoppade matchen.

– Vi hade ett tydligt övertag och visade oss från vår bästa sida. Jag tror på en jämnare match i dag då varje mål är viktigt och dem slåss i bottenstriden. Det är en speciell match, säger Ekstrand.

Hur gick det att spela i förra matchen?

– Det var svårt för det kom åska i halvtidspausen och regn. Egentligen var det bra förutsättningar i första halvlek. Sedan smällde det på där och man fick förlänga pausen. Då regnade det ännu mer och åskan gick förbi, vilket gjorde det svårt att spela. Domaren fattade beslutet, lite snabbt tycker jag, att matchen skulle avbrytas. Man hade kunnat avvakta lite för en halvtimme senare var det solsken. Så vi får fortsätta i dag efter flera veckors paus. Vi är utvilade och ska köra så det ryker.

Laget får tillbaka både Lova Hansson och Lina Olsson efter frånvaro. Däremot får nyförvärvet Frida Mattsson, som tillhörde Växjö när matchen startade, inte spela. Samtidigt är Elin Jönsson och Jennie Johansson på väg tillbaka.

– Vi hoppas på båda inom två veckor men med Elin är det lite mer osäkert, säger Ekstrand.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Backen lämnar topplaget – flyttar hemåt

Hon flyttar under säsongen.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.16:48, 29 augusti, 2017

3 bilder
  • Frida Mattsson i Växjös tröja. Foto: Pelle Börjesson/Idrottsfoto
    Frida Mattsson i Växjös tröja. Foto: Pelle Börjesson/Idrottsfoto
  • Asarum IP
    Asarum IP

Sedan 2015 har Frida Mattsson representerat Växjö DFF och varit med under lagets klättring från division 1 till Elitettan. Denna säsong har laget dominerat serien och har på 17 matcher bara spelat en oavgjord match samt åkt på en förlust.

Mattsson har bara fått speltid i några få matcher och väljer nu att flytta hem till Blekinge. Hon kommer ursprungligen från Sölvesborg och spelade med Lörby IF fram till Växjö lockade över henne.

Nu ska 26-åringen spela resten av säsongen med serieledande Asarums IF/FK, vilket klubben offentliggjorde under tisdagen.

”Vi hälsar Frida Mattsson välkommen till Asarum Dam. En redan stark trupp blir ännu bättre o vi är taggade för höstspurten!”, skrev man på sitt Twitterkonto.

Asarum leder serien med tre poäng före tvåan Halmia. Denna säsong återstår fem matcher utöver matchen mot Stattena som avbröts på grund av regnsjuk plan när Asarum ledde med 4–0.

Mattsson skriver följande på sin Instagram:

”Det blir inga fler uppdrag i den svartgråa tröjan för min del! Jag tackar VDFF för denna tiden och önskar dem lycka till i framtiden. Nu ska jag välsigna en annan klubb med Mattssons berömda smidighet… Grattis till dem….”

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Asarum måste fortsätta spela regnavbruten match

Domaren avbröt på grund av dålig plan.

Redaktionen 24blekinge.se

Redaktionen 24blekinge.se

Kl.08:54, 25 augusti, 2017

Asarum måste fortsätta spela regnavbruten match
Foto: Arkiv.

När Asarums damlag mötte Helsingborgslaget Stattena fick matchen en abrupt slut då domen avbröt spelet på grund av vädret.

Det myckna regnandet gjorde planen ospelbar.

”I det läget hade vi en stabil ledning med 4-0. Efter beslut av Svenska Fotbollförbundet ska matchen återupptas från den tidpunkt och med det resultat som gällde när den bröts. När matchen ska spelas färdigt är ännu inte fastställt. Trots att vi ännu inte fick med oss några poäng från den matchen har vi en stabil serieledning. Sex poäng och dessutom två matcher mindre spelade är skillnaden ner till tvåan Halmia”, skriver klubben i ett nyhetsbrev.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng