Fotboll – Division 2

Asarums gruvliga revansch – krossade serieledaren

Storförlust mot Lindsdal senast. Mot serieledaren Rosengård visade Asarum vad laget är kapabelt till. "Det här måste räknas som vår bästa match hittills under säsongen", säger Asarums tränare Paul Scott.

Daniel Grozdanovski

Daniel Grozdanovski

Kl.18:57, 28 maj, 2016

Asarums gruvliga revansch – krossade serieledaren
Asarums tränare Paul Scott var nöjd efter segern mot FC Rosengård. Arkivfoto: Johan Svensson

Efter storförlusten mot Lindsdal (0–4) senast, var det ett tufft mental läge för Asarum inför matchen mot serieledaren FC Rosengård. Men när Asarum gjorde säsongens bästa match så här långt in på säsongen så visade man att inget lag i serien går säkert.

– Vi spelade  ett rakare spel med ett aggressivt försvarspel och gick på snabba omställningar. Dessutom hade vi mer boll än vad vi hade förväntat oss. Stundtals rullade vi en jättefin fotboll, säger Asarums tränare Paul Scott.

Topplaget Rosengård hade stora problem med Asarums targetspelare Karl Lindqvist. Efter att Pontus Nilsson nickat in en hörna slagen av Filip Ancker Book och Johannes Hedén Hultgren förvaltat ett halvt friläge i första halvlek, så var det Karl Lindqvists tur att presentera sig i målprotokollet.

– Det var efter en frispark, som vi vann flera nickdueller. Där dök Karl upp och dunkade in bollen i mål, säger Scott.

Målet betydde 3–0 och kom i början av den andra halvleken. Mot slutet av matchen fick Rosengård en spelare utvisad – Asarum kunde defilera hem segern.

– Det här måste räknas som vår bästa match hittills under säsongen. Vi vann rättvist och deras tränare kom fram efter matchen och sa att det var en välförtjänt seger. Vi behövde poängen och det är underbart att ta tre poäng, säger Scott.

När Asarum tar ledningen i matcherna vinner man. När Asarum släpper in första målet förlorar man.

– En sådan här seger är viktig för självförtroendet. Nu ska vi bara fortsätta att tro på vårt spel, säger Paul Scott.

Fakta



Division 2

Asarum–Rosengård 3–0 (2–0)

Målen, Asarum: Pontus Nilsson, Johannes Hedén Hultgren, Karl Lindqvist.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Asarum laddar för tuff match: ”Dags att ta på blåställen”

I kväll tar Asarums IF:s herrar emot Torns IF från Lund. Det kommer att bli en tuff drabbning där hemmalaget jagar poäng efter två förluster i rad.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.09:01, 18 maj, 2017

Asarum laddar för tuff match: ”Dags att ta på blåställen”
Foto: Arkiv.

Torns IF ligger sexa i tabellen med 11 inspelade poäng medan Asarum hamnat på en tiondeplats med fem poäng i divison 2 Östra Götaland. 

Asarum ser kvällens möte som en tuff utmaning och det gäller att, i dubbel bemärkelse, ta på ”blåställen”. Drabbningen kör igång klockan 19.00.

På lördag spelar Asarums damlag mot IS Halmia hemma.

”Damerna har inlett serien på ett strålande sätt. Efter fyra spelade matcher är vi fortfarande obesegrade och serieledare före Eskilsminne. Eskilsminne har samma poäng och samma målskillnad som oss men eftersom A kommer före E är det vi som ligger i topp”, konstaterar klubben skämtsamt i ett pressmeddelande.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Inför helgens cupmatcher: ”Extra fokus och spänning”

I helgen arrangeras damernas gruppspel i Svensk Fastighetsförmedling Cup. IFK Karlshamns tränare, Johan Olsson, ser Asarum IF som storfavoriter men tänker bjuda upp till match.

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Kl.19:21, 10 mars, 2017

Inför helgens cupmatcher: ”Extra fokus och spänning”
Foto: Arkiv.

I helgen spelas gruppspelet av Svensk Fastighetsförmedling Cup för länets fotbollsdamer. I fyra olika grupper kommer lagen tävla om att ta sig vidare till slutspelet och förhoppningsvis final som arrangeras längre fram i vår respektive sommar.

IFK Karlshamns tränare, Johan Olsson, anser att tävlingen är ett bra arrangemang.

– Det är positivt att få ett tävlingsinslag även på försäsongen. Det blir ett annat nerv och anspänningar. Alla lag kommer bjuda till och ge allt, det är inga lätta matcher men vi ska ge allt, säger han.

I samma grupp som IFK Karlshamn finns Asarums IF/FK och Sölvesborg/Lörby U. Här ser Olsson de förstnämnda som storfavoriter.

– Vi ska ge Asarum en bra match så att de inte får med sig poäng så enkelt. Det märks att det är ett lokalderby när vi möts, det blir extra fokus och spänning.

Två av grupperna spelar på Jernvallen i Kallinge, där bland IFKs grupp, och de andra två spelas på Åvallen i Rödeby. 

Matcherna i helgen spelas i 1×45 minuter. Motståndet i lägre divisioner får slå så många straffar lagen skiljer sig åt i divsionssystemet. IFK från division 2 har till exempel en straff mot division 1-laget Asarum.

Fakta



Helgens grupper:
Grupp 1, Åvallen:
Listerby IK
Nättraby GoIF
Ramdala IF
Grupp 2, Åvallen:
Rödeby AIF
Karlskrona FF
Grupp 3, Jernvallen:
Lörby IF
Kallinge SK
Ronneby BK
Grupp 4, Jernvallen:

IFK Karlshamn
Asarums IF/FK
Sölvesborg/Lörby U

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hon har spelat VM – nu kan hon vara på väg till Asarum

Asarums IF håller på att knyta den nigerianska mittbacken Josephine Chukwunonye till sig.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.09:36, 14 februari, 2017

Hon har spelat VM – nu kan hon vara på väg till Asarum
Josephine Chukwunonye i kamp med Lotta Schelin i VM 2015. Foto: Bildbyrån.

Chukwunonye har både provtränat med laget och spelat en match, skriver Blekingesport.

Tidigare har hon bland annat spelat för allsvenska Vittsjö. 

Enligt tränaren Stefan Ekstrand är hon en snabb och fysisk spelare med fin teknik.

Chukwunonye har representerat Nigeria i VM-sammanhang.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Målskytt mot gamla klubben: ”Det var lite speciellt”

I dag möttes FK Karlskrona och Asarum IF i en träningsmatch på Rosenholm. En av målskyttarna för hemmalaget var den före detta Asarumspelaren Karl Lindqvist.

Ludvig Brännlund

Ludvig Brännlund

Kl.14:38, 11 februari, 2017

Målskytt mot gamla klubben: ”Det var lite speciellt”
Foto: FK Karlskrona.

I dag ställdes Asarum och FK Karlskrona mot varandra och FKK vann mötet med 4-1 efter mål av Carl Fagerström, Joel Karlsson, Adam Larsson och Karl Lindqvist som man hämtade till klubben från just Asarum inför den här säsongen.

– Det är klart att det är kul att göra mål och det var lite speciellt att göra det mot de gamla lagkompisarna, men det är inget jag kommer tänka på särskilt mycket. Min uppgift är att göra mål för FKK och av den anledningen så känns det bra, säger Karl Lindqvist som höll igen på firandet efter sitt 2-0-mål.

– Vi gör det jättebra stundtals idag, men vi tappade en del boll. Det går upp och ner och vi har bra saker vi kan ta med oss från idag, men också saker som behöver förbättras. I slutändan vinner vi ända med 4-1 trots att vi inte spelar på topp och det är ju en styrka i sig, säger Karl Lindqvist.

Han har nu gjort två mål i sina två inledande matcher med karlskronalaget.

– Det har varit en bra och skön start. Både sportsligt och allt runt omkring. Jag har kommit in bra i truppen nu och det känns som jag har tagit rätt steg.

FK Karlskrona har nu vunnit bägge sina matcher 2017 med 4-1.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Blekinge idrottsgala 2017

Stort intresse för att nominera

Den 3 februari samlas länets idrottselit i Ronneby för åttonde upplagan av Blekinge idrottsgala. Vid årsskiftet gick nomineringstiden för allmänheten ut och intresset för att nominera har varit stort.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.17:46, 9 januari, 2017

Stort intresse för att nominera
Foto: Bildbyrån.

Uppåt 350 nomineringar har kommit in till juryn som nu kommer att inspireras och ta till sig av vad folket önskar.

På tisdagen kommer de nominerade att tillkännages.

– Den här gången testade vi att låta folk nominera via ett webbformulär och känslan är att antalet nomineringar har ökat, säger Patric Nilsson som är ordförande i Blekinge idrottsförbund.

Enligt honom ser man tydligt att de sporter som sticker ut i Blekinge flitigast förekommer i antalet nomineringar.

– De sporter som nått elitnivå som hockey och handboll är förstås med men det händer att även mer udda sporter dyker upp. Juryn ser nomineringsförslagen som ett inspel och en inspiration i sitt arbete. Jag tycker det är väl kvalificerade förslag som kommit in.

Galan äger rum den 3 februari på Blekinge Convention Center vid Ronneby Brunn.

– Det blir samma upplägg som vanligt med cirka 500 gäster, underhållning och bra mat.

Vilka stjärnor som dyker upp på galan vill Patric Nilsson inte avslöja ännu men medger att han själv kommer att hitta inspiration på den svenska idrottsgalan som äger rum i Globen i Stockholm i januari.

– Där kan man inspireras av mycket. Tekniken, bordsplaceringarna och så vidare.

De nominerade till Blekinge idrottsgala kommer samtliga att bjudas in och oftast kan de också närvara.

– De försöker prioritera att vara med men om någon skulle befinna sig på resande fot brukar vi oftast kunna lösa det ändå via storbildsskärm eller liknande.

Fakta



Blekinge idrottsgala 2017

Priser: 

Årets Ungdomsförening

Årets Vardagshjälte

Årets Ungdomsledare

Årets Tränare

Årets Manlige Idrottare

Årets Kvinnliga Idrottare

Årets Lag

Årets Idrottsevenemang

Juryn består av: 

Carina Lindgren, Blekinge idrottsförbund

Patric Nilsson, Blekinge Idrottsförbund

Berit Andnor Bylund, landshövding

Bosse Johnsson, Blekingesport

Jerry Nilsson, Blekingesport

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Summering fotbollssäsongen del ett – Ett derbykrig att vänta

Fotbollsåret har på många sett varit framgångsrikt i länet. 24Blekinge ger en liten sammanfattning och tankar inför nästa säsong.

Per Widerberg

Kl.18:00, 30 december, 2016

Summering fotbollssäsongen del ett – Ett derbykrig att vänta

Nästa säsong kommer Blekinge ha två lag i division 1. Detta eftersom FK Karlskrona äntligen tog steget upp efter att ha varit nära i några säsonger och samtidigt lyckades Mjällby reda ut sina problem och kriga sig kvar. Jag ser det enbart som en positiv grej att Blekinge kommer ha två lag i fotbollens division 1. Snacket har i höst annars varit att klubbarna kämpat om samma spelare och argument kring varför de inte ska välja öst respektive väst.

Det är som att folk inte vill eller tro att Blekinge kan ha två klubbar högt upp i seriesystemen. Vilket är helt galet. FKK har satsat mycket på att hitta lokala förmågor medan Mjällby vänt sig mer till skåneregionen för att få nyförvärv. På pappret tycker jag båda lagen ser starka ut och jag tror att vi kommer få se lagen i mittensiktet nästa säsong. Fantastiskt ska det bli med ett derbykrig nästa säsong!

Mjällby

I division 2 gjorde Asarum en historisk säsong och tog en stark fjärdeplats. Starten på serien var bedrövlig, men laget reste sig och blev ett av seriens mest svårslagna lag. De tappar tre riktigt tunga namn till nästa säsong. Jesper och Viktor Gustafson har varit nyckelspelare i laget under en längre tid och skyttekungen från den här säsongen, Karl Lindqvist lämnar också.

Givetvis tungt för laget, men jag tror inte att de behöver vara oroliga. Ett grundspel har satt sig och de kommer att kunna spela samma fotboll utan de tre. Hannes Andersson och Rikard Östlin har kommit in från Mjällby, två spelare som varit i klubben tidigare. Laget försöker också med Anton Jonsson från Hällaryd och det är väl egentligen längst fram laget behöver förstärka.

I division 3 klarade sig två av tre lag kvar förra säsongen. Saxemara imponerade mest och var länge med i kampen om en division 2-plats men ett par tunga poängtapp i de sista omgångarna ledde till en femteplats. Laget gjorde en otroligt stark säsong och fick ihop delarna på ett bra sätt. Morgan Vesterlund stack ut i laget och vann hela division 3:s skytteliga på 16 mål. Man har också värvat ganska flitigt i höst, nio nya spelare är presenterade och det ska bli intressant att se om Saxemara kan ta nästa steg säsongen 2017.

Sölvesborg GOIF klarade sig också kvar i serien. Laget gjorde tredje mest mål, men hade stora problem i försvaret. Vi har tidigare skrivit om att Bergqvist ville ha in rutin till nästa säsong och det har han onekligen fått. Daniel Nilsson, Marcus Ekenberg och Sandro Nalic alla från Mjällby ansluter. De kommer bli oerhört viktiga för laget. Tycker det ser väldigt ljust i i SGIF, de har tagit beslutet att satsa på sitt division 3-lag och borde ha stora chanser att slåss i toppen nästa säsong.

6479759

Hällaryd hade dock inte samma tur och efter en ganska svag höst åkte laget ur serien. Det som främst var Hällaryds problem var att det inte satsades lika hårt på träningar som för de andra lagen. Skador gäckade också laget, målvakten Daniel Jensen gick sönder tidigt och de hade alltid någon spelare borta inför varje match. Hemma på klockarebacken var laget dock svårslaget och till nästa säsong är det egentligen bara osäkert med en spelare, Anton Jonsson som vi nämnt tidigare. Annars är laget intakt och kommer givetvis vara en stor favorit till att ta klivet upp igen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.