Asarumstalangen nobbar allsvenska klubbar

15-årige forwarden Hampus Holgersson väljer att nobba allsvenska klubbar för fortsatt spel i Asarums IF. "Jag har valt att stanna för att försöka slå mig in i division 2-laget. Det kommer utveckla mig mer", säger han.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.15:46, 6 maj, 2016

Asarumstalangen nobbar allsvenska klubbar
Foto: Privat

Asarums IF fortsätter att producera talanger på löpande band. 15-åringarna Nils Küchler och Elliot Persson är sedan tidigare klara för Kalmar FF, vilket 24Blekinge avslöjade i februari. Men jämnårige forwarden Hampus Holgersson väljer en annan väg, trots erbjudande från allsvenskt håll.

– Jag har valt att stanna i Asarum för att försöka slå mig in i division 2-laget. Det blir Furulundsskolan (i Sölvesborg) till hösten och jag tror att det kommer utveckla mig mer, säger han och fortsätter:

– Det var lite snack om IFK Norrköping och Åtvidaberg som ville att jag skulle komma och provträna. Jag var i Kalmar också, men kände att det inte var ett alternativ för mig.

Hampus Holgersson har inlett säsongen strålande i Asarums division 5-lag där han noterats för tre mål på tre matcher, och har även suttit på bänken i a-lagets division 2-matcher.

– Det är en spännande spelare med bra attityd. Han är en målskytt som visat framfötterna i vårt division 5-lag, och även om han sitter på bänken i a-laget så gnäller han aldrig. Han har tålamod och självinsikt, och som sagt rätt attityd. Men det är en ung kille så vi är lite försiktiga med honom, men han kommer få sin chans, säger Asarums tränare Paul Scott.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Landslaget nästa för talangen: ”En bekräftelse”

Asarumsspelaren Elin Vaughan har åter igen blivit uttagen till F17-landslaget. "Det känns så klart jätteroligt", säger Elin Vaughan.

Ludvig Brännlund

Ludvig Brännlund

Kl.17:05, 12 februari, 2017

Landslaget nästa för talangen: ”En bekräftelse”
Elin Vaughan på det förra landslagslägret. Foto: Privat.

Målvaktstalangen från Kallinge, Elin Vaughan, har för andra gången på kort tid blivit uttagen av F17-landslagets tränare Ulf Kristiansson. I höstas följde hon med 41 andra spelare på landslagsläger. Den här gången har truppen bantats ner till totalt 32 spelare och det är träningsläger på Bosön i Stockholm som gäller.

– Jag gick beskedet på mail och det känns så klart jätteroligt. Det blir lite som ett bevis på att man gjort det bra. En bekräftelse, säger Elin Vaughan.

Det här träningslägret fungerar som kickoff innan den slutliga uttagningen ska göras inför Elite Round som börjar spelas i slutet av mars.

Till vardags pluggar hon på Elitfotbollsgymnasiet i Sölvesborg och spelar i Asarums IF. Inför den kommande säsongen är förhoppningen att det blir fler starter i Division 1.

– Vi siktar på att komma till Elitettan och jag hoppas på att få vara med och ta det steget i år.

Målet är att spela Allsvensk fotboll i framtiden samt att det blir en fortsättning i landslaget även i högre ålder.

– Det är något som varit ett mål sedan man var liten.

FaktaSchemat för landslagets träningsläger:

22/2, 15-18 Fystester

23/2, 9.30-11.30 Träning, 16-18 Träning

24/2, 10-12 Träning, 15-16 eller 17.15-18.15 Träning (halvgrupp)

25/2, 10.30 Internmatch

26/2,  9-10.30 Träning

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Spännande matcher väntar i helgen

Här är en sammanfattning av hur det ser ut inför den sista fotbollsomgången i division 1 damer som spelas nu till helgen. Vad krävs det av Blekingelagen Asarum, Karlskrona och Lörby?

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Kl.18:58, 30 september, 2016

Spännande matcher väntar i helgen
Spännande matcher väntar i helgen. Foto: Arkiv.

 

Till helgen spelas sista omgången i damernas division 1-serie där blekingelagen Asarum IF, Karlskrona FF och Lörby IF finns med.

Asarum som förra helgen förlorade seriefinalen mot Glimåkra med 3-2 på bortaplan, kan med hjälp av Lörby snå åt sig förstaplatsen i serien. För att bli topplaget krävs det att Asarum själva slår helgens motståndare, Hammenhög och att Lörby vinner sin match mot Glimåkra.

För Karlskrona är det endast vinst som gäller för att slippa spela kvalmatcher för att stanna kvar i division 1 nästa år. Laget ligger precis under nedflyttningsstrecket med två poäng mindre än Färjestaden som i nuläget är placerade precis ovanför sträcket.

Helgens match kommer bli en tuff kamp eftersom det är just Färjestaden-Karlskrona som möts ute på Öland. Det handlar om viktiga poäng för båda lagen.

Lörby IF ligger stabilt i mitten av serien. Vinner laget kan man eventuellt klättra en placering, men annars kommer laget stanna på sin sjundeplacering i serien. Till helgen möter dem topplaget Glimåkra i en kamp på Listerlandet. 

FaktaHelgens Blekingematcher i division 1:
1/1 Asarums IF-Hammenhögs IF, Asarums IP klockan 14
1/1 Färjestaden GOIF-Karlskrona FF, Tallhöjdens IP klockan 14
1/1 Lörby IF-Glimåkra IF, Lörby Park klockan 14

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rydström gör comeback på planen – igen

Kalmar FF-ikonen Henrik Rydström gör ännu en comeback. Efter inhoppet i moderklubben Listerby i somras står det klart att 40-åringen från Blekinge nu kommer att förstärka en Kalmarklubb i division 4 elit. Till hösten knyter han åter på sig skorna.
"När jag väl spelar match blir jag personlighetsförändrad", säger Rydström.

Redaktionen 24blekinge.se

Redaktionen 24blekinge.se

Kl.14:04, 8 september, 2016

Rydström gör comeback på planen – igen
HenriK Rydström gör comeback – igen. Foto: Bildbyrån

I somras gjorde Henrik Rydström ett inhopp i moderklubben Listerby IK. Den här gången är det Kalmarklubben Hossmo BK, jumbo i divison 4 elit, som får förstärkning av KFF-ikonen.

40-årige Rydström bekräftar att han kommer spela i sista seriematchen mot Hvetlanda GIF.

Kjell Carlsson som tränar Hossmo har legat på så jag har lovat att vara med i sista omgången, säger Rydström som spelade tillsammans med Carlsson i KFF under sex år i slutet av 90-talet.

– Jag har tänkt rätt mycket på att “fan, det är kul att spela fotboll”, men det är svårt att få ihop det med all den tiden man lägger på KFF (assisterande tränare). Sedan är det tyvärr så att när jag väl spelar en match blir jag personlighetsförändrad och verklighetsfrånvänd, berättar Rydström och fortsätter:

– Någon gång lirade jag med ett Korpengäng och det slutade med att jag var otrevlig för att mina lagkamrater inte skötte presspelet, säger han och skrattar.

Rydströms “Dr. Jekyll och Mr. Hyde”-relation till tävlingsmomentet i fotboll gör att det är med skräckblandad förtjusning som han kastar sig in hetluften igen.

– Det är inget sympatiskt över mig när jag går in i det modet. Jag både drar mig för det men samtidigt lockas jag av det.

Blir det en fortsättning nästa säsong?
– Vinner vi matchen får vi ta en diskussion och se vad som händer, säger Rydström och skrattar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mjällby AIF gick miste om toppspelare

Karlshamnssonen Joel Enarsson får inför höstsäsongen en ny klubbadress. Från tidigare spel i IFK Norrköping ansluter han nu seriekonkurrenterna GIF Sundsvall.

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Kl.11:52, 11 augusti, 2016

Mjällby AIF gick miste om toppspelare
Strandvallen i Hällevik. Foto:.

IFK Norrköping gick på torsdagen ut med att 23-åringen Joel Enarsson lämnar klubben för spel i seriekonkurenterna GIF Sundsvall. Båda lagen spelar i Allsvenskan med placeringar på första respektive tionde plats i tabellen inför höstsäsongen.

Joel kommer ursprungligen från Karlshamn och har spelat med bland annat Mjällby AIF när laget befann sig i den högsta serien. Han lämnade MAIF för IFK inför säsongen 2015 och har hunnit spela totalt femton matcher med topplaget Norrköping.

– Vi tackar Joel för hans insatser i IFK och önskar honom stort lycka till i framtiden, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson på klubbens hemsida.

Att Joel valde Sundsvall blir en förlust för Mjällby AIF som gärna hade sett honom på Strandvallen.

– Ja, vi hade gärna sett honom hos oss nu. Men vi har fått ett nej från honom, han valde Sundsvall och är klar för den allsvenska klubben. Det är en bra djupledsspelare och bra målskytt. Sedan är han även en bra kille, säger Mjällbys sportchef Hans Larsson till Kvällsposten.

Övergången träder i kraft omedelbart och Joel kommer i den nya klubben göra Eric Björkander från Karlskrona sällskap.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Asarum kämpade ner bottenlaget: ”En styrka”

Formstarke Kalle Lindqvist avgjorde när Asarum besegrade tabelljumbon Nybro IF med 2-0 på bortaplan. "Det var ingen välspelad match, men vi vinner ändå med 2-0", säger Asarums tränare Paul Scott.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.19:12, 18 juni, 2016

Asarum kämpade ner bottenlaget: ”En styrka”
Robin Gustavsson höll nollan mot Nybro IF. Foto: Arkivfoto

Två mål av Karl Lindqvist och imponerande målvaktsspel av Robin Gustavsson innebar att Asarums IF besegrade tabelljumbon Nybro IF med 2-0 på bortaplan. Men det var ingen sambafotboll som åskådarna bjöds på.

– Nej, det var mycket kamp och ingen välspelad match alls. Men det är en styrka att vinna en sådan här tuff bortamatch. De kämpar för sitt liv och vi spelar inte så bra, men vinner ändå med 2-0. Det är en stabil vinst och det är det mest positiva i dag, säger Asarums tränare Paul Scott.

Formstarke ”Kalle” Lindqvists har med dagens två mål svarat för hela sex mål på de senaste fyra matcherna. Dagens första mål kom i den 43:e minuten.

– Ett psykologiskt viktigt mål. Kalle sprang och hamnade i ett 50/50-läge med målvakten, bollen studsade upp i luften och Kalle tog hand om den igen och tryckte snyggt upp den i mål via ribban, säger Paul Scott och fortsätter:

– I den andra halvleken lyfter de upp hela laget, och vi får en kontring i slutminuten där Kalle kan peta in 2-0. Jag vill framhäva hela laget i dag, men naturligtvis sticker Kalle ut med sina två mål och Robin (Gustavsson) gör en bra match också. Han plockade ner många bollar på fasta situationer.

Skön vinst?
– Ja, verkligen. Jätteroligt att få den här vinsten. Vi hade bara fyra poäng på bortaplan, men nu har vi sju och putsade till dem siffrorna. Det känns bra och nu ska vi njuta av den här segern, innan vi siktar mot nästa match som är mot Hässleholm på torsdag.

FaktaNybro IF–Asarums IF 0-2 (0-1)
Mål, Asarum: Karl Lindqvist 2.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel