Asarumstalangen nobbar allsvenska klubbar

15-årige forwarden Hampus Holgersson väljer att nobba allsvenska klubbar för fortsatt spel i Asarums IF. "Jag har valt att stanna för att försöka slå mig in i division 2-laget. Det kommer utveckla mig mer", säger han.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.15:46, 6 maj, 2016

Asarumstalangen nobbar allsvenska klubbar
Foto: Privat

Asarums IF fortsätter att producera talanger på löpande band. 15-åringarna Nils Küchler och Elliot Persson är sedan tidigare klara för Kalmar FF, vilket 24Blekinge avslöjade i februari. Men jämnårige forwarden Hampus Holgersson väljer en annan väg, trots erbjudande från allsvenskt håll.

– Jag har valt att stanna i Asarum för att försöka slå mig in i division 2-laget. Det blir Furulundsskolan (i Sölvesborg) till hösten och jag tror att det kommer utveckla mig mer, säger han och fortsätter:

– Det var lite snack om IFK Norrköping och Åtvidaberg som ville att jag skulle komma och provträna. Jag var i Kalmar också, men kände att det inte var ett alternativ för mig.

Hampus Holgersson har inlett säsongen strålande i Asarums division 5-lag där han noterats för tre mål på tre matcher, och har även suttit på bänken i a-lagets division 2-matcher.

– Det är en spännande spelare med bra attityd. Han är en målskytt som visat framfötterna i vårt division 5-lag, och även om han sitter på bänken i a-laget så gnäller han aldrig. Han har tålamod och självinsikt, och som sagt rätt attityd. Men det är en ung kille så vi är lite försiktiga med honom, men han kommer få sin chans, säger Asarums tränare Paul Scott.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel